Set, meci și promovare pentru Delta Dobrogea

Mihai Andries 22 Jun. 2014, 13:25 Ligi județene
Set, meci și promovare** pentru Delta Dobrogea

După doar un an după ce Primăria a retras din Liga a II-a echipa de fotbal pe care o finanța, o altă echipă tulceana își croiește drum spre eșaloanele superioare, sub „umbrelă „Consiliului Județean Tulcea. Delta Dobrogea Tulcea a câștigat categoric meciul de baraj disputat sâmbătă la Brăila, spulberând cu 6-0 campioana județului Constantă, CFR.

Deși scorul pare a lămuri diferența dintre echipe, aceasta se pare că a fost făcută de pregătirea fizică, oaspeții cedând definitiv abia în minutul 55 după golul superb înscris de Judeanu. Până atunci însă constănțenii au avut cele mai mari ocazii de a marca, în prima repriză, cea mai mare fiind în minutul 15, când mingea șutata din careul tulcean a lovit transversală și a revenit în teren, fiind degajată.

Delta Dobrogea a deschis scorul în minutul 11, la o fază lucrată excelent de Butoi, care a pătruns pe partea dreaptă, depășind în viteză doi adversari, centrare perfectă pentru Chelaru care a reluat cu capul din zece metri în plasă. A urmat o cădere ciudată, o retragere ce a i-a adus pe constănțeni în jumătatea tulceană, aceștia mai având două mari ocazii de gol în afară de fază la care au lovit transversală. Poștarul Olaru a fost de nedepășit, probabil cel mai bun jucător al partidei, cel puțin pe partea de apărare.De remarcat și accidentarea lui Cazacu, înlocuit de Nane Iancu, acesta făcând un joc foarte util echipei.

Meciul a fost la fel de echilibrat, parcă cu un plus de presiune din partea celor de la CFR, cu o altă mare ratare a constănțenilor imediat după pauză, până în minutul 55, când Judeanu a prins un șut senzațional de la peste 20 de metri și a dus scorul la 2-o. În acest moment cei de la CFR au cedat atât psihic cât și fizic, restul partidei fiind un adevărat galop de sănătate pentru Delta Dobrogea. Gemenii golului – Butoi și Chelaru au distrus apărarea constănțeana.

Chelaru a făcut 3-0 în minutul 63 cu largul concurs al portarului advers, Stroe, după un carambol în careu. Butoi a dus scorul la 4-0 peste doar trei minute, cu o reluare acrobatic din careu. Chelaru a marcat din nou cu capul, în minutul 74, spre bucuria celor aproximativ 300 de tulceni prezenți pe stadionul din Brăila.În finalul partidei pe teren au mai intrat și Frațila, Luca și Stamate, înlocuindu-I pe Ghenciu, Butucel și Paraschivoiu.

În minutul 87 Butoi a pus cireașă pe tortul tulcenilor, sau bomboană pe coliva constănțenilor, marcând pentru 6-0 după o cursă în care a driblat tot ce i-a ieșit în cale. Arbitrajul brigăzii Mladinovici, Orbuleț, Velicu a fost excelent, ajutat și de jocul ce nu a pus probleme din acest punct de vedere.

O victorie muncită, după o primă repriză foarte grea, o victorie care readuce o echipă din județul Tulcea într-un eșalon superior, în fapt un pas spre obiectivul impus de Consiliul Județean, principalul finanțator promovarea în liga secundă!

Echipele de start

Delta Dobrogea: OLARU Bogdan – PARASCHIVOIU Robert, LISANDRU Ștefan, NITOR Florin (C), MĂ‚CIUCĂ‚ Marian, JUDEANU Vlad, BUTUCEL Paul, CAZACU Nicolae, GHENCIU Ferdi, BUTOI George, CHELARU Radu
Director tehnic: GACHE Constantin
Antrenor: IFTODI Daniel

CFR Constanta: STROE Nicusor, POPA Cătălin, POPOVICI Vasile, CARAPCEA Cristian, STAVIAN Petrut, GHITA Iulian, AVRAM Andrei, CHELBOSU Marius, AGAFIȚEI Cătălin, PARASCHIV Alexandru, MUSAT Andrei.
Antrenor: AGAFITEI Cătălin

VEZI MAI MULTE IMAGINI DE LA DELTA DOBROGEA – CFR CONSTANȚA

DECLARAȚII

„Felicit întreaga echipă, mă bucur că am reușit ceea ce ne-am propus din start, promovarea, am promis că voi readuce fotbalul tulcean în eșaloanele superioare, acum am făcut al doilea pas, după înființarea de la zero a acestei echipe care a plecat de la zero, din județ. Precizez că nu fac rabat la calitate, obiectivul stabilit acum este clar, promovarea în liga secundă, ce va fi apoi vom vedea. Sper că după această nouă dovadă de seriozitate să vină mai multă lume alături de club, că sprijin”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, membru fondator al clubului Delta Dobrogea Tulcea.

„Ar trebui să mint dacă aș spune că nu am avut emoții, mai ales în prima repriză. Băieții s-au motivat, au fost bine struniți și de echipa tehnică, le mulțumesc domnilor Gache și Iftodi” a spus președintele clubului tulcean, Florentin Manolache.

„S-a văzut ceva din munca pe care am depus-o alături de băieți la antrenamente, pregătirea a făcut diferența. E un meci bun, un rezultat important mai mult pentru fotbalul tulcean, pentru tot județul, mergem mai departe” a declarat directorul tehnic de la Delta Dobrogea, Constantin Gache.

„Suntem fericiți de acest pas important, de promovare. Le mulțumesc băieților din echipă, au pus suflet, au muncit, ne-am făcut datoria și am reușit să ne impunem categoric”, spune antrenorul Daniel Iftodi.

„Orice președinte de AJF este mândru când o campioană a județului reușește să treacă peste alte județe, să câștige la barajul de promovare, semn că avem fotbal și fotbaliști de calitate. Felicit ambele echipe pentru spectacolul oferit, mă bucur că alături de echipă au fost mulți oameni de bine din județ, oameni implicate în fenomenul fotbalistic, au asistat la meci conducerile echipelor din Topolog, Sarichioi, Macin, Niculițel, Cerna, au făcut deplasarea organizat aproximativ 200 de suporteri, le mulțumim celor de la ALUM, de la Șantierul naval VARD, prin sindicat, care au fost alături de campioană județului Tulcea”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal Tulcea.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Mihai Andries 22 Jun. 2014, 13:25 Ligi județene
Pe aceeași temă