Stadionul Steaua, gata în proporție de 80 la sută. Când ar putea debuta ”militarii” pe noua arenă și care sunt șansele să fie închiriată altor echipe

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 14:58 Liga 4
Stadionul Steaua, gata în proporție de 80 la sută. Când ar putea debuta ”militarii” pe noua arenă și care sunt șansele să fie închiriată altor echipe

Steaua poate debuta pe noul stadion din Ghencea la finalul anului. Lucrările au termenul de finalizare spre sfârșitul lui 2020, astfel că atunci va fi dat în folosință, iar echipa din Liga 4 ar putea debuta pe el. Conform celor menționate într-un comunicat emis de Asociația Steliștilor ’47, arena este gata în proporție de 80 la sută.

Deși situația pandemiei de coronavirus în România continuă să devină mai delicată de la o zi la alta, construcțiile stadioanelor Steaua, Giulești și Arcul de Triumf înaintează, pentru a fi gata până la EURO 2021. Despre Ghencea și Arcul de Triumf, Compania Națională de Investiții (CNI) spunea recent că a început montarea scaunelor.

Doar STEAUA va juca pe noul stadion din Ghencea!

Construcția Stadionului Steaua este în faza finală, în acest moment lucrările sunt gata în proporție de 80%. La EURO 2020 (amânat pentru anul 2021), echipele naționale care vor juca la București își vor putea efectua antrenamentele aici.

Spre sfârșitul anului, când el va fi gata în proporție de 100%, Steaua își va disputa meciurile în noul Templu din Ghencea.

Iar acest lucru se va întâmpla conform unei logici simple și de bun simț. Actualul stadion se construiește în exact același perimetru unde s-a aflat, până la demolarea din 2018, Templul, stadionul pe care STEAUA a realizat cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc”, sună o parte din comunicatul emis de Asociația Steliștilor 47. Mai este precizat și faptul că Steaua este singura beneficiară a stadionului:

Stadionul, construit din bani publici, pe terenul Ministerului Apărării, va intra, legal, în proprietatea acestuia, potrivit documentelor oficiale: ‘Beneficiarul stadionului Steaua – Ghencea este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Stadionul se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința CSA Steaua București’

În ultima perioadă s-a discutat despre posibilitatea ca și alte echipe să evolueze pe stadionul din Ghencea, printre ele era vorba și de FCSB. Dorinel Munteanu declara că echipa patronată de Gigi Becali are dreptul să joace pe noua arenă, întrucât aceasta a fost construită din bani publici.

”Mi se pare o declarație pripită a domnului Talpan. Un stadion nou, precum cel din Ghencea, care este o investiție foarte mare, trebuie să aibă multe jocuri, să atragă lumea. Eu cred că CSA Steaua nu poate umple stadionul. Aș merge puțin mai departe, la echipa națională, eu sunt nostalgic… Acel stadion ne-a adus multe succese, am obținut multe calificări acolo. Declarația e pripită și eu cred că stadionul va găzdui multe jocuri ale naționalei, mai multe decât Arena Națională.

Toate echipele au dreptul să joace acolo. Probabil că războiul dintre Talpan și Gigi Becali este atât de mare și duce lumea pe o pistă greșită, că doar CSA poate să dispute meciuri acolo”, a declarat Dorinel Munteanu la Pro X.

Foto: CSA Steaua București și CNI 

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 14:58 Liga 4
Pe aceeași temă