”Toate echipele au voie să joace pe Ghencea”. Dorinel Munteanu e de părere că și FCSB trebuie să evolueze pe noul stadion. ”E greșit să spui că doar Steaua o poate face”

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2020, 17:20 Liga 4
”Toate echipele au voie să joace pe Ghencea”. Dorinel Munteanu e de părere că și FCSB trebuie să evolueze pe noul stadion. ”E greșit să spui că doar Steaua o poate face”

Dorinel Munteanu (52 de ani) și-a dat cu părerea despre disputa dintre Steaua și FCSB, cu privire la posibilitatea ca echipa din Liga 1 să evolueze pe arena din Ghencea. Fostul mijlocaș consideră că Florin Talpan a greșit în momentul în care a declarat că formația patronată de Gigi Becali nu are voie să joace acolo.

Pe un asemenea stadion trebuie să dispute toate partidele cu tribunele pline, iar Munteanu nu crede că suporterii formației din Liga 4 l-ar putea umple. Mai mult, arena a fost construită cu bani publici, astfel că poate fi închiriată de orice echipă.

”Mi se pare o declarație pripită a domnului Talpan. Un stadion nou, precum cel din Ghencea, care este o investiție foarte mare, trebuie să aibă multe jocuri, să atragă lumea. Eu cred că CSA Steaua nu poate umple stadionul. Aș merge puțin mai departe, la echipa națională, eu sunt nostalgic… Acel stadion ne-a adus multe succese, am obținut multe calificări acolo. Declarația e pripită și eu cred că stadionul va găzdui multe jocuri ale naționalei, mai multe decât Arena Națională.

Toate echipele au dreptul să joace acolo. Probabil că războiul dintre Talpan și Gigi Becali este atât de mare și duce lumea pe o pistă greșită, că doar CSA poate să dispute meciuri acolo”, a declarat Dorinel Munteanu la Pro X.

Pe Ghencea se montează scaunele

În ciuda răspândirii din ce în ce mai mult și în România a coronavirusului, constructorii celor trei arene din București își continuă lucrările pentru a le finaliza până la noul termen în care se va disputa EURO. Printre ele se numără și cel din Ghencea, unde s-a început montarea scaunelor.

Stadionul Steaua (31.254 de locuri) este în cea mai avansată stare de construcție în acest moment, îl urmează Arcul de Triumf (8.207 locuri), iar cel din Giulești (14.000 de locuri) este cel mai întârziat, dar și acolo se văd progrese.

Steaua, lider autoritar în Liga 4

Steaua este lider în Liga a 4-a București după 18 etape disputate în acest sezon, în care are punctaj maxim acumulat, 54 de puncte. ”Militarii” au un avans de șapte puncte față de echipa de pe locul secund, Rapid II. Podiumul este completat de Bucharest United, cu 46 de puncte.

În primele două meciuri din acest an, trupa lui Daniel Oprița a trecut cu 9-1 în deplasare de CS FC Dinamo și cu 18-0 de ACS Electrica. Înaintea suspendării campionatului, meciul următor ar fi trebuit să îl joace în deplasare la Unirea Politehnica (locul 12).

Foto: CNI și CSA Steaua București

Răzvan STÎNGĂ 29 Mar. 2020, 17:20 Liga 4
Pe aceeași temă