Start în „D-Timiș”, fără Poli 2002

21 Aug. 2011, 23:03 Ligi județene
Start în „D-Timiș

La fel ca în ultimele sezoane, campionatul din Timiș a început șchiop. Cu o zi înainte de start încă nu se știau toate competitoarele, iar din cele nouă jocuri ale etapei s-au disputat doar opt.

Criza de la Poli a afectat pe cel mai mic dintre sateliți. Poli 2002 a dispărut, o echipă cu care Marian Iancu avea planuri mari la nivel declarativ. În locul acesteia a apărut Arsenal Bucovăț, „tunarii” pierzând anul trecut promovarea în dauna feroviarilor timișoreni în seria a III-a de „Județ”. O altă echipă ce a beneficiat de un forfait e Progresul Gătaia, fosta divizionară terță a luat locul celor de la Vulturii Pădureni. La rândul lor „alb-albaștrii” s-au clasat pe poziția secundă a celui de al cincilea eșalon, dar în seria a doua.

Printre favoritele noii ediții se numără CFR Timișoara, CSM Lugoj și FC Chișoda, dar surprize mai pot furniza și Gottlobul sau FC Deta. Ultima l-a instalat pe bancă pe fostul „stegar” Imi Vascko.

Răzbunarea CFR-ului

Noul sezon a găsit-o la start și pe CFR Timișoara, formația de tradiție de la „Gara Mare” a trecut ușor în prima etapă de Juventus Pișchia (scor 5-1), formația care a învins-o vara aceasta în finala Cupei României, faza județeană. „Bătrâna Doamnă” pregătită de Vali Miculescu s-a prezentat însă schilodită după mai multe plecări.

Scorul etapei a implicat chiar o nou promovată, Arsenal de Bucovâț înscriind șase goluri, cu două mai mult decât cei din Peciu Nou. Din păcate prima etapă va avea parte și de o reprogramare, Cerneteazul, care nici nu a efectuat antrenamente în pre-sezon, a acuzat o spargere la stadion și va juca la altă dată cu Banatul Nerău.

Etapa I (20-21 august):

Real Dragșina – CS Dumbrăvița 4-4
Progresul Gătaia – Spartak Gottlob 1-3
Avântul Bobda – Timișul Șag 3-2
Pobeda Dudeștii Vechi – FC Chișoda 1-3
FC Deta – „Marcel Băban” Jimbolia 1-1
Auto Timișoara – CSM Lugoj 0-4
Arsenal Bucovăț – AS Peciu Nou 6-4
CFR 1933 Timișoara – Juventus Pișchia 5-1
Unirea Cerneteaz – Banatul Nerău amânat

Clasament: 1. CFR Tim. 3 pt., 2. CSM Lugoj 3pt., 3. Bucovăț 3 pt. … 16. Peciu Nou 0p, 17. Auto 0pt., 18. Pișchia 0pt.

Etapa viitoare, a II-a (27 august):

CS Dumbrăvița – Banatul Nerău
Juventus Pișchia – Unirea Cerneteaz
AS Peciu Nou – CFR 1933 Timișoara
CSM Lugoj – Arsenal Bucovăț
„Marcel Băban” Jimbolia – Auto Timișoara
FC Chișoda – FC Deta
Timișul Șag – Pobeda Dudeștii Vechi
Spartak Gottlob – Avântul Bobda
Real Dragșina – Progresul Gătaia

articol scris de Cornel BIHOLARI

21 Aug. 2011, 23:03 Ligi județene
Pe aceeași temă