Întoarcerea fiului risipitor! Marian Cristescu va juca din nou la Brașov, după o pauză de șapte ani: „Nu mă hazardez să vorbesc acum de promovare”

Ajuns la 34 de ani, Cristescu revine la Brașov. Marian Cristescu a ajuns la un acord cu oficialii echipei din Liga 3 ACS SR Brașov, iar contractul fotbalistului care ultima dată a evoluat pentru Concordia Chiajna, în Liga 1, va fi înregistrat astăzi la Federația Română de Fotbal.

„Am avut oferte din Liga a 2-a, dar am preferat să ajung la Brașov, în primul rând pentru familia mea, soția și cele două fete, dar și pentru acest proiect fotbalistic”, a spus Cristescu pentru Monitorul Expres.

La Brașov, Cristescu va începe și cariera de antrenor, astfel că stafful tehnic al echipei brașovene de Liga a 3-a, Stîngă – Surdu, Cristescu, va avea în componență trei fotbaliști care au sute de meciuri în Liga 1. „Cristescu este un jucător valoros, pe care l-am dorit foarte mult. Mă bucur să-i am jucători și colaboratori pe Surdu și Cristescu și sper să facem, împreună, o treabă cât mai bună. Este clar că așteptările vor fi mari de la noi trei, având în spate atâția ani jucați în Liga 1″, a spus antrenorul Florin Stîngă.

Povestea numărului 18

Marian Cristescu va îmbrăca tricoul cu numărul 18, cu care s-a consacrat la FC Brașov. „La juniorii Rapidului jucam cu numărul 9. Jucam atacant, eram golgheter… Apoi, când am făcut pasul la echipa a doua a Rapidului, care era înscrisă în Liga a 3-a, antrenorul m-a retras în linia de mijloc. Idolul meu era Daniel Pancu. El juca la Rapid cu 1+9, astfel că eu, ca mijlocaș, am decis să joc cu 18. Când am ajuns prima oară la Brașov, tricoul cu numărul 18 era luat de Șandor, așa că am luat tricoul cu numărul 15. După experiența acumulată la Ghimbav și Săcele, m-am întors la FC Brașov și am preluat tricoul cu numărul 18. Apoi, la toate echipele la care am evoluat am jucat doar cu numărul 18 și același număr îl voi avea și la SR Brașov”, a spus Cristescu.

Trei trofee ca jucător

În urmă cu 14 ani, puștiul Marian Cristescu ajungea la FC Brașov. După un rodaj în Liga a 3-a la satelitul de atunci al stegarilor, FC Ghimbav 2000, și un împrumut în Liga a 2-a la Precizia Săcele, Cristescu revenea în vara lui 2007 la FC Brașov și a rămas în tricoul galben-negru până la începutul lui 2012. Intrat în ultimele șase luni de contract cu FC Brașov, Cristescu avea să plece la Universitatea Cluj în schimbul a 100.000 de euro. A urmat un traseu cu mai multe echipe de Liga 1: Petrolul, Astra, Dinamo și Concordia Chiajna. Trei trofee a câștigat Cristescu: 2 Cupe ale României, cu Petrolul și Astra, și o Supercupă a României, cu Astra.

Marian Cristescu: „Sunt un tip echilibrat, astfel că nu mă hazardez să vorbesc acum de promovare. Cel mai important meci este primul, cel cu Spartac. Revin după o accidentare, sper să prind câteva minute pe final”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: SR Brașov

Pe aceeași temă