Daniel Pancu a izbucnit după derby-ul cu Petrolul, deși a recunoscut că arbitrul a luat deciziile corecte: ”Nu numai că Rapid nu este respectată, dar am ajuns bătaie de joc.” Ce îl face să creadă că echipa giuleșteană nu are șanse la promovare și situația stranie în care se regăsește în noua funcție

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 15:21 Liga 2
Daniel Pancu a izbucnit după derby-ul cu Petrolul, deși a recunoscut că arbitrul a luat deciziile corecte: ”Nu numai că Rapid nu este respectată, dar am ajuns bătaie de joc.” Ce îl face să creadă că echipa giuleșteană nu are șanse la promovare și situația stranie în care se regăsește în noua funcție

Trecut din funcția de antrenor în cea de președinte, după ce a fost demis de pe banca tehnică la începutul acestui an, Daniel Pancu a ieșit în fața presei pentru a vorbi despre meciul dintre Petrolul și Rapid, desfășurat sâmbătă seară, la Ploiești, și încheiat la egalitate, scor 0-0, însă după ce a avut multe evenimente. Deși a spus că se află într-o ”situație stranie” pentru el și nu vrea să se amestece în strategia clubului, Pancu a ”mitraliat” arbitrajul brigăzii conduse de Iulian Dima, în special din cauza deciziile de la faza în care a dictat repetarea de două ori a unui penalty în care portarul Mihai Popa a încălcat regulamentul.

Daniel Pancu: ”Nu numai că Rapid nu este respectată, dar am ajuns bătaia de joc a anumit domni din arbitraj”

La fel de energic ca atunci când era antrenor la Rapid, Daniel Pancu s-a descătușat la finalul jocului cu Petrolul la adresa arbitrajului. Acum președinte la gruparea giuleșteană, fostul atacant și antrenor vorbește despre lipsa de respect la care este supusă Rapid. Acesta și-ar fi dorit ca arbitrul să nu dicteze eliminări, fiindcă meciul de pe ”Ilie Oană” era un derby. Pancu susține că trupa alb-vișinie a ajuns bătaia de joc a arbitrilor.

”Într-o competiție astfel de importantă, arbitrajul este unul dintre factorii foarte importanți de care depinde un club, vorbim de o promovare în cazul de față. Ce s-a întâmplat în această seară, confirmă multe lucruri, că Rapid nu este respectată. Și nu numai că nu este respectată, dar am ajuns bătaia de joc a anumit domni din arbitraj. Nu e posibil, pentru că așa cum suferim noi, suferă și suporterii noștri. Într-adevăr, și suporterii Petrolului suferă, dar nu se poate ca în atât de multe cazuri Rapid să fie nedreptățită, dezavantajată, pentru că, la urmă, ne jucăm, pe lângă munca jucătorilor, a antrenorilor, și cu inimile a sute de mii de oameni. Deci trebuie să fim mult mai responsabili când numim un arbitru, care, din câte știm, are legături cu anumite persoane de la un club rival nouă. Deci ar trebui să fim mai calculați. Domnu’ Dima, cu mine antrenor, ne-a arbitrat și la Constanța și la orice adiere de vânt era fault pentru Farul. Nu spun că noi am jucat slab la meciul ăla. Nu mi se pare normal să delegi un astfel de arbitru.

Vom face și comunicate și plângeri, dar le tot facem în sezonul ăsta”, și-a început discursul Daniel Pancu la finalul jocului cu Petrolul.

Pancu, despre repetarea penalty-ului: ”Arbitrul are acoperire la repetare. Dar când l-ai repetat de două ori… nu mai… e prea mult”

Președintele Rapidului nu a comentat foarte mult decizia arbitrilor de a dictat de două ori repetarea unei lovituri de pedeapsă. A recunoscut că Iulian Dima a respectat regulamentul, însă voia să treacă cu vederea a doua intervenție neregulamentară a lui Mihai Popa. Portarul a ieșit mult în față la execuțiile lui Arnăutu și mai apoi Marinescu și, fiindcă a apărat, arbitrul a dictat repetare. Popa a și fost eliminat cu cumul de cartonașe galbene după aceste încălcări de regulament.

