Liderul din Liga a IV-a Olt salută aprobarea barajul de promovare. Antrenorul echipei din Milcov vede două avantaje ale acestei modificări

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 12:19 Ligi județene
Liderul din Liga a IV-a Olt salută aprobarea barajul de promovare.** Antrenorul echipei din Milcov vede două avantaje ale acestei modificări

Cătălin Ristea, antrenorul liderului din campionatul județean Olt, AS Milcov, consideră foarte bună modificarea de regulament aprobată în ultima ședință a Comitetului Executiv al FRF cu privire la meciurile de baraj ce duc la promovarea în Liga 3. Cele 42 de campioane județene se vor confrunta pe 20 și 27 iunie într-o dublă mansă și nu într-o singură partidă pe teren neutru așa cum a fost în ultimele sezoane.

Tehnicianul primei clasate din Liga a IV-a Olt crede că acest sistem cu tur-retur avantajează atât echipele, care primesc și a doua șansă, dar și fanii, care pot urmări meciul pe teren propriu. „Este un lucru foarte bun că s-a stabilit ca barajul de promovare în Liga a III-a să se joace tur-retur. După vechiul sistem puteai prinde un meci mai slab și pierdeai automat calificare. Jucătorii nu au mare experiență, au emoții și se putea pierde destul de ușor. Dacă se joacă tur-retur poți să faci un joc mai slab pentru că ai și cel de-al doilea joc în care ai șanse destul de mari pentru calificare. Este un lucru bun și din punct de vedere al spectatorilor, care pot vedea și ei unul din meciurile de la baraj. După vechiul sistem nu foarte mulți veneau să ne vadă pe teren neutru, puteam jucam la Vâlcea, Pitești sau în altă parte”, a spus Ristea pentru gazetanoua.ro.

Cătălin Ristea a vorbit și despre rivalitatea cu Recolta Stoicănești, principala contracandidată la câștigarea titlului în Olt. „Diferența față de la cei de la Stoicănești nu este destul de mare pentru că mai sunt două etape din sezonul regulat și apoi se intră în play-off. Noi jucăm fiecare meci să-l câștigăm și ne pregătim cât mai bine pentru baraj. La sfârșitul acestei săptămâni vom juca cu cei de la Stoicănești și trei puncte ar fi foarte bune. Băieții sunt motivați și așteaptă cu încredere acest joc”, a mai declarat, pentru sursa citată, Ristea.

După 24 de etape desfășurate în Liga a IV-a Olt, AS Milcov ocupă primul loc în clasament cu 51 de puncte, cu cinci mai mult față de ocupanta poziției secunde, Recolta Stoicănești. Liderul are însă și un meci în minus, deci se poate distanța la opt puncte, iar până la startul play-off-ului mai sunt de disputat doar două etape.

CITEȘTE ȘI:

Comitetul Executiv al FRF a aprobat noul sistem de promovare în Liga 3. Nu se mai joacă un singur meci, pe teren neutru

Deva se pregătește să revină în prim-plan național cu o echipă nouă, CNS Cetate: „E cazul după șase ani”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 12:19 Ligi județene
Pe aceeași temă