Petre Badea, reconfirmat ca președinte al AJF! La Tulcea se dorește o echipă măcar de Liga 3, iar Gabriel Bodescu a avut o propunere șocantă: ”Găsiți un teren și noi, FRF, vă construim stadionul!”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2024, 17:20 Liga 4

Petre Badea rămâne pentru cel puțin încă patru ani conducătorul fotbalului în județul Tulcea.

La finalul săptămânii trecute, sâmbătă, 9 martie 2024, în cadrul Asociației Județene de Fotbal Tulcea a avut loc Adunarea Generală Ordinară, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, în care a fost reales în funcția de președinte Petre Badea, pentru al doilea mandat consecutiv.

Petre Badea, reales ca președinte al AJF Tulcea

Cei 21 de membri prezenți la ședință, din cei 25 afiliați, l-au ales în unanimitate pe Petre Badea pentru a continua ca președinte al AJF Tulcea pentru încă cel puțin patru ani. Acesta ocupa funcția din 2011.

Vicepreședinții sunt Emil Nanu și Alempe Pantelie, iar ceilalți membri ai Comitetului Executiv sunt Mircea Ignat, Ionuț Rădulescu și Stelian Șiacu.

”Cu ajutorul unor finanțări de la Consiliul Județean Tulcea, și mulțumesc pe această cale domnului președinte Horia Teodorescu, învitat la această ședință, dar și cu sprijinul inclusiv financiar al Federației Române de Fotbal am reușit să susținem activitatea din competițiile de seniori și juniori, ba chiar să ducem fotbalul tulcean peste hotare, în Ucraina, la Ismail, în Moldova, la Cahul, și în Franța, la Aveyron, unde am avut competiții internaționale cu reprezentative ale Asociației Județene de Fotbal. Ne dorim o nouă echipă promovată în Liga a 3-a, dar mai mult ne dorim ca fotbalul să fie un sport practicat în toate localitățile din județul nostru, iar dacă nu toate orașele și comunele pot susține echipe de fotbal, avem o competiție denumită Cupa Satelor, la care orice primar, cred eu, ar trebui să dea o șansă copiilor din unitățile administrativ teritoriale pentru a fi văzuți și poate selecționați la cluburi de fotbal afiliate”, a spus, citat de Info Tulcea, președintele reales Petre Badea.

Șeful AJF și președintele județului își doresc ca municipiul Tulcea că aibă din nou echipă în Liga 3!

După mulți ani de absență la nivel național, județul Tulcea a reușit în vara trecută să aibă din nou o echipă în Liga 3. Campioana județeană ACS Hamangia Baia a câștigat barajul cu campioana din județul Buzău, ACS Montana Pătârlagele (1-0 la Tulcea și 2-2 la Pătârlagele), și a promovat în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, unde ocupă locul 7 din 10 în Seria 2, după 16 etape desfășurate din actualul sezon regular. Mai întâi echipa și-a desfășurat meciurile de acasă la Babadag, iar apoi s-a mutat în comuna pe care o reprezintă, unde a fost inaugurată o bază sportivă nouă.

Președintele AJF Tulcea își dorește mai mult. Ca municipiul Tulcea să aibă din nou, după mult timp, o echipă cel puțin la nivelul Ligii 3.

Ideea lui Petre Badea a fost sprijinită și de președintele CJ Tulcea, prezent la Adunarea Generală Ordinară. ”Am discutat ieri cu primarul de la Baia, au o bază sportivă foarte frumoasă acolo, dar e destul de greu pentru primărie să susțină echipa în al treilea eșalon. Poate e momentul ca și Tulcea să facă acest pas spre Liga a 3-a și cred că noile administrații ce se vor instala după alegerile locale ar trebui să se așeze la aceeași masă și să facă un plan pe termen mediu, patru ani măcar, și lung pentru fotbalul tulcean”, a spus Horia Teodorescu.

Ultima dată când Tulcea a avut o echipă în Liga 3 a fost în sezonul 2018/19, când Delta Dobrogea Tulcea nu apuca să încheie sezonul, fiind exclusă din competiție din cauza datoriilor către foștii săi jucători. Ultima prezență în Liga 2 a avut-o în sezonul 2012/13, când Delta Tulcea termina Seria 1 pe locul 3 și apoi dispărea.

FRF a promis, prin Gabriel Bodescu, ”un stadion” și la Tulcea!

La ședință, din partea FRF, au fost nelipsiții Gabriel Bodescu, secretar general adjunct, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF și reprezentant al fotbalului amator în CEx FRF.

Bodescu i-a lansat, potrivit Info Tulcea, o provocare viceprimarului Dragoș Simion. Și anume, că FRF va construi ”un stadion” la Tulcea, cum a mai ”construit 13” în țară!?, numai ca autoritățile locale să găsească un teren disponibil!

”Găsiți un teren adecvat, la marginea municipiului de preferat, și noi, Federația Română de Fotbal, vă construim stadionul! Cum am construit 13 stadioane, mai construim unul și la Tulcea”, ar fi spus Gabriel Boldescu.

  • Altfel, Tulcea este un alt județ unde membri afiliați la AJF au reconfirmat în funcția de președinte același conducător. În 2024, la mijlocul lunii februarie, la Sibiu a fost reales Ioan Duma.

Foto: Petre Badea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-primar-fotbalist-a-ajuns-sa-fie-acuzat-de-trafic-de-influenta-19301999

https://liga2.prosport.ro/liga-4/marian-constantinescu-antrenor-jucator-in-liga-4-brasov-19301679

https://liga2.prosport.ro/special/ciprian-petre-conducator-de-scoala-de-fotbal-19300942

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ioan-duma-reconfirmat-ca-presedinte-al-ajf-sibiu-19300060

Marius ANGHEL 12 Mar. 2024, 17:20 Liga 4
Pe aceeași temă