Meciul anului pentru ASU Poli! Derby pentru Liga a III-a!

Autor: Mihai Andries Publicat: 18 Oct. 2013, 02:22 Actualizat: 18 Oct. 2013, 02:23 Ligi județene

Suporterii timișoreni se mobilizează pentru unul dintre cele mai importante meciuri din istoria echipei pe care au adoptat-o în urmă cu un an și jumătate. ASU Politehnica și Progresul Gătaia se întâlnesc duminică, de la ora 11, pe stadionul „Știința”, într-un meci care ar putea fi decisiv pentru stabilirea campioanei de toamnă în Timiș.

Fanii au lipit afișe în tot orașul pentru a chema oamenii pe „Știința” duminică. Gătaia are trei puncte în plus față de timișoreni, dar au și disputant cu un meci mai mult decât băieții lui Codrea. Ambele echipe s-au împiedicat o singură dată în acest sezon (au câte un egal), în rest au obținut victorii pe linie, iar golaverajele lor sunt identice: 40-8. O victorie i-ar urca pe alb-violeți pe primul loc, chiar dacă au un joc mai puțin disputat.

„E derby din toate punctele de vedere. Poate fi derby-ul campionatului. Atuurile noastre sunt calitatea grupului și calitatea jucătorilor. Totul e ca la ora jocului să fim montați, concentrați și să ne dorim la fel de mult ca adversarii noștri să câștigăm. Cât despre pregătirea fizică, am înțeles că ei fac doar două antrenamente pe săptămână, dar uite că sunt neînvinși. Înseamnă că au jucători de caracter, care compensează lipsa antrenamentelor cu caracterul”, a spus Paul Codrea despre partida de duminică. Timișorenii se confruntă însă cu probleme mari de lot: cei mai buni marcatori ai echipei, Tulcan și Ardelean, sunt accidentați. Niciunul dintre cei doi nu s-a antrenat în această săptămână și sunt incerți pentru jocul cu Gătia. În plus, Adrian Ilie s-a accidentat la genunchi și a părăsit mai devreme antrenamentul din această seară. Celor trei li se adaugă Alin Stoica, fostul internațional român, care încă nu și-a revenit de pe urma accidentării suferite la sfârșitul verii.

Codrea e neînvins ca antrenor

Fostul international român s-a apucat de antrenorat în luna februarie a acestui an. De atunci, are în palmares 14 meciuri în liga a cincea și 11 în liga a patra, toate cu ASU Politehnica. Antrenorul Codrea este neînvins de când s-a apucat de această meserie, iar, dacă nu pierde cu Progresul Gătaia, are mari șanse de a încheia primul an din noua lui meserie fără a fi învins vreodată.

Palmaresul lui Codrea ca antrenor

      25        23        2          0          101-17            71p

Primele două clasate din Liga a IV-a Timiș:

  1. Gătaia                        12        11        1          0          40-8    34p
  2. ASU Poli        11        10        1          0          40-8    31p

 

Articol scris de Radu FAUR

Autor: Mihai Andries Publicat: 18 Oct. 2013, 02:22 Actualizat: 18 Oct. 2013, 02:23 Ligi județene
Pe aceeași temă