3, 2, 1, 0… adio Farul?

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 11:59 Liga 2

Astăzi, jucătorii Farului ar putea înceta antrenamentele, în caz că patronul Giani Nedelcu îi va anunța oficial de retragerea sa de la club, ceea ce ar însemna falimentul Farului.
 
În această situație, fotbaliștii vor fi nevoiți să-și caute alte echipe, după ce activitatea de la clubul constănțean se va suspenda. De altfel, sunt câțiva jucători care au părăsit deja echipa. Trei dintre ei, Ionuț Călin, Vișan Crețu și Ionuț Florea, erau noi, doar ce veniseră la antrenamente, dar situația incertă de la club nu a avut darul de a-i încuraja să rămână, astfel că au stat doar câteva zile. Ionuț Florea l-a urmat la Fortuna Brazi pe fostul său antrenor de la ACS Callatis 2012 Mangalia, Mugurel Cornățeanu. Din vechiul lot, s-a despărțit de Farul fundașul central Ionel Țabără, care este acum în Ungaria, la o echipă de ligă secundă, Putnok VSE.

Jucătorii Farului așteptau ca sâmbătă să vorbească cu ei Giani Nedelcu, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În aceste condiții, antrenorul Ion Răuță i-a chemat astăzi la stadion pe fotbaliști la ora 16.30 și în funcție de ce se va stabili, fie vor continua antrenamentele, fie se vor opri.

La mijlocul săptămânii trecute, la urechile „marinarilor” a ajuns că azi sau mâine s-ar putea să primească ceva bani și că miercuri ar putea pleca în cantonament, la Câmpina sau la Râșnov, însă e greu de crezut că o asemenea știre ar avea fundament real.

Mai aproape de adevăr este varianta cu închiderea clubului. Jucătorii și toți cei din club așteaptă astăzi o veste, ca să știe ce vor face în continuare. Oricum, și dacă boala s-ar lungi, iar activitatea ar continua, Farului tot nu i-ar fi bine, în condițiile în care: 1. lotul este redus numeric și slab valoric; 2. sub bagheta lui Ion Răuță, jucătorii s-au antrenat normal până acum, însă condițiile de pregătire (masă, medicație, refacere) au fost vitrege; 3. dintre fotbaliștii care compun lotul actual, mulți (unii chiar și din lotul sezonului trecut) nu au semnat contractele; 4. nu s-a făcut cantonament centralizat; 5. este târziu, pe 28 august Farul are primul meci oficial al sezonului, în Cupa României, iar pe 7 septembrie începe campionatul.
 
Incertitudinea care macină psihic

Nesiguri de situația Farului și implicit de a lor, jucătorii Farului trăiesc un coșmar în aceste zile. Nici antrenorul Ion Răuță nu știe ce îi va rezerva viitorul. Deși nu mai are contract cu Farul din 30 iunie a.c., tehnicianul care a salvat miraculos echipa de la retrogradare ediția trecută de campionat a acceptat să pregătească Farul de la reunirea lotului și până în prezent, ducând antrenamentele și mai multe meciuri amicale. Ultimul dintre ele, care ar putea fi partida de adio a Farului, s-a jucat sâmbătă, la Mangalia, cu nou-promovata în Liga a III-a ACS Callatis 2012 Mangalia, și s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Răuță a început confruntarea în alcătuirea: Vl. Neagu – Nițescu, Răvoiu, Bumbac, Stroe – Ivanovici, Coconașu, B. Nicola, Mansur – Igiroșanu, Pantelie. În repriza a doua, au evoluat: Curcă – Cl. Popa, E. Năstase, L. Florea, Stroe (63 Mansur) – Muscă, Coconașu (63 Ivanovici), Tudor, Pâslaru – Chira, Butoi. Nu au jucat Buzea, Ghenciu (accidentați) și Coteanu (menajat în urma unor dureri la spate).

Programat inițial la ora 10.00, meciul a început cu o întârziere de o oră, întrucât traficul între Constanța și Mangalia a fost infernal. „Echipa a făcut un meci slab, evoluția băieților fiind influențată de căldura toropitoare, dar și de oboseala acumulată, mai mult de ordin psihic, din pricina incertitudinii de la club”, a declarat Ion Răuță.
 
Callatis 2012 s-a întărit

De cealaltă parte, ACS Callatis 2012 Mangalia (antrenor, Bănică Oprea) a avut în echipă mai multe nume noi față de meciul cu Farul de miercurea trecută, pierdut cu 1-6. Acum au jucat și fotbaliști precum Soldat, Posteucă, Blăniță, Bolat, Banoti, Doicaru sau M. Dan.

„11″-le de start a fost: Drumen – Soldat, I. Posteucă, Blăniță, Nan – Erdinci Cogali, Dr. Călin – Bolat, Banoti, Enis Cogali – Doicaru. Au mai jucat: S. Sali, Azmi, Dumitrașcu, Evdochim, Bârboră, Manoilă, M. Dan, Vărzaru, P. Anghel, L. Alexandru și Leghedi.

Echipa din Mangalia are fixat un nou amical sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Agigea (Liga a IV-a).

„Toată lumea își va primi banii”

Giani Nedelcu, patronul Farului, a declarat că nu a primit niciun semn de la Gheorghe Bosînceanu în privința renunțării pe cale oficială la datoria pe care o are clubul față de el. Totuși, „încă sper că voi primi hârtia, chiar și în al 14-lea ceas. De aceea nu am discutat cu jucătorii până acum, am tot așteptat ca fostul patron să renunțe la acea sumă. Eu nu aș vrea ca clubul să se închidă, dar nu depinde numai de mine. Săptămâna viitoare (n.n. – aceasta), voi vorbi cu băieții. Nu știu când anume, e posibil și mâine (n.n. – astăzi), e posibil oricând. Din pricina acestei datorii, nicio societate nu a putut veni alături de mine până acum, deși au vrut mai multe. Renunț și mă retrag pentru că nu văd nicio rezolvare a situației. Însă, cu hârtie sau fără, jucătorii, antrenorii și toți oamenii din club își vor primi banii la zi. Nu-mi pot bate joc de ei. Au stat aici și s-au chinuit în aceste zile grele”, a arătat Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă