Scene de ”vestul sălbatic” în Liga 5 Brăila, cu suspendări de 24 și 12 etape dictate în două meciuri. Un club relatează ce s-a întâmplat: ”Antrenorul îl ia de picior și îl târăște pe jucător, îi aplică două picioare”

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2023, 15:39 Diverse
Scene de ”vestul sălbatic” în Liga 5 Brăila, cu suspendări de 24 și 12 etape dictate în două meciuri. Un club relatează ce s-a întâmplat: ”Antrenorul îl ia de picior și îl târăște pe jucător, îi aplică două picioare”

Liga 5 Brăila a oferit, în etapa din weekendul trecut, momente incredibile, în care au fost consemnate două victorii la ”masa verde”, scor 3-0, după ce un arbitru central și un arbitru asistent au fost agresați fizic.

Comisia de Disciplină a AJF Brăila a judecat cazurile și a dispus pedepse aspre pentru agresori, multe etape și luni de suspendare, mai ales că o echipă nu se afla la prima abatere de acest fel. Ambele partide au avut loc în Seria 2.

Sancțiuni dure în Liga 5 Brăila, după agresiuni fizice asupra arbitrilor

În primul rând, este vorba de partida dintre AS Ulmu și ACS Unirea Grădiștea, care a avut loc în etapa a 17-a, duminica trecută, întreruptă pe final, în minutul 85. Marian Isim, jucător din echipa gazdelor, a lovit un arbitru asistent și va sta nu mai puțin de 24 de etape în afara terenului.

În urma judecării cazului și suspendării grave dictate fotbalistului de la AS Ulmu, Comisia de Disciplină a AJF Brăila a decis și să o declare câștigătoare pe ACS Unirea Grădiștea, la ”masa verde”.

Învingătoare la comisii a fost și AFC Viitorul Galbenu, după jocul cu ACS Viitorul Șuțești 2, de pe teren propriu. Au fost incidente, meciul a fost oprit la 3-3, în minutul 70, după ce ACS Viitorul Șuțești 2 a decis să iasă de pe teren.

Conform Obiectiv Vocea Brăilei, Gigi Feraru, oficial al AFC Viitorul Galbenu, chiar dacă echipa sa a fost declarată învingătoare, a fost suspendat șase luni. Și un fotbalist, Șerban Feraru, a primit suspendare, pentru 12 etape, după ce a bruscat arbitrul central.

Viitorul Șuțești 2 acuză jocul agresiv al gazdelor: ”Antrenorul îl ia de picior și îl târăște pe jucător”

Viitorul Șuțești 2 a reacționat cu o postare pe Facebook, în care a expus modul în care au decurs faptele pe parcursul meciului, în ciuda deciziei luate de AJF Brăila, anume că gazdele au fost violente pe parcursul partidei. Antrenorul de la AFC Viitorul Galbenu chiar a lovit un jucător de la echipa oaspete:

Ieri în meciul de la liga a 5a, echipa noastră a părăsit terenul de joc în urma unor agresiuni violente asupra jucătorilor noștri, dar nevăzute de brigada de arbitraj . În minutul 30 în urma unui fault, fundașului nostru i-au fost aruncate semințe în față, scuipat și amenințat de către spectatori care stăteau la vestiare și nu în tribună.În repriza a 2a unul dintre tușieri după ce a ridicat un offside împotriva echipei gazda, 2 membri ai clubului gază sau dus la el înjurând și aproape l-au lovit dar acesta nu a reacționat cu nimic . In minutul 70 în urma unui fault asupra jucătorului nostru, centralul meciului cheamă doctorul, dar antrenorul echipei gazdă îl ia de picior și îl târăște 5-6 metri în afara terenului și îi aplică 2 picioare( Hai mă că te-ai făcut bine ), delegatul nostru intervine dar și el este luat de gât și amenințat. Rușine celor care permit acestor echipe și acestor oameni să participe la aceste competiții sportive”.

AS Voința Făurei Sat, lider în Seria 2 a Ligii 5 Brăila

AS Voința Făurei Sat e liderul Seriei 2 a Ligii 5 Brăila, cu 40 de puncte în urma a 16 meciuri, urmată de AFC Viitorul Galbenu, cu 39 de puncte. Podiumul este completat de ACS Viitorul Șuțești 2, cu 34 de puncte.

AS Ulmu e pe poziția 12, iar ACS Unirea Grădiștea e pe 11. Seria 2 a Ligii 5 Brăila are în componență 15 echipe.

Foto: Viitorul Șuțești

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2023, 15:39 Diverse
Pe aceeași temă