VIDEO | Revanșă alb-violetă în prima rundă a „D”-ului. ASU Poli a câștigat derby-ul de la Ghiroda

Mihai Andries 10 Aug. 2014, 12:38 Ligi județene
VIDEO | Revanșă alb-violetă în prima rundă a

ASU Politehnica a început perfect noul sezon din Liga a IV-a Timiș. Formația susținută de galeria alb-violetă a câștigat pe terenul echipei care i-a răpit șansa de a ajunge deja în C, CS Ghiroda. Alb-violeții au avut și emoții, dar au câștigat meritat cu 2-0 (1-0) jocul în care au fost mai lucizi în fața porții. Pentru echipa de pe „Știința” urmează un nou derby, cu Ripensia acasă, dar fără spectatori.

Nu a fost la fel de multă înghesuială ca la precedentul duel Ghiroda – ASU, încheiat 1-1 în primăvară, dar ambele mini-tribune, plus terenurile adiacente s-au umplut de fani. Galeria alb-violetă a dominat fondul sonor, așa cum era de așteptat, iar manifestările au fost cât se poate de civilizate ținând cont de tensiunea din sezonul trecut.

Pe teren, ostilitățile au fost destul de echilibrate. Deși nu a cedat până acum în duelurile directe ASU Poli avea de luat o revanșă pentru faptul că a ieșit pe 2, în timp ce Ghiroda a irosit la baraj șansa de a urca în Liga a III-a. Iorgovan a dat primele emoții gazdelor, în timp ce Ghiroda a replicat cu o „liberă” a lui Tică Popa, scoasă greu de Burtic. Mercescu a fost aproape de o greșeală la șutul lui Naidin de la distanță în minutul 20, dar nu acesta avea să fie momentul cheie al primei reprize. În minutul 31 Baranyi trimite de la limita offside-ului către Zele iar fostul junior polist trage slab. Burtic își pune echipa pe contraatac iar Iorgovan profită și înscrie cu un șut la colțul lung pentru 0-1! Spre bucuria peluzei violete acest scor avea să se mențină până la pauză.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA GHIRODA – ASU POLI

În partea secundă ambele echipe au ratat câteva ocazii foarte mari. CS Ghiroda a trecut prin Novac și Baranyi pe lângă gol, scăpați în careul timișorean iar Ilie a repetat figura la poarta cealaltă. B. Andrei din fața porții și Vucea scăpat pe partea dreapta au irosit de asemenea șanse de o parte și de cealaltă. Ilie (67) și-a mai trecut în cont o ratare după o bâlbă a lui Mercescu, în timp ce Plopeanu l-a driblat pe Burtic, dar a fost ajuns de fundași cu 15 minute înainte de final.

Roșu a dat doar galben

Conturile s-au încheiat practic în minutul 77, când, în urma unei pase slabe a lui Andrei către propriul portar, Ghinescu a recepționat și a fost busculat în opt metri de către Mercescu. Arbitrul Flavius Roșu a dictat penalty fără menajamente, dar a greșit apoi cartonașul, arătându-i doar galben goalkeeperului deși între Ghinescu și linia porții nu ar mai fi fost nimeni iar poziția era destul de centrală. De la punctul cu var a marcat fostul coleg al celui rămas între buturi, Alin Ionaș – omul decisiv pentru ASU Poli în astfel de momente, mingea trimisă de el lovind și bara în drum spre plasă. 2-0 pentru oaspeți și soarta punctelor a fost tranșată din acest moment în ciuda strădaniilor alb-albaștrilor de a reveni.

ASU Poli câștigă pe terenul rivalei din sezonul trecut și se pregătește de Derby-ul Timișoarei cu „Ripi”, câștigătoare de asemenea cu Girocul acasă în prima rundă. Din păcate spectacolul va fi fără spectatori din cauza incidentelor provocate de câțiva fani alb-violeți al jocul de Cupă cu Mama Mia.

CS Ghiroda: Mercescu – Costescu (81′ Stanciu), B. Andrei, C. Popa, C. Toma – Bârsan (46′ Bârsan), Boangheș, Budur, Zele (68′ Mureșan) – Baranyi, Novac (60′ Plopeanu). Antrenor: Alin Miloș.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu (78′ Făgețan), Naidin, Rebenciuc, Vucea (84′ Filimon) – Ilie (67′ Popoviciu) – Iorgovan (73′ Ionaș). Antrenor: Paul Codrea.

 





 

Sursa: Sport9

Mihai Andries 10 Aug. 2014, 12:38 Ligi județene
Pe aceeași temă