Marian Cristescu, motivat să continue să joace fotbal și după ce a împlinit 35 de ani. Mijlocașul vrea să o ducă pe Corona Brașov în Liga 3: ”Ne gândim doar la promovare”

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 14:53 Liga 4
Marian Cristescu, motivat să continue să joace fotbal și după ce a împlinit 35 de ani. Mijlocașul vrea să o ducă pe Corona Brașov în Liga 3: ”Ne gândim doar la promovare”

Marian Cristescu (35 de ani) speră să mai prindă cel puțin un sezon în Liga 2. Aflat în momentul de față la Corona Brașov, în Liga 4, mijlocașul trecut pe la FC Brașov, ”U” Cluj, Petrolul, Astra, Dinamo sau Concordia Chiajna se gândește la promovări succesive cu noua sa echipă. Obiectivul nu l-a uitat nici în pauza pricinuită de pandemia din România și abia așteaptă să revină la antrenamente alături de colegi.

Corona Brașov este pe locul 2 în Liga 4, la un singur punct în spatele liderului Precizia Săcele. După 16 etape are 42 de puncte, înregistrând 14 victorii și două eșecuri.

”Aşteptăm cu nerăbdare să treacă pandemia şi să ne putem relua activităţile. Cu siguranţă se va juca restul sezonului, dar ţinând cont de timpul scurt rămas, un sistem cu play-off şi play-out ar fi cel mai potrivit. Ne gândim doar la promovare, trebuie să câştigăm seria şi apoi barajul! Dar înainte de astea, să fim sănătoşi şi să trecem cu bine această încercare!

Aş mai completa cu ceva: știu că în aceste momente mai suntem luaţi la mişto pe reţelele de socializare din cauza numelui echipei (n.r. – Corona, coronavirus). Le transmit tuturor mesajul ’Totul va fi bine!’ şi mai vorbim după baraj!”, a precizat Marian Cristescu, citat de site-ul Bună ziua Brașov. 

Marian Cristescu: ”Seara mai fac mișcare, soția fiind și instructoare de aerobic” 

În această perioadă, în care

este nevoit să stea cât mai mult în casă, mijlocașul își petrece timpul cu copiii:

”Ea (n.r. – soția)este în poliţie, vine de la serviciu după amiaza. Eu stau cu fetele, una are patru ani şi jumătate, una un an şi jumătate. Ne trezim, micul dejun, iar apoi profităm de faptul că stăm la casă şi coborâm la demisol unde au locul lor de joacă. Aici stăm până la prânz, iar cea mare mai face şi ceva din activităţile de la grădiniţă. După prânz, ele dorm, iar atunci îmi fac şi eu programul de antrenament. După amiază, din nou joacă.

 Dacă ne permite vremea ieşim în curte, dacă nu, tot la demisol. Când ajunge soţia de la muncă, ies şi eu pentru cumpărături, o dată la trei, patru zile. Mai şi gătesc câteodată. Câteodată doar. Seara mai fac mişcare, soţia fiind şi instructoare de aerobic şi lucrând online în această perioadă”.

Cristescu are 3 trofee în palmares

Marian Cristescu și-a început cariera la profesioniști la Rapid, club unde nu a apucat însă să joace la prima echipă, ci doar la Rapid II. A ajuns apoi la FC Brașov. După un rodaj în Liga a 3-a la satelitul de atunci al stegarilor, FC Ghimbav 2000, și un împrumut în Liga a 2-a la Precizia Săcele, Cristescu revenea în vara lui 2007 la FC Brașov, unde a rămas până la începutul lui 2012. Intrat în ultimele șase luni de contract, Cristescu avea să plece la Universitatea Cluj în schimbul a 100.000 de euro. A urmat un traseu cu mai multe echipe de Liga 1: Petrolul, Astra, Dinamo și Concordia Chiajna.

Trei trofee a câștigat Cristescu, două Cupe ale României, cu Petrolul și Astra, și o Supercupă a României, cu Astra.

În august 2019 a revenit la Brașov, la SR Brașov, în Liga 3, dar la începutul lunii martie a plecat și a semnat cu Corona Brașov, cu care speră să promoveze în eșalonul al treilea la finalul sezonului.

Foto: Dan POTOR

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 14:53 Liga 4
Pe aceeași temă