Politehnica revine spectaculos de la 0-2 și rămâne pe locul doi!

Marius ANGHEL 21 Oct. 2012, 20:05 Ligi județene

ASU Politehnica a jucat astăzi, pe teren propriu, cu echipe de pe locul trei din campionatul județean (seria a III-a), Avântul Chizătău. După semieșecul de la Boldur, Toni Foale a avut emoții înaintea acestui derby de clasament.

Cu un fost divizionar A în primul unsprezece (Mihalache – ex Astra Ploiești), Chizătău a început în forță și a marcat două goluri în primele șase minute. Galeria a început să cânte apoi din ce în ce mai tare, iar jucătorii în alb-violet s-au trezit și s-au pus pe treabă: Nicolaie a înscris pentru 1-2 cu un vole din marginea careului (’22), după care un jucător al Chizătăului a fost eliminat. Cu cinci minute înainte de pauză, Popoviciu a readus egalarea printr-un eurogol (șut de la 40 de metri în vinclu, fără preluare).

Roti, primul gol pentru noua Poli

După pauză, alb-violeții au atacat în valuri. Cu sutele de voci care cântau necontenit și cu omul în plus din iarbă, cele trei puncte nu aveau cum să le scape timișorenilor. Băcilă a făcut 3-2 (’65), Marchiș a scos un penalty și l-a transformat (’73), iar Iosif Rotariu a marcat golul de 5-2, cu cinci minute înainte de final. O minge trimisă de la 20 de metri, bine plasată în colțul din dreapta portarului – așa a marcat Roti primul său gol pentru Politehnica, în liga a cincea. Era și timpul ca fotbalistul de 50 de ani să își treacă numele pe lista marcatorilor, după numeroasele pase de gol cu care a contribuit în acest sezon.

Foale: „Îi băteam și 11 contra 11”

Politehnica s-a distanțat la șase puncte față de Chizătău, însă rămâne pe locul al doilea, în spatele celor de la Progresul Racovița.
„Mă așteptam la un meci greu, dar nu chiar așa greu. Forța echipei a făcut să întoarcem rezultatul, i-am dominat fizic. Trebuie să-i felicit pe toți jucătorii pentru modul cum au luptat. Nu cred că eliminarea a fost un moment psihologic al meciului. Îi băteam și 11 contra 11. Noi o să ne vedem de drum și sper să terminăm cel puțin pe locul doi turul de campionat”, a spus Toni Foale după meci.

Primă de 1.000 de lei

Suporterii au făcut „cheta” la fiecare meci al lui ASU Politehnica din acest sezon, atât acasă, cât și în deplasare. În urmă cu o lună, jucătorii au primit, din aceste donații, o primă pentru victoriile de până atunci (100 de lei de persoană). Pentru jocul cu Chizătău, suporterii le-au pregătit dinainte prima de victorie alb-violeților și le-au înmânat-o la final: 1.000 de lei pentru toată echipa.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 21 Oct. 2012, 20:05 Ligi județene
Pe aceeași temă