Victorie în prelungiri pentru campioana Tulcei!

22 Jun. 2012, 14:12 Ligi județene
Victorie în prelungiri pentru campioana Tulcei!

Miercuri seara, la Ianca, Unirea Casimcea și-a obținut calificarea în meciul de baraj pentru promovarea în Liga III-a, fiind singura echipă dobrogeană care a câștigat meciul, vecinii din județul Constanța, CS Agigea, fiind eliminați la 11 metri de adversara Eolicii Baia din sezonul trecut, Venus Independența.

De altfel, și Unirii Casimcea i-a trecut glonțul pe la ureche din moment ce doar două minute au depărțit-o de loteria penalty-urilor.

Contra unei echipe care a terminat sezonul din Vrancea pe locul 5 și a adus la meci doar 14 jucători, jucătorii de la Unirea Casimcea s-au crezut încă dinainte de meci calificați. Au tratat adversarul de sus, iar asta s-a văzut cel mai clar în prima repriză când elevii antrenorului Ionel Melenco au fost preocupați mai mult să-și ridiculizeze adversarii decât să finalizeze. Pe flancuri „pistoanele” Chehaia și Neacșu au funcționat perfect până în preajma careului, însă atacanții Agafiței și Halep nu au fost deloc inspirați la jocul la offside. Mai mult, „căpitanul” Crecan chiar nu a făcut cel mai bun meci al său la creație, în timp ce „recuperatorul” Jalbă a avut un procentaj de pase precise” ridicol de mic.

Așa se face că după primele 45 de minute și cu tot 45 de faze de poartă, Unirea Casimcea a intrat la vestiare cu același scor cu care începea meciul. Nemulțumit de randamentul atacanților, de fapt un randament zero, antrenorul Unirii a schimbat cuplul de atacanți în repriza secundă, însă nici Chelariu și Chirilă nu s-au dovedit mai inspirați în partea secundă. Chiar și în condițiile în care echipa din Vrancea a jucat din minutul 73 în zece jucători, după eliminarea portarului Olărașu, înlocuit între buturi de jucătorul de câmp Corhană, unul dintre cei mai scunzi de pe teren. S-a ratat ocazie după ocazie până la finalul timpului regulamentar, iar spectatorii din tribune, cunoscători ai acestui sport, au prognosticat că meciul se va decide la 11 metri.

Din fericire, nu a fost. Înainte de prelungiri, primarul din Casimcea, Gheorghe Țilincă, i-a încurajat pentru ultima jumătate de oră pe fotbaliști și a venit și minutul 118, cu noroc pentru tulceni.

Faultat la 17-18 metri de poartă, Chelariu a obținut glonțul pentru fundașul central al Unirii, Poșircă, cel care l-a executat în direct pe Corhană, portar din întâmplare, cu un șut plasat sub transversală. Un 1-0 chinuit, dar meritat după un joc pe care Unirea va trebui să-l uite repede și asta pentru că finala Cupei României este duminică pe „Cozma Zaiț”.

„Este o premieră pentru comuna Casimcea, însă bucuria victoriei nu e atât de dulce cât mi-aș fi dorit pentru că ne-am chinuit nepermis de mult cu un adversar modest. Probabil că, dacă mai jucăm cu ei de zece ori, câștigăm de la cinci goluri în sus”, a declarat imediat după meci, la cald, primarul comunei Casimcea.

Pentru Tulcea, al doilea baraj câștigat în ultimul an dă dovada unui salt spectaculos din punct de vedere valoric al Ligii a IV-a, lucru ce dă speranțe și pentru următorul sezon.

„Este a doua promovare în Liga a III-a în ultimul an, după Eolica Baia anul trecut, iar acest lucru nu face decât să confirme faptul că valoarea Ligii a IV-a e pe un trend de creștere spectaculos, puține județe din țară având două promovate la rând. Mi-aș dori ca și anul viitor să bifăm o nouă promovare și am semnale de la echipele care au terminat campionatul după Unirea Casimcea, și mă refer la Săgeata, Pescărușul și Izbânda că au ca obiectiv promovarea anul viitor, însă e posibil să apară și alte candidate la promovare” a declarat președintele AJF Tulcea, Petre Badea.

Până la o nouă promovare, să amintim numele celor care la Ianca (județul Brăila) au scris istorie pentru comuna Casimcea: Cranță, Bădică, Croitoru, Poșircă, Șisu, Neacșu, Jalbă, Crecan, Chehaia, Ahafiței, Halep, Chelariu, Chirilă, delegatul Valentin Olteanu, președintele Ică Dascălu și, poate cel mai important, Gheorghe Țilincă, primarul comunei Casimcea.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

22 Jun. 2012, 14:12 Ligi județene
Pe aceeași temă