Primăria Tulcea pune piedici noii echipei Delta!

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 11:32 Ligi județene

După ce în ultimii ani au cheltuit câteva milioane de euro din banii publici fără niciun rezultat, iar fosta echipa de liga secundă s-a desființat, conducerea Primăriei Tulcea pune acum piedici noii echipe înființate la inițiativa Consiliului Județean.

Nouă echipă a Tulcei, AS CS Delta 2013 a debutat deja duminică în campionatul județean cu o victorie categorică, 5-1 la Niculițel, deși echipa a fost încropita într-un scurt extrem de scurt.

Duminica echipa tulceana va juca în municipiu împotriva celor de la Somova, terenul ales prin contract fiind cel al „Sindicatelor „, denumit oficial Cosma Zait.

Surpriză însă, marți administratorul legal al stadionului a primit o hârtie oficială din partea Primăriei Tulcea, prin Direcția de Întreținere și Administrare a Patrimoniului, prin care paznicul de la stadion era înștiințat ca nimeni nu mai intra pe stadion fără acordul scris al Consiliului Local Tulcea prin DIAP.

„Primăria nu are niciun drept asupra stadionului, au încercat în instanță, dar au pierdut în fata sindicatelor, clar. Paznicul de la o firmă privată e plătit de ei pentru că am avut un acord de colaborare, juniorii Deltei au jucat aici gratis, iar în schimb Primăria e modernizat un pic tribuna și plătea acest paznic, dar, repet, nu au niciun drept de proprietate, sunt nimeni aici și vă asigur că duminică se va juca meciul Delta-Somova” spune administratorul Milton Popovici.

Voalat reprezentanții clubului tulcean nou înființat spun că manevra este una venită din partea găștii ce a fost la conducerea fostului club de liga secundă, falimentat recent. „Este foarte ciudat că acum, înainte de primul meci pe teren propriu, s-au trezit unii să interzică fără niciun drept accesul pe stadion. E clar vorba de reavoință din partea unor frustrați care nu mai au ce incasa din bugetul Primăriei și nu va cu ochi buni o altă echipă” spun reprezentanții clubului Delta 2013.

Dealtfel, fosta conducere a clubului de liga secundă va face și obiectul unor plângeri după ce au înstrăinat fără acordul acționarilor și a consiliului director mai mulți fotbaliști și bunuri ce erau achiziționate din bani publici.

În momentul de față, nouă echipă Delta 2013 funcționează pe baza entuziasmului unui grup de iubitori ai fotbalului, printre care și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, din bani privați.

Antrenați de o fostă glorie a Deltei

Nouă echipă tulceana este pregătită de fosta glorie a clubului Delta din anii 80, Gică Iamandi, fotbalist ce a evoluat pentru Dinamo în celebra semifinala cu Liverpool.

Printre jucătorii cooptați împreună cu Florentin Manolache se număra fostul căpitan al Deltei, dat afară de fosta conducere, Grigorov, cunoscutul atacant Pantelie, Mărginean fostul mijlocaș al Oțelului Galați, Postelnicu.

Echipa folosită în meciul de debut a fost următoarea: C. Găină (80 Paraschivoiu) – Grigorov, A. Găină, Algiu, Frățilă – Gârleanu, Postelnicu, Iamandi (65 Trucă), Mărginean, Damian – Pantelie.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 11:32 Ligi județene
Pe aceeași temă