”E foarte greu de descris starea după penalty-uri. Nici acum nu mă simt bine. Starea nu se poate spune în cuvinte. Arbitrul are acoperire la repetare. Dar când l-ai repetat de două ori… nu mai… e prea mult. După ce lași echipa în zece, rupi echilibrul unui derby, unui meci atât de important, să vii să repeți de maniera aia acel penalty. Nu am mai văzut așa ceva, e ceva nemaiîntâlnit”, a spus Pancu.

”Dacă s-ar dori de la nivel înalt ca anumite echipe să fie promovate, Rapidul ar fi una dintre ele. Dar, la ce s-a întâmplat, arată alte lucruri”

Daniel Pancu nu mai crede în promovare dacă echipa va fi arbitrată ca până acum, e de părere acesta. Președintele giuleștenilor se întreabă și dacă nu cumva șefii fotbalului românesc nu și-o doresc pe Rapid în prima ligă.

”Sunt șanse la promovare în continuare, dar cu arbitraje de maniera asta, nu avem, pentru că au fost mult prea mult împotriva noastră. De când a început campionatul, mult prea multe. Eu cât am fost antrenor am tras acest semnal de alarmă și mulți au spus că îmi căutam alibiuri. Dar nu îmi căutam, pentru că nu sunt nebun, mă interesa jocul echipei. Dar sunt într-o competiție atât de echilibrată și arbitrajul face diferența. E un factor foarte important, iar Rapid cred că e cea mai dezavantajată echipă în total. Dacă s-ar dori de la nivel înalt ca anumite echipe să fie promovate, Rapidul ar fi una dintre ele. Dar, la ce s-a întâmplat, arată alte lucruri”, a mai spus Pancu după jocul cu Petrolul.

Pancu: ”Nu vreau să mă gândesc la ceea ce se întâmpla dacă eram eu antrenor la acest meci”

Conducătorul Rapidului a privit meciul din tribună, alături de Ovidiu Burcă și alți oficiali. Întrebat despre faptul că Dan Alexa l-a amenințat în timpul jocului pe asistentul Ferencz Tunyogi (Zalău), cel care a decis repetările, Pancu a spus că el nu știe cum ar fi reacționat, în sensul în care s-ar fi exteriorizat și mai rău.

”Eu nu vreau să mă gândesc la ceea ce se întâmpla dacă eram eu antrenor la acest meci. De acolo de sus trăiește o stare pe care nu vreau să v-o spun. E o stare de rău. Suntem o echipă al cărui viitor este influențat de niște decizii de arbitraj per total într-un an de zile. Jucătorii noștri muncesc, se antrenează, au familii, antrenorii. Încă o dată, istorie, tradiție, tot ce vreți, suporteri pătimași, oameni care suferă. Nu putem să ne batem joc la sfârșit. O dată, de două ori, de trei ori e omenește, dar așa…”, a repetat Daniel Pancu.

Pancu, într-o situație stranie la Rapid: ”Nu pot să fac multe lucruri, pentru că nu am făcut eu strategia”

Pancu a vorbit și despre funcția pe care o are acum la Rapid și situația stranie în care se regăsește. Cu toate că spune că nu vrea să se implice mai mult la echipă, iese și face acuzații în numele clubului.

”E o situație mai ciudată, mai stranie pentru mine. Sunt președinte. Funcția mea este oficializată, dar luna asta nu pot să fac multe lucruri, pentru că nu am făcut eu strategia. Nu e o strategie făcută de mine și nu vreau să o influențez în niciun fel. E alegerea antrenorului. Nu mă interesează, nu merg la antrenamente. Eu nu comentez în niciun fel deciziile antrenorului Dan Alexa. Că-i dă sau nu credit lui Rareș Lazăr este problema lui. Chiar nu vreau să comentez acest caz. Pentru mine era un jucător important, un jucător cu potenția, un jucător tânăr, de viitor. Într-adevăr, ce se întâmplă să fie contestat de suporteri și e foarte greu pentru el”, a spus Daniel Pancu.

Cu două puncte acumulate în play-off după două jocuri, Rapid ajunge la 21 de puncte în clasament și momentan urcă pe locul 3, la egalitate cu CS Mioveni, care e pe 4 și are un meci mai puțin disputat. În etapa următoare, Rapid joacă tocmai marți, 21 iulie, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș.

 

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă