Județul Vâlcea, reprezentat la barajul de promovare de o comună de lângă Râmnicu Vâlcea. Viitorul Dăești a produs surpriza în Superligă

În premieră pentru micuța comună Dăești, situată pe malul stâng al Oltului, chiar lângă municipiul Râmnicu Vâlcea, echipa locală, Viitorul, a câștigat titlul județean în Vâlcea și va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a!

Deși era văzută cu șansa a doua în iarnă, Viitorul Dăești și-a fructificat la maxim stabilitatea financiară și în play-off-ul Superligii Vâlcea a reușit să o întreacă pe favorita Posada Perișani. Cele două echipe s-au întâlnit sâmbătă, în ultima etapă din play-off-ul Superligii, într-un joc fără miză, deoarece gazdele de la Viitorul aveau cinci puncte avans față de Posada. Campioana s-a impus cu 3-0, după o „triplă” a lui George Neacșu, dar a pierdut un jucător de bază, Dumitru Schinteie, are s-a accidentat și este incert pentru baraj.

Artizanul acestui succes pentru Dăești este antrenorul Cosmin Ursu, fost fotbalist în primul eșalon la U Craiova, Rocar și Pandurii Târgu Jiu. Pe lângă formația din Dăești, acesta pregătește și juniorii clubului, dar și o grupă de copii la Hidro. „Este prima dată în istoria Dăeștiului când obținem un trofeu județean, mai mult, am câștigat și campionatul de juniori A1. Atuul nostru în Superligă a fost pregătirea bună, am marcat multe goluri în repriza secundă. Avem o bază frumoasă la Fedeleșoiu, avem și stabilitate financiară asigurată de primăria Dăești, nu avem salarii mari, dar banii sunt la zi, iar primarul George Popolan ne-a asigurat că va exista un buget suficient în cazul promovării. Eu cred că fotbalul trebuie jucat și din plăcere, chiar sunt surprins că Superliga Vâlcea a adus în ultimul timp jucători din Pitești, Motru sau Craiova. Avem un campionat bunicel, sunt câteva echipe bune și există multe ambiții pe teren între jucătorii acestor formații, chiar dacă după meci toți suntem prieteni. Din păcate, Râmnicu Vâlcea nu are nicio echipă, singura care  joacă în oraș este Chimia 20102, care activează în al doilea eșalon din județ”, a spus Cosmin Ursu.

Baraj cu AS Milcov, reprezentant Oltului: „Ar fi bine să promovăm

În barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, Viitorul Dăești va întâlni campioana din Olt, AS Milcov. Meciul tur se va juca la Vâlcea, pe 17 iunie (ora 18:00), returul fiind programat pe 24 iunie (17:30), în Olt.

„Am câștigat titlul județean, să vedem acum dacă putem să promovăm, altfel am muncit degeaba un an. Eu am promovat de două ori ca jucător cu Vâlcea în Liga a 2-a, mai întâi cu Flacăra, apoi cu Rarora. Am jucat în iarnă un amical cu Milcov la Popești, a fost 3-3, dar fotbalul este total imprevizibil, depinde de forma de moment. Ar fi bine să promovăm, ar avea și copiii unde să joace după ce termină junioratul, mai vede și lumea fotbal la Vâlcea. S-au început lucrări de modernizare și la stadionul nostru, se mai montează o tribună, se mai mărește terenul, se fac investiții cu gândul la promovare”, a mai spus tehnicianul celor de la Dăești.

Veteranul Marius Vlădoi, campion și ca jucător și ca antrenor!

Viitorul nu are nume sonore în lot, cei mai experimentați jucători fiind Bogdan Preda, Marius Vlădoi, Cătălin Moldovean, Laurențiu Nicolaescu și George Neacșu, care au evoluat la nivelul Ligii a 3-a. Liderul echipei este portarul Marius Vlădoi, care, la 46 de ani, apără ca în tinerețe, când străjuia buturile FC Oltchim.

„Cred că este o performanță destul de rară ca la vârsta de 46 de ani, să câștig două titluri de campion județean, unul ca jucător la Viitorul Dăești și unul ca antrenor la Chimia 2012, în Liga a IV-a, unde portar este fiul meu de 16 ani, Denis, care a jucat toate minutele! Eu am încredere în băieți, sunt jucători cu experiență și putem câștiga barajul contra celor de la Milcov. Eu o să continui să joc indiferent de rezultat, nu mă gândesc încă la retragere. Când iubești fotbalul și îl faci cu pasiune, nu mai contează vârsta!”, a afirmat Marius Vlădoi.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă