Paul Codrea: „Ripensia e într-o lumină mai bună, nu știu de ce”

Paul Codrea:**

ASU Poli a învins Ripensia cu 2-1 în derby-ul Timișoarei din Liga a IV-a, meci jucat fără accesul publicului pe arena de la Gara Mare. Antrenorul alb-violeților, Paul Codrea, era bucuros de succesul obținut pe final cu un om în minus, dar și pentru faptul că i-a bucurat pe suporterii care și-au susținut echipa din afara stadionului. Totuși, fostul jucător de Serie A are și un motiv pentru care îi invidiază pe roș-galbeni, faptul că sunt „văzuți” mai bine decât ei.

„Când câștigi în zece și împotriva unei echipe foarte bune, normal că satisfacția e foarte mare, dar per ansamblu băieții au meritat. Am avut multe șanse de a marca și ei au avut e adevărat, câteva șanse. Dar după ocazia lui Rebenciuc, singur cu portarul, și ultima ocazie, cred că am meritat victoria”, a declarat Paul Codrea după victoria conturată în minutul 88 prin „capul” lui Gălan.

Tehnicianul lui ASU Poli crede că și-a motivat bine elevii, care au vrut să demonstreze că sunt mai buni decât rivalii lor locali din „D”. Totuși, Codrea are și un „of”, e de părere că „Ripi” e mai lăudată. „…voința băieților să arate că sunt mai buni. I-am tot încărcat, le-am spus că poate avem și noi defectele noastre… Ripensia e într-o lumină mai bună, nu știu de ce, pentru că pe teren am demonstrat și noi că suntem o echipă valoroasă sau cel puțin la fel de valoaroasă. În schimb, ei au o imagine mult mai bună decât noi”, a subliniat Codrea.

Antrenorul câștigătorilor de azi a recunoscut că și „Ripi” a avut șanse importante la toate punctele. De asemenea, Paul Codrea a conchis că Vucea, eliminat pentru că a lovit mingea după fluier deși mai avea un „galben”, a fost salvat de colegul din apărare autor al golului victorios: „Lași echipa în 10, e o eliminare stupidă, din păcate s-a întâmplat, putea să iasă rău pentru noi. A avut noroc, trebuie să-i dea o pizza la Gălan că l-a salvat”.

„E doar un start bun”

Elevii lui Paul Codrea nu au avut susținere din tribună din cauza incidentelor de la jocul de Cupă cu Mama Mia, dar a avut galeria imediat în spatele porții dinspre Gara Mare. „E fantastic și pentru mine. Dacă tot au stat acolo 90 de minute măcar s-au putut bucura alături de noi. Îi apreciem și le mulțumim, s-a văzut ce impact are un meci fără spectatori, a fost catastrofal. Când intri în focurile meciului nu mai auzi nimic, dar i-am auzit și le mulțumim încă o dată”, a precizat antrenorul alb-violeților.

În ciuda celor două succese cu celelalte cele mai grele nume ale „D”-ului în primele două runde: 2-0 la Ghiroda și 2-1 cu Ripensia, Paul Codrea rămâne rezervat în pronosticuri, mai ales după ce a pățit sezonul trecut. „E doar un start bun și anul trecut am condus tot campionatul și pe final am pierdut. Am bătut și atunci contracandidatele, încercăm să nu repetăm greșelile de anul trecut, ne concentrăm meci cu meci, dar e important că am început cu bine și am câștigat două meciuri foarte importante”, a concluzionat fostul internațional.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă