Victor Pițurcă vrea ca Steaua să fie primită direct în Liga 2: ”Părerea mea e că trebuie să fie invitată automat de către FRF.” Argumentele aduse de fostul selecționer

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 11:42 Liga 4
Victor Pițurcă vrea ca Steaua să fie primită direct în Liga 2: ”Părerea mea e că trebuie să fie invitată automat de către FRF.” Argumentele aduse de fostul selecționer

Steaua a avut până acum un sezon foarte bun în Liga 4 București, înregistrând victorii pe linie în 18 partide. Pare că va fi reprezentanta AMFB-ului în play-off-ul pentru accederea în Liga 3, dar mai are de așteptat până să se decidă modul după care se va tranșa acest sezon. Trebuie să vină decizia reprezentanților Asociației Municipale de Fotbal București cu privire la sistemul după care va fi decisă campioana.

Victor Pițurcă: ”Fotbalul românesc are nevoie de Steaua”

Victor Pițurcă spune însă că Steaua nu trebuie să stea după aceste răspunsuri și să fie promovată direct în Liga 2. Cere Federației Române de Fotbal, neoficial, să o treacă automat în eșalonul doi. Argumentul adus în discuție de fostul selecționer al României este anvergura căpătată de club în timp.

Vom pune toți umărul cum vom putea ca echipa Steaua să revină acolo unde îi este locul. Fotbalul românesc are nevoie de Steaua. Părerea mea e că un club și o echipă ca Steaua ar trebui să fie invitată automat în Liga 2 de către Federația Română de Fotbal”, a spus Victor Pițurcă la Pro Tv, care este fără angajament de câteva luni, după ce și-a încheiat conturile cu Universitatea Craiova.

Victor Pițurcă spune că nu va mai antrena în România decât la o singură echipă, la Steaua. Oricărei alte oferte i-ar spune nu. Vrea să pregătească echipa alături de care a realizat cele mai mari performanțe în timpul carierei de fotbalist.

Steaua ar fi singura echipă din România pe care aş antrena-o, doar atunci când ar reveni în prim plan. Vom vedea ce se va întâmpla”, a mai punctat fostul atacant.

Planul AMFB pentru încheierea sezonului la Liga 4 

Federația Română de Fotbal le-a dat mână liberă Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociației Municipale de Fotbal București să-și desemneze campioanele din Liga 4, care vor merge la barajul pentru Liga 3. Să stabilească totul după propriile reguli. Astfel, în cazul AMFB-ului, potrivit informațiilor furnizate de președintele Marian Lumânare, sezonul regulat s-ar putea termina cu un sistem play-off / play-out.

Pentru început, primele șase clasate, adică Steaua, Rapid 2, Bucharest United, Progresul București, AFC Asalt și Metaloglobus 2 vor juca între ele. Ulterior, cele mai bune patru echipe vor merge în play-off-ul pentru deciderea campioanei. Câștigătoarea turneului se va califica la mini-grupa de baraj pentru promovarea în Liga 3, acolo unde se va duela cu alte două echipe campioane de județ.

Până acum este sigur că se vor relua antrenamentele de la 1 iunie. Federația ne-a dat autonomie, dar totul depinde de Guvern. Așteptăm directiva Guvernului României dacă putem relua campionatul pe 15 iunie. Din cele 16 echipe din campionat, 12 vor să continuăm sezonul. Una dintre variantele pentru a finaliza acest sezon este cu play-off și play-out. Primele șase echipe să joace între ele, iar cele mai bune patru să se califice apoi în acel play-off tradițional cu patru echipe.

Ca stadioane pentru disputarea play-off-ului, care, din păcate, se va disputa în acest an fără spectatori, ne gândim la următoarele: Daco-Getica (n.r. – adică Juventus), Dinamo sau Romprim”, a spus Marian Lumânare, pentru Steaua TV.

În Liga a 4-a București, Steaua este lider cu 18 victorii în 18 meciuri. A acumulat, așadar, 54 de puncte, și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2. Clasamentul primelor șase clasate arată astfel:

  1. Steaua – 54 puncte
  2. Rapid 2 – 47 puncte
  3. Bucharest United – 46 puncte
  4. Progresul București – 40 puncte
  5. AFC Asalt – 40 puncte
  6. Metaloglobus 2 – 25 de puncte

Foto: CSA Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cum-s-ar-putea-termina-sezonul-din-liga-4-bucuresti-primele-sase-sa-joace-intre-ele-iar-cele-mai-bune-patru-sa-se-califice-in-acel-play-off-traditional-cu-patru-echipe-anuntul-pre-19132310

 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/florin-talpan-vrea-ca-steaua-sa-fie-declarata-campioana-ligii-a-4-a-bucuresti-si-avertizeaza-amfb-daca-organizeaza-play-off-va-raspunde-penal-trebuie-acum-sa-credem-ca-echipele-din-liga-4-s-19132837

https://liga2.prosport.ro/liga-4/rapid-nu-are-grija-doar-de-uta-ci-si-de-steaua-giulestenii-fac-presiuni-si-recomandari-catre-amfb-sa-nu-i-declare-campioni-ai-ligii-4-pe-militari-pentru-a-putea-19132301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-sau-nu-sezonul-din-fotbalul-romanesc-ionut-stroe-dorim-sa-redeschidem-cat-mai-multe-discipline-sportive-data-la-care-se-face-anuntul-oficial-19132358

 

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 11:42 Liga 4
Pe aceeași temă