Performanța Ighiu a cucerit titlul de campioană în Alba. Echipa lui Adorian Himcinschi a jucat cu titlul pe masă și și-a surclasat adversara | VIDEO

Marius ANGHEL 03 Jun. 2015, 15:27 Ligi județene

Peste 1.000 de spectatori au participat, duminică, la derby-ul dintre ocupantele primelor două locuri din Liga a IV-a Alba. Performanța Ighiu s-a impus pe teren propriu cu 3-1 în fața echipei Mureșul Vințu de Jos și a devenit campioana județului Alba la fotbal, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Formația pregătită de fostul antrenor/jucător al Unirii Alba Iulia, Adorian Himcinschi, își îndreaptă acum gândul către finala Cupei României, faza locală, și către barajul de promovare în Liga 3.

Aflate la egalitate de puncte înaintea penultimei etape și a întâlnirii directe din retur, Performanța Ighiu și Mureșul Vințu de Jos s-au întrecut în ocazii de poartă, goluri spectaculoase și intrari la limita regulamentului.

Performanța deschis repede scorul după ce I. Grozav a greșit în defensivă, iar Silviu Turuș a driblat portarul și a deschis balul. Până la pauză doar portarul Adrian Roman a limitat proporțiile scorului, acesta având câteva intervenții salutare.

La reluarea jocului, gruparea din Vințu de Jos a ieșit mai motivată de la cabine. Claudiu Oara a ratat o ocazie uriașă în minutul 51, fază la care veteranul Raul Unchiaș a scos de sub transversală lovitura de cap a ex-uniristului. Ca peste alte trei minute trupa lui Himcinschi să facă 2-0 grație aceluiași Silviu Turuș. Acesta a înscris din careul de șase metri, la o eroare de marcaj a fundașilor de la Mureșul.

Alexandru Circov a redus din handicap în minutul 59 după ce a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri și a relansat partida, însă nu pentru mult timp. În minutul 68, Romică David înscrie din interiorul careului cu un șut cu piciorul stâng.

Victoria de duminică le asigură celor de la Performanța Ighiu biletul la meciul de baraj pentru accederea în Liga 3. Echipa lui Adorian Himcinschi nu are avantajul doar celor trei puncte față de ocupanta locului doi, ci și rezultatele directe: 3-0 în tur și 3-1 în retur.

Trebuie precizat că în tribunele arhipline ale micuței arene din Ighiu s-au aflat oameni importanți ai fotbalului din județul Alba, iar aici îi putem aminti pe Cornel Țălnar, Gicu Grozav sau Mihai Dăscălescu (președinte Unirea Alba Iulia).

Performanța Ighiu: Unchiaș – D. Nemeș, Potopea, H. Marian, G. Toma – R. Moga, Oniche, Ov. Turuș (cpt.), Bălaș – S. Turuș, R. David
Rezerve: N. Cristea – Hîrciagă, Birk, C. Oltean, R. Morar, C. Dănilă, Olălău
Antrenor: Adorian Himcinschi

Mureșul Vințu de Jos: Ad. Roman – D. Ianc, Borșoi, Ov. Oniga, R. Sîrbu – Javla (cpt.), I. Grozav, I. Cristea – Cl. Oara, Circov – P. Muntean
Rezerve: Al. Man – Ad. Neag, Ad. Păcurar, Gavrilă, Albu, C. Stoica, Fleacă
Antrenor: Mihai Manea

Cele două echipe vor juca și finala Cupei

Performanța Ighiu și Mureșul Vințu de Jos nu au încheiat meciurile directe din acest sezon. Cele două echipe se vor întâlni și în finala Cupei României, faza județeană Alba. AJF a stabilit ca acest meci să se dispute vineri, 12 iunie 2015, de la ora 17:30, într-o singură manșă, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

Atât finala Campionatului Speranțelor „Dragoș Damian” 2015, cât și festivitatea de premiere a finalului de sezon competițional 2014-2015, se va desfășura în aceiași zi cu Finala Cupei României, faza județeană.

VEZI parcursul celor două echipe până în finala acestui sezon al Cupei

Articol scris de Cătălin CRĂ‚CIUN
Foto: Cosmin NISTOR

Marius ANGHEL 03 Jun. 2015, 15:27 Ligi județene
Pe aceeași temă