Rotariu și-a luat la revedere de la fanii lui ASU Poli

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jun. 2013, 16:39 Actualizat: 10 Jun. 2013, 16:40 Ligi județene
Rotariu și-a luat la revedere  de la fanii lui ASU Poli

Antrenorul secund al Vasluiului, aflat momentan în vacanță, a jucat pentru alb-violeți în meciul cu Topolovățu Mare. Politehnica a câștigat cu 2-0, iar Roti a pasat decisive pentru golul al doilea.

La aproape 51 de ani, Iosif Rotariu caută mereu să facă mișcare. Aseară, a jucat un ultim meci, unul special, deoarece a evoluat din nou în fața suporterilor timișoreni.

Roti a plecat în timpul acestui retur de la echipă, acceptând oferta de la Vaslui, de a deveni antrenor secund în Liga I. Totuși, a profitat de faptul că echipa lui Porumboiu a intrat mai repede în vacanță decât ASU Poli și a ținut neapărat să mai joace o data pentru echipa susținută de galeria alb-violetă. Rotariu a intrat ieri pe teren în minutul 61 și, după 15 minute, a pasat decisiv pentru golul al doilea al timișorenilor, care au câștigat cu 2-0 meciul cu Topolovățu Mare.

„Mi-am luat adio pentru acest sezon, că nu se știe niciodată ce va fi. Recent, am citit într-un ziar că un fost jucător de la Ajax Amsterdam are 75 de ani și încă joacă, activează în liga a cincea sau a șasea din Olanda. Sunt foarte onorat în primul rând de revederea cu publicul de la Timișoara, cu suporterii. Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec, iar cei ce vin aici sunt cu adevărat suporteri și țin să le mulțumesc că mi-au scandat numele, m-au apreciat și întotdeauna voi fi alături de ei. Atâta timp cât voi fi solicitat, voi veni cu plăcere să joc”, a declarat fostul jucător al naționalei după meci.

Rotariu promite că se va întoarce la echipa alb-violetă, cea din liga a cincea și speră să prindă alături de această grupare chiar și meciuri în Liga I. „Fotbalul l-am început la Timișoara, marea performanță am realizat-o în alte părți, dar, întotdeauna când Timișoara a avut nevoie de mine, m-am reîntors acasă, pentru că ei m-au ajutat să fiu ce sunt azi în fotbalul românesc. M-aș bucura să antrenez într-o zi Politehnica în Liga I, să văd acești suporteri pe stadion, să văd un stadion cu 35-40 de mii de locuri plin și, cu siguranță, dacă voi fi solicitat, voi veni”, a spus actualul secund al lui Gabi Balint la FC Vaslui.

Paul Codrea s-a bucurat să îl mai aibă în teren pe Rotariu pentru încă un meci. „Nu mă așteptam să fie așa greu, știam că au doi băieți care aleargă mult în față, dar oaspeții chiar m-au surprins pozitiv. Roti mi-a cerut să joace un ultim meci pentru Poli și am răspuns cu mare plăcere și s-a văzut că a reușit să dea o pasă de gol, ca de obicei a avut o evoluție foarte bună”, a declarat antrenorul alb-violeților după meci.

Încă nu se știe în ce eșalon vor juca la anul

ASU Politehnica va ocupa locul al doilea în seria a III-a din eșalonul cinci timișean, dar ar putea să joace în Liga a IV-a în sezonul viitor, în funcție de câte echipe se retrag sau nu se înscriu în campionat înainte de start.

„Noi avem planuri. Știm foarte bine ce avem de făcut. Acum, așteptăm să vedem dacă promovăm sau nu. Probabil de lucrul ăsta se leagă foarte multe lucruri. Inclusiv entuziasmul. Deocamdată, nu e clar. Văd că nici la Liga I nu se știe câte echipe vor fi în sezonul viitor, ce să mai zic de Liga a IV-a? Așteptăm să se încheie campionatele, să vedem cine retrogradează și în ce manieră putem sau nu să jucăm în Liga a IV-a. Nu știu când vom primi un răspuns clar de la AJF, depinde de ei, dar sper să ne dea un  răspuns favorabil, pentru că ar avea de câștigat orașul și chiar și Divizia D, pentru că ar fi mare interes pentru acest eșlon. Fără noi, cu echipe ca Nerău sau Racovița, nu interesează pe nimeni, dar dacă ar fi Poli Timișoara ar veni multă lume la meciuri”, a spus Paul Codrea.

Articol scris de Radu FAUR

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jun. 2013, 16:39 Actualizat: 10 Jun. 2013, 16:40 Ligi județene
Pe aceeași temă