Jiul revine la viață în Liga a IV-a! La petroșăneni va evolua și preferatul lui Miron Cozma, ajuns la 44 de ani

Marius ANGHEL 19 Aug. 2013, 13:47 Ligi județene
Jiul revine la viață în Liga a IV-a!** La petroșăneni va evolua și preferatul lui Miron Cozma, ajuns la 44 de ani

Sâmbătă, Jiul va începe o nouă etapă importantă, fie ea și în fotbalul mic. Petroșenenii o vor lua de la capăt, în Liga a IV-a, acolo unde vor da piept în prima etapă cu Retezatul Hațeg.

Marin Tudorache va conduce echipa din postura de manager general, în timp de Toni Sedecaru este antrenorul principal.

Vestea bombă este că Ion Radu, jucătorul preferat al lui Miron Cozma pe vremurile, când Jiul făcea furori în prima ligă, revine pe terenul de joc din calitatea de antrenor scund – jucător. 

„Avem peste 20 de jucători în pregătire, dar toți sunt tineri și foarte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani. Cel mai mult mă bucură faptul că Radu Ion a acceptat să joace”, a declarat președintele George Boboc.

Jiul a fost înscrisă în această vară în cel de-al patrulea eșalon fotbalistic, iar obiectivul este formarea unei echipe competitive pentru un alt sezon, știut fiind faptul că petroșenenii nu au dreptul să promoveze în acest sezon.

Foștii jucători evoluează în ligile superioare

Foștii jucători ai Jiului împânzesc ligile superioare, atât în prima ligă, cât și în cea secundă. Cei mai vânați sunt foștii juniori pregătiți de Toni Sedecaru și Daniel Huza care la nici 20 de ani sunt căutați de echipele din primele eșaloane. Vlad Tudorache a semnat deja un contract cu Dinamo, iar Darius Ursachi va evolua mai mult ca sigur în Liga a II-a la Metalul Reșița.

„Generația noastră a fost destul de valoroasă având  în vedere faptul că majoritate dintre noi au cochetat cu loturile naționale. Eu unul vrea ca în doi ani să ajung în prima ligă al o echipă cunoscută”, spune Darius Ursachi, fostul golgheter al echipei Jiul.

Atacantul de 20 de ani este pregătit la Reșița de cunoscutul Alexandru Pelici, unde obiectivul este promovarea în Liga I.

Fotbalistul din Petroșani mai spune că fostul cunoscut jucător Sansiro Ciocoi îi este aproape sprijinindu-l din punct de vedere moral. „Mereu mă consult cu el și mă susține atunci când am nevoie de un sfat”, a mai spus jucătorul, care mai este curtat și de alte formații.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 19 Aug. 2013, 13:47 Ligi județene
Pe aceeași temă