Steliștii reacționează după ce rapidiștii au sărit ca arși după decizia AMFB de a desemna campioană echipa ”militară”. Miu: ”Atunci a fost bun Comitetul, iar acum nu? Ce să credem, domnule Burcă?”. Talpan: ”E corectă și legală”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2020, 16:58 Liga 4
Steliștii reacționează după ce rapidiștii au sărit ca arși după decizia AMFB de a desemna campioană echipa ”militară”. Miu: ”Atunci a fost bun Comitetul, iar acum nu? Ce să credem, domnule Burcă?”. Talpan: ”E corectă și legală”

Rapidiștii au sărit ca arși după ce Steaua a fost desemnată campioana Ligii a 4-a București și reprezentanta la barajul pentru promovarea în Liga 3. ”Militarii” au reacționat la rândul lor, răspunzându-le rivalilor care voiau să le pună din nou piedică pentru a trece în următorul campionat, acum prin echipa secundă.

Ovidiu Burcă și Daniel Pancu, revoltați că Steaua a fost numită campioană

După ce în Liga 2 au făcut scandal după ce Rapid a remizat la Ploiești cu Petrolul (scor 0-0), în ciuda deciziilor regulamentare ale arbitrului, pe care chiar și ei le-au recunoscut corecte, Daniel Pancu și Ovidiu Burcă și-au mai găsit un motiv să se victimizeze și să se considere furați. Președintele, respectiv directorul general ai trupei din Giulești s-au decis să conteste decizia Asociației Municipale de Fotbal București de a o numi pe Steaua campioană.

  • AMFB anunțase inițial că vrea să organizeze play-off între primele patru clasate din Liga a 4-a, însă, fiindcă nu mai e timp de joc până când trebuia să se comunice campioana către FRF, iar protocolul medical este greu de respectat la acest nivel de adversale ”militarilor”, asociația condusă de Marian Lumânare a hotărât ”înghețarea” competiției și stabilirea la ”masa verde” a câștigătoarei sezonului afectat de pandemia de COVID-19.

”N-ai cum să dai o asemenea decizie numai pentru că îi întrebi pe unii dacă pot sau nu să respecte protocolul. Avem un regulament, un protocol medical, cine nu poate să îl respecte, nu se prezintă la meci și pierde cu 0-3. E simplu. Am rămas surprins de această decizie, care este total anapoda. Noi ne gândim să atacăm acest lucru și vrem să se joace play-off-ul, pentru că nu e deloc în regulă ce s-a întâmplat. S-a luat decizia mult prea ușor, e cusută cu ață albă, pe repede înainte. Te poți duce cu gândul și la alte chestii”, a declarat Ovidiu Burcă pentru gsp.ro, uitând că Rapid 2 e la șapte puncte în spatele Stelei și că în meciul direct s-a pierdut cu 4-0.

”Nu ştiu cum a fost luată această decizie. Noi ne dorim foarte, foarte mult să se joace pe teren. Important este ca promovarea să se obţină pe teren. Aşa cum este la Liga a 2-a să fie şi la Liga a 4-a. Obiectivul nostru este ca noi să promovăm. Rapidul îndeplinea toate condiţiile medicale şi e clar că suntem dezavantajaţi”, a declarat și Daniel Pancu la DigiSport.

Iulian Miu: ”Atunci a fost bun Comitetul, iar acum nu? Ce să credem, domnule Burcă?”

După 18 etape desfășurate în acest sezon suspendat din cauza pandemiei, Steaua era lider detașat în Liga a 4-a, cu punctaj maxim și cu un golaveraj incredibil: 156-5. Rapid 2 era pe locul 2, la șapte puncte în spate și cu un golaveraj mult inferior: 65-17.

Dacă antrenorul Daniel Oprița și-ar fi dorit ca Steaua să joace și în play-off și să arate și acolo că este superioară tuturor adversarilor din acest sezon, ba chiar le-a recomandat rapidiștilor să conteste decizia AMFB, mult mai incisivi au fost antrenorul secund Iulian Miu și juristul Florin Talpan.

Iulian Miu i-a ironizat pe rapidiști, amintindu-le cum au fost primiți în competiție, dar și că diferența dintre echipe este una care nu poate fi refăcută pe baza a două meciuri directe. ”Să nu uite cum au fost primiți în Liga a 4-a, tot printr-un Comitet Executiv. Atunci a fost bun Comitetul, iar acum nu? Ce să credem, domnule Burcă? Așteptăm cu nerăbdare contestația… Play-off-ul nu se poate juca între două echipe, ar fi un meci de baraj între două echipe despărțite de șapte puncte în campionat. AMFB nu ne-a făcut niciun favor”, a spus Iulian Miu, citat de AS47.

