Primul pas greșit în Liga a IV-a pentru ASU Politehnica

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 14:00 Ligi județene

ASU Politehnica Timișoara a pierdut în runda a șaptea primele puncte în „D-Timiș” după o remiză înregistrată pe teren propriu cu formația Pobeda Dudeștii Vechi, scor 1-1. Oaspeții au deschis scorul dar au fost egalați pe finalul jocului. În ultimele minute partida a fost foarte tensionată din cauza tragerilor de timp ale „bulgarilor”, recunoscute la final cu sinceritate de antrenorul lor.

Fără Paul Codrea pe bancă, aflat în concediu, jucătorii alb-violeți nu au găsit inspirație în fața porții. Oaspeții au dat lovitura după pauză, prin Novak, scăpat singur cu portarul în minutul 53. Aflați în avantaj, cei porecliți „bulgarii” au preferat să apere prin orice mijloc rezultatul. Timișorenii s-au avântat în atac însă au reușit să marcheze doar cu zece minute înainte de final, când Marchiș a transformat penalty-ul obținut de Vișan.

În prelungiri celor două echipe au fost la un pas de o încăierare generală după ce un jucător oaspete a rămas întins pe gazon. Jocul s-a încheiat cu scorul de 1-1 și ASU Politehnica a ratat astfel șansa de a urca din nou pe tronul Ligii a IV-a. Acesta e ocupat deocamdată de o altă nou promovată: Progresul Gătaia, singura echipă cu maximum de puncte.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ad. Ilie, Popoviciu, A. Stoica (77” Al. Ionuț), Vucea (65” Vișan) – Făgețan (81” S. Oberșterescu), Ardelean (46” Marchiș).

După joc tehnicianul oaspeților, Petre Mirciov, a recunoscut sincer că jucătorii săi au simulat mai multe accidentări pentru a păstra rezultatul. „Ne-am tăvălit și noi, ăsta-i fotbalul, la un rezultat ca acesta, dacă era 3-0 pentru Poli nu ne tăvăleam, vă spun sigur. Știu tactică, am făcut și eu șmecherii de acest fel, am fost și eu fotbalist și știu cum e când faci 1-1 în deplasare sau când sunt ultimele secunde. Astăzi ne-a ieșit și dacă pierdeam nu era tragedie, o făceam la Poli, nu oriunde”, a conchis Mirciov.

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 14:00 Ligi județene
Pe aceeași temă