Daniel Oprița mulțumit și nu prea de faptul că Steaua va merge direct la barajul pentru Liga 3: ”Am primit foarte bine vestea, dar ar fi fost ideal să avem un joc oficial până la partidele decisive”. Ce transfer important plănuiește

Autor: Andrei PASCU Publicat: 16 Jul. 2020, 11:39 Liga 4
Daniel Oprița mulțumit și nu prea de faptul că Steaua va merge direct la barajul pentru Liga 3: ”Am primit foarte bine vestea, dar ar fi fost ideal să avem un joc oficial până la partidele decisive”. Ce transfer important plănuiește

Steaua a fost desemnată campioană în Liga 4 București, de către Asociația Municipală de Fotbal București, pentru că meciurile din play-off nu se pot disputa în siguranță, din pricina pandemiei de COVID-19. Daniel Oprița, antrenorul ”militarilor”, este mulțumit de decizia luată de entitatea condusă de Marian Lumânare, dar a recunoscut că nu avea o problemă dacă se decidea jucarea meciurilor din play-off, care ar fi hotărât calificata la barajul pentru Liga 3, cu alte două campioane de județ.

Oprița a spus că i-ar fi plăcut ca până la ultimele partide ale sezonului, care decid practic dacă Steaua urcă un eșalon, jucătorii lui să aibă la activ cel puțin un meci oficial, pentru a vedea cum se comportă și la cel nivel fizic sunt. Pauza pricinuită de pandemia cu noul coronavirus a făcut ca fotbaliștii să piardă mult din punct de vedere fizic.

Daniel Oprița: ”Mai încercăm să transferăm un jucător din play-off-ul Ligii 2”

În ceea ce privește transferurile pentru Liga 3, Daniel Oprița a declarat că se are în vedere aducerea unui jucător important din Liga 2, care în acest moment ar evolua cu echipa lui în play-off.

Am primit foarte bine vestea de la AMFB, nu era nicio problemă dacă jucam, noi ne-am fi dorit să terminăm campionatul pe teren. Am demonstrat pe teren, am avut victorii pe linie. Cu siguranță vor exista voci care vor spune că am promovat fără să jucăm play-off-ul, dar lucrurile erau destul de clare. Și dacă jucam cu prima echipă a Rapidului, cea din Liga 2, meciul ar fi fost echilibrat. Trebuie să respectăm adversarii de la baraj. Ar fi fost ideal să avem un joc oficial înaintea acestor meciuri, dar asta nu este o scuză. Echipa Stelei de acum este un pic mai bună decât cea de la Juventus, cu care am promovat în Liga 1. Nucleul este cam același, iar jucătorii sunt mai experimentați.

Pentru Liga 3 mai încercăm să transferăm un jucător din play-off-ul Ligii 2, pe lângă Chipirliu și Beța, în rest echipa e formată. Vom mai promova doi juniori, pentru că la Liga 3 avem nevoie de juniori”, a spus Daniel Oprița, pentru DigiSport.

Miercuri, 15 iulie, Asociația Municipală de Fotbal București a anunțat că nu se va mai juca nici măcar un meci în acest sezon din Liga 4, iar echipa clasată pe primul loc, Steaua, e desemnată campioană și se califică la barajul pentru Liga 3. În primă fază, se decisese ca întrecerea să se termine printr-un play-off între primele patru clasate, dar modul în care a evoluat pandemia de COVID-19 i-a făcut pe oficialii AMFB să regândescă strategia. Rivalii de la Rapid nu văd cu ochi buni decizia luată de Asociația Municipală de Fotbal București.

Rapid contesă promovarea Stelei la barajul pentru Liga 3 

Giuleștenii consideră că hotărârea nu este una corectă, în ciuda contextului actual, și că trebuia să se organizeze un turneu în urma căruia câștigătoarea să meargă la barajul pentru Liga 3. Ovidiu Burcă și Daniel Pancu au mers atât de departe cu declarațiile încât au punctat faptul că sunt șanse ca echipa pe care o reprezintă să facă recurs asupra deciziei.

COMUNICATUL FRF și CLASAMENTUL FINAL al Ligii a 4-a București, ediția 2019/2020 le poți vedea AICI.

 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 16 Jul. 2020, 11:39 Liga 4
Pe aceeași temă