Florin Talpan: ”Decizia AMFB prin care Steaua București a fost desemnată câștigătoarea Ligii 4 este corectă și legală”

Juristul Florin Talpan a salutat decizia AMFB de a o desemna pe Steaua campioana Ligii a 4-a și spune că e sigur de promovarea în Liga 3.

”Decizia AMFB prin care Steaua București a fost desemnată câștigătoarea Ligii 4 este corectă și legală. Este o decizie pe care AMFB ar fi trebuit să o dea încă de acum câteva luni, pentru că era clar că măsurile impuse de Guvern pentru reluarea activității nu pot fi respectate în condițiile actuale, de către echipele din Liga 4.

Sunt bucuros de faptul că Steaua București a câștigat acest sezon și felicit jucătorii pentru munca depusă. De asemenea, le țin pumnii pentru meciurile de baraj care vor urma. Am mare încredere în ei că pot duce echipa în Liga 3. Sunt sigur că vom promova. Regret faptul că nu s-a reușit promovarea în sezoanele anterioare. Nu s-a dorit reactivarea secției de fotbal în anul 2015, așa cum mi-am propus si cum demarasem procedurile”, a declarat Florin Talpan pentru ProSport.

Florin Talpan susține că e gata să se lupte cu Mădălin Hîncu pentru postul de comandant al CSA Steaua, a prezentat planul său pentru revigorarea clubului și spune de ce e revoltat pe FRF și LPF.

Steaua joacă la 1 august cu campioana din Giurgiu și la 5 august cu cea din Ialomița

Barajul de promovare în Liga 3, care în această vară se desfășoară într-un mod inedit, în grupe de câte trei echipe, a fost programat să se dispute la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9, de la ora 17:30.

Adversarele Stelei la mini-turneul de baraj sunt reprezentantele județelor Ialomița (Bărăganul Ciulnița sau Victoria Tăndărei, care sunt la egalitate de puncte) și Giurgiu (Victoria Adunații Copăceni sau Argeșul Mihăilești, liderii celor două serii).

Campioana Bucureștiului a fost repartizată, prin tragere la sorți, în Grupa B a ”Regiunii 6, Sud”, alături de Ialomița și Giurgiu, la barajul pentru promovarea în Liga 3. Din Grupa A fac parte Prahova, Călărași și Ilfov.

Fiindcă pornește de pe locul 2 în Grupa B, Steaua joacă primul meci, de pe 1 august, cu campioana din Giurgiu, iar al doilea, din 5 august, îl va desfășura cu campioana din Ialomița. Partida dintre echipele din Giurgiu și Ialomița are loc în data de 9 august. Toate meciurile vor avea loc pe teren neutru.

https://www.youtube.com/watch?v=rvILq4_RqGU&fbclid=IwAR0Okw5EggsAaxLP2Ap8FjDDa70Mm-bxdvmjqpw3QeqTj50dxIYbRV5Idjc&app=desktop

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oficial-steaua-e-campioana-ligii-a-4-a-bucuresti-si-participa-la-barajul-de-promovare-in-liga-3-marian-lumanare-este-o-campioana-merituoasa-ii-uram-succes-19139387

https://liga2.prosport.ro/liga-4/steaua-n-are-liniste-nici-dupa-ce-a-fost-desemnata-campioana-in-liga-4-rapid-ameninta-te-poti-duce-cu-gandul-si-la-alte-chestii-poate-atacam-acest-lucru-vrem-sa-se-joace-play-off-ul-19139430

https://liga2.prosport.ro/liga-4/daniel-oprita-multumit-si-nu-prea-de-faptul-ca-steaua-va-merge-direct-la-barajul-pentru-liga-3-am-primit-foarte-bine-vestea-dar-ar-fi-fost-ideal-sa-avem-un-joc-oficial-pana-la-partidele-dec-19139568

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-3/florin-talpan-reactie-taioasa-dupa-ce-steaua-a-castigat-liga-4-anunt-important-vreau-sa-fiu-comandantul-csa-planurile-juristului-pentru-noua-functie-exclusiv-19060649

Marius ANGHEL 16 Jul. 2020, 16:58 Liga 4
Pe aceeași temă