Mehedințenii vor să rupă blestemul barajelor. Gorjul are statistica de partea sa

Autori: Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU Publicat: 21 Jun. 2014, 08:21 Actualizat: 21 Jun. 2014, 08:22 Ligi județene
Mehedințenii vor să rupă blestemul barajelor.  Gorjul are statistica de partea sa

Stadionul „1 Mai” din Slatina găzduiește sâmbătă, de la ora 18, meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, ce opune campioanele județene de la  Gorj și Mehedinți. Gorjul are avantajul jocurilor directe, după ce, în ultimele două decenii, a eliminat de fiecare dată reprezentantele de la Mehedinți.

Ultima întâlnire a avut loc în 2009, când Ralbex Turcinești a trecut cu 2-0, pe Stadionul Extensiv din Craiova, de Agromec Șimian. În 2006, Petrolul Țicleni învinsese Unirea Vînători (2-0), iar în 2002 Senaco Novaci eliminase Constructorul Tr. Severin (3-0). În anii ’90, Parângul Sadu și Petrolul Stoina  învingeau CS Termo Severin (5-1), respectiv CS Severnav (2-1).

În 2014, adversare vor fi Gilortul Târgu Cărbunești și Minerul Mehedinți. Ambele au realizat eventul, după ce au trecut în finala Cupei României – faza județeană de Vulturii Fărcășești (2-0), respectiv Recolta Dănceu (4-2). În campionat, Gilortul a bifat 23 de victorii, două remize și o înfrângere, golaveraj 109-18, iar Minerul și-a trecut în cont 24 de succese și două egaluri, golaveraj 99-9. Șase dintre meciurile echipei mehedințene nu s-au jucat însă, deoarece adversarii nu s-au prezentat.

Situația financiară a celor două cluburi nu este una care să le permită participarea în Liga a III-a, dar ambele speră să primească sprijin din partea autorităților locale. 

„Întâlnim o echipă bună, cu fotbaliști cu experiență, care au evoluat în Liga a III-a. Jucăm cu echipa care reprezintă orașul Drobeta Turnu Severin. Din câte am înțeles, factorii locali  doresc să readucă Severinul în eșalonul al treilea și își vor canaliza toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Concluzia este că vom avea un baraj foarte greu. Noi suntem o echipă frumoasă, dar mică și nu știu în acest moment dacă am face față la nivelul Ligii a III-a, însă am înțeles că autoritățile locale și oameni din oraș care pot susține echipa se vor întâlni pentru a ne oferi cele mai bune condiții”, a spus antrenorul Gilortului, Sergiu Găman.

Doar o promovare în ultimii 8 ani

Mehedințiul nu este avantajată de statistică nici cu alte județe, ținând cont că, în ultimii 8 ani, doar CS Termo Severin, în 2010, a câștigat barajul pentru promovarea în Liga a III-a, după ce a eliminat campioana Timișului, FC Chișoda, scor 2-1 la Caransebeș. Pe teren s-a aflat și Mario Porcescu, actualul atacant al Minerului.

„Eu am mai jucat un baraj, pe care l-am și câștigat. Atunci, plecam cu șansa a doua, ținând cont că întâlneam Timișul, care are printre cele mai puternice campionate județene din țară. Acum, consider că șansele sunt egale. E cel mai important meci al sezonului, e ca o finală pentru noi. Sper să câștigăm și să ajungem acolo unde ne-am propus, atât noi, jucătorii, cât și conducerea administrativă”, a declarat Porcescu. Echipa sa s-a antrenat în această săptămână pe Stadionul Municipal din Dr. Tr. Severin și, la fel ca Gilortul Târgu Cărbunești, va pleca la Slatina chiar în ziua meciului!

Anul trecut, campioana Ligii a IV-a Mehedinți, Recolta Dănceu, a fost umilită la meciul de baraj de FC Podari, care s-a impus cu un neverosimil 9-2, pe terenul din Motru. În schimb, gorjenii de la Știința Turceni au trecut cu 2-0 de Universitatea Petroșani, la Reșița.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Autori: Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU Publicat: 21 Jun. 2014, 08:21 Actualizat: 21 Jun. 2014, 08:22 Ligi județene
Pe aceeași temă