„Ingredientele” unui derby

23 Nov. 2011, 10:53 Ligi județene

Meciul dintre CS Păulești și liderul la zi din Liga A Prahova, Unirea Câmpina a confirmat, încă o dată, nivelul bun pe care-l au multe echipe din eșalonul județean. După ce a „încurcat” pe Vispești Blejoi și Avântul Măneciu, trupa lui Iulius Mărgărit a reușit același lucru și în meciul cu Unirea, joc terminat cu un rezultat egal, 1-1, perfect în ton cu ceea ce s-a văzut pe gazon.

Prima parte a meciului a fost „adjudecată” de gazde, Păuleștiul având trei șanse bune de a marca, prin Toporan (min. 11), Mărgărit (36) și Ioniță (39), finalul reprizei aducând și „un om în plus”, după eliminarea fostului divizionar B, Andrei Stoica, acesta primind două avertismente, aiurea, ilogic chiar!

Paradoxal, cu un om în minus o repriză întreagă, Unirea și-a revenit, echilibrând jocul și reușind să marcheze, prin Nichifor (min. 72), după o centrare de pe dreapta a lui Cernea, mingea lovindu-l și pe fundașul gazdelor, M. Ioniță, înainte de a intra în plasa porții lui Banu.

La 0-1, liderul a părut o echipă „lipsită de maturitate”, încercând să marcheze al doilea gol, în locul unei „ermetizăr” a defensivei, astfel că, dintr-o serie de 3 cornere ale Unirii, a rezultat un contraatac „de manual” al gazdelor, finalizat de Cristian Vasile cu un șut „specialitatea casei”, plasat, pe jos, în cross, cu stângul, mingea „prinzând” plasa laterală.

A rămas 1-1, chiar dacă o centrare „răzleață” a lui Ungureanu, în prelungiri, a „ciupit” bara, revenind în teren, faza făcându-l pe antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, prezent în tribună, să-și amintească de reușita lui Subotic, de vineri, unde echipa sa nu a avut norocul Păuleștiului.

Remiză a fost însă mai echitabilă, în condițiile unui meci disputat pe o vreme „de iarnă”, pe un gazon înghețat aproape, joc care a avut de toate: public, nerv, nervi, ceva fotbal, „poveste” și un arbitraj bun.

CS Păulești – Unirea Câmpina 1-1 (0-0)
Stadion: „Păulești”. Spectatori: