Poli Iași vrea echipă secundă în Liga 4, care să lupte pentru promovarea în Liga 3. Ciprian Paraschiv se teme însă că inițiativa sa va fi sabotată de propriul club și trimite săgeți către șefii săi

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 11:38 Liga 4
Poli Iași vrea echipă secundă în Liga 4, care să lupte pentru promovarea în Liga 3. Ciprian Paraschiv se teme însă că inițiativa sa va fi sabotată de propriul club și trimite săgeți către șefii săi

Președintele executiv al clubului Politehnica Iași, Ciprian Paraschiv, aflat încă în funcție după ce a primit preaviz din partea Comitetului Director, a anunțat că Poli Iași 2 va fi una dintre echipele din Liga a 4-a a județului Iași care vor lupta pentru accederea în Liga 3. Dacă Asociația Județeană de Fotbal Iași și conducătorii clubului din Copou nu-l ”vor sabota”, așa cum Paraschiv transmite că se teme.

După ce Federația Română de Fotbal a anunțat noul regulament de promovare/menținere în Liga 3 și reluarea întrecerilor Ligii a 4-a prin niște miniturnee cu cel puțin patru echipe, oficialii Politehnicii Iași au decis să înscrie echipa a doua a clubului în liga județeană.

Poli Iași vrea să-și înscrie echipa secundă în Liga a 4-a Iași și să lupte pentru promovare

Poli Iași 2 va fi pregătită de antrenorul Adrian Kerezsy, iar obiectivul va fi promovarea în Liga 3.

”Urmare a deciziilor oficialilor Federației Române de Fotbal privind reluarea întrecerilor în campionatele Ligii a IV-a organizate de AJF și AMFB, am demarat deja discuțiile privind participarea echipei ce va reprezenta Politehnica Iași în competiție.
Echipa a doua este deja înscrisă în Liga a IV-a urmare a deciziei Adunării Generale a AJF Iași din 2020, atunci când competiția și, implicit, noul proiect Primavera au fost oprite din cauza pandemiei.

Împreună cu directorul Departamentului de Scouting, Anton Heleșteanu, am identificat și componența lotului, grupa de juniori U19 a Academiei, antrenată de Adrian Kerezsy, urmând a reprezenta Poli în întrecere cu obiectivul de promovare în Liga a III-a.

Am încredere că membrii atât de “bine ancorați în fotbalul ieșean” nu vor sabota și această intenție a noastră, a celor care încă mai suntem parte a executivului CSM Politehnica Iași, și că vor găsi soluția pentru a asigura, așa cum scrie și în statutul clubului, condițiile pentru ca echipa a doua să participe în competiție.

Este o șansă enormă pentru copiii Iașului, care vor avea posibilitatea de a se pregăti și a crește pentru a face pasul în lotul echipei mari, participând, așa cum ne dorim, de la toamnă, în campionatul ligii a III-a”, a transmis Ciprian Paraschiv, tot mai contestat la Poli Iași și anunțat că este demis.

Poli Iași, dacă într-adevăr vrea echipă la nivelul Ligii 3, o poate face înscriind-o direct în acest campionat. Cluburile din Liga 1 și Liga 2 au dreptul oficial de a-și înscrie ”satelit” în Liga 3.

Președintele AJF Iași nu știe dacă Liga a 4-a Iași se va relua

Poli Iași 2 va putea participa la miniturneul din Liga a 4-a doar dacă AJF Iași va mai găsi cel puțin alte trei echipe, aceasta fiind condiția impusă de către FRF.

În urmă cu câteva zile, președintele AJF Iași, Sorin Boca, declara pentru Liga2.ro că va anunța în cursul săptămânii viitoare dacă va organiza turneul cu cele patru echipe. Oficialul AJF s-a declarat însă sceptic în privința găsirii acestora.

”Nu pot să vă spun la acest moment, decât după ce luăm legătura cu echipele. E o situație dificilă, nu sunt optimist în ceea ce privește găsirea unui număr de patru echipe. După un an și două luni în care nu au jucat niciun meci oficial, echipele nu sunt pregătite acum ca într-o lună să joace șapte meciuri și să meargă și la baraj. Nici sportiv, și nici financiar”, spunea Sorin Boca.

Județul Iași are o reprezentantă în Liga 1, pe Politehnica Iași, niciuna în Liga 2, și două la nivel de Liga 3, pe Știința Miroslava și CSM Pașcani. Aceasta din urmă profită din plin de schimbarea regulamentului de către FRF în timpul competiției, cu patru etape înainte de finalul sezonului regular. Echipa din Pașcani era deja retrogradată matematic în Liga 4, însă acum primește o șansă să se mențină la acest eșalon, printr-un baraj tur-retur.

Cât o privește pe Poli Iași, aceasta se află într-o situație dificilă în Liga 1, pe ultimul loc, cu prima șansă la retrogradare.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pomana-de-la-frf-nicio-echipa-nu-mai-retrogradeaza-direct-din-liga-3-forul-condus-de-razvan-burleanu-a-decis-schimbarea-sistemului-competitional-al-celui-de-al-treilea-esalon-cu-patru-etape-inainte-19178133

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sorin-boca-presedintele-ajf-iasi-reactie-dupa-decizia-frf-de-a-schimba-regulile-in-timpul-sezonului-nu-sunt-optimist-dupa-mai-bine-de-un-an-de-pauza-echipele-nu-sunt-pregatite-sa-joace-s-19178162

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/soc-la-poli-iasi-este-ilegala-desfiintarea-posturilor-de-presedinte-si-ofiter-de-presa-reactia-comitetului-director-nu-este-o-desfiintare-a-postului-ci-restructurare-exclusiv-19239360

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/reactia-lui-ciprian-paraschiv-dupa-ce-a-aflat-ca-va-fi-demis-de-catre-comitetul-director-nu-i-au-ajuns-anii-in-sir-in-care-a-jecmanit-politehnica-si-a-tarat-o-in-scandaluri-urat-mirositoare-19238302

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 11:38 Liga 4
Pe aceeași temă