Victoria Traian a reușit eventul în Brăila. Ianca a condus, însă nu și-a putut păstra avantajul

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 11:03 Ligi județene
  • Sâmbăta trecută, echipa din Traian s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Viitorul Ianca, în finala Cupei României – faza județeană. AJF Brăila le-a oferit câștigătorilor o diplomă, o cupă, medalii și echipament de firmă. O minge și o diplomă i-au fost oferite finalistei. Georgel Badea a fost declarat cel mai bun arbitru de centru, Ionuț Vlad cel mai bun arbitru asistent.

După ce a câștigat campionatul Ligii a IV-a Brăila, Victoria Traian a reușit eventul, câștigând sâmbăta trecută cu 2-1 în fața echipei Viitorul Ianca, în finala Cupei României – faza județeană. La finalul partidei, AJF Brăila i-a oferit finalistei o diplomă și o minge, iar câștigătoarei Cupei echipament de firmă, medalii, o cupă și o diplomă. Primarul comunei Tudor Vladimirescu, Vasile Constantin, a fost prezent la această festivitate, dar și arbitrul de Liga 1, Marius Marchidanu, acestuia revenindu-i plăcuta sarcină de a-i premia pe cei mai buni arbitri din campionatul recent încheiat al Ligii a IV-a, Georgel Badea, respectiv, Ionuț Vlad.

Meciul, care a avut loc pe cocheta bază sportivă de la Tudor Vladimirescu, în fața a peste 200 de spectatori, a fost unul tipic acestei competiții. Ambele formații și-au dorit să încheie sezonul competițional 2014-2015 cu o victorie, iar pentru a-și realiza obiectivul, au trimis în teren cei mai buni jucători de care au dispus. Meciul a început în nota de dominare a echipei Victoria Traian, iar în minutul 3 Pârlițeanu a irosit o uriașă șansă de a deschide scorul.

Viitorul Ianca a mizat pe cartea contraatacului, iar în minutul 11 a obținut un corner, Irimia a centrat la marginea careului mic, Tunea a ezitat să iasă pe
centrare, iar Toni a deschis scorul. Două minute mai târziu formația din Ianca a trecut pe lângă majorarea scorului. Cel mai bun jucător de pe teren, Cristi Irimia, a pornit într-o incursiune personală, i-a pasat în dreapta lui Toni, acesta a întors mingea la Bratosin, care, din poziție centrală, nu a găsit spațiul porții. Din minutul 19 inițiativa a trecut de partea campioanei Ligii a IV-a. Harabagiu a centrat din lovitură liberă, dar Vali Durbacă a reluat imprecis, de la patru metri.

Victoria Traian a rămas în ofensivă și a obținut trei cornere consecutive, la primul dintre ele Barbu a trimis mingea, cu capul, spre poartă, însă Sârbescu a scos-o de sub transversală, iar la al treilea, Tureac a șutat prea slab ca să-l poată învinge pe portarul Viitorului. După doar trei minute s-a
restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Pârlițeanu a centrat din corner, iar Marius Barbu a marcat pentru 1-1.

Vali Durbacă a decis soarta finalei

La două minute de la reluare, pe rând, Toni și Burlacu au fost în situație de unu la unu cu Tunea, însă niciunul dintre ei nu a reușit să-l învingă. În minutul 58, mingea a circulat pe traseul Toni, Bratosin, Mărăcine, iar ultimul nu a găsit spațiul porții. Abia în minutul 65 Victoria Traian a avut o ocazie de gol prin Vali Durbacă, însă mingea trimisă cu capul de atacant a fost respinsă, in extremis, de Sârbescu. Durbacă (min. 74) a insistat la o minge în adâncime trimisă de Pârlițeanu și a marcat golul victoriei pentru echipa din Traian, la o fază în care atât portarul Sârbescu, cât și fundașii Bosoi și Rosiu au fost simpli spectatori.

Finalul meciului a aparținut fotbaliștilor din Ianca. Viitorul a beneficiat de două lovituri libere, ambele executate foarte bine de Bratosin, însă la prima mingea a lovit transversala, iar la a doua Ionuț Tunea a avut un reflex salvator și partida s-a încheiat cu succesul echipei Victoria Traian.

„A fost un meci tipic de cupă, am jucat pragmatic și, cu toate absențele din lot, am reușit să câștigăm cupa și să realizăm astfel eventul. Aceasta a fost o verificare utilă înaintea meciului de baraj, de sâmbătă, cu FC Panciu, pe care ne dorim foarte mult să-l câștigăm”, a declarat Nicușor Abăseacă, primarul comunei Traian.

„Le mulțumesc jucătorilor mei pentru efortul depus în acest meci, a fost un sezon încărcat, solicitant, pe care eu consider că l-am trecut cu fruntea sus. Le doresc succes în continuare celor de la Victoria Traian”, a spus la rândul său, Viorel Ciucașu, antrenorul echipei Viitorul Ianca.

Victoria Traian: Tunea – Martinescu, Tureac, Baciu, Harabagiu – Olmazu, Barbu, Pârlițeanu, Postolea – Ciocan, V. Durbacă
Rezerve: Giurgiu, I. Lupu, Leu, Popescu, Cațaros, Balcan, Zăgan.

Viitorul Ianca: Sârbescu – Iacob, Matinciu, Rosiu, Bosoi – Burlacu, Irimia, Bratosin, Mărăcine – Toni, A. Ciucașu.
Rezerve: Chițu, Calen, Paraschiv, Sterpu, {erban, Lalu, Conciu.

Arbitri: Georgel Badea – Ionuț Vlad, Marius Vâlcu, Tudorel Pârlog.

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 11:03 Ligi județene
Pe aceeași temă