Liga a patra argeșeană se reia cu un derby: FC Argeș 1953 și Unirea Bascov se întâlnesc pe „Ștrand”

Liga a patra argeșeană se reia cu un derby:** FC Argeș 1953 și Unirea Bascov se întâlnesc pe

Sâmbătă, FC Argeș 1953 va începe în forță returul de campionat al Ligii a IV-a în confruntarea cu adversarul direct pentru promovare, Unirea Bascov. Acest ade­vărat derbi al primelor două clasate se va desfășura pe Stadionul Ștrand, prima casă a clubului alb-violet. Staff-ul FC Argeș 1953 a optat pentru Ștrand din considerente sentimentale, dar și din considerente materiale și logistice.

„Pe a­ceastă cale, mulțumim sponsorului ce susține financiar costurile aferente prezenței noastre acolo, dar și proprietarului bazei sportive pentru sprijin și dis­ponibilitate. Regretăm despărțirea de Stadionul Petrochimistul din Prundu, unde am avut permanent un public minunat, însă starea gazonului și a tribunei nu ne permit continuarea evoluțiilor pe acel teren. Îi așteptăm pe toți suporterii noștri din Prundu să participe în nu­măr cât mai ma­re la meciurile noastre din vecinătatea frumosului parc Ștrand. Soluția de a evolua pe terenul secundar al Stadionului Nicolae Dobrin nu a fost viabilă din cauza lipsei tribunelor, astfel că Stadionul din Ștrand a fost singura și cea mai bună opțiune pentru a­cest retur de campionat. În pauza competițională de iarnă, FC Argeș 1953 a beneficiat de o pregătire eficientă în vederea luptei pen­tru promova­re. Mulțumim pe această ca­le Primăriei Pitești și domnului Ionică în special pentru accesul la baza sportivă din Complexul Sportiv Nicolae Dobrin, locul în care ne desfășurăm și antrenamentele din fiecare săptămînă. Promitem că ne vom ridica la înălțimea condițiilor oferite și vom lupta pentru numele și istoria FC Argeș și pentru orașul nostru”, au declarat oficialii echipei.

La derbyul de sâmbătă, FC Argeș 1953 va readuce în iarbă foste glorii alb-violete: Vali Năstase, Constantin Schumacher, Cristi Bratu și Adrian Neaga sub comanda antrenorului Mihai Zanfir. De asemenea, va fi primul meci oficial în care echipa va îmbrăca noul echipament, o replică a celebrelor dungi din anii ’70.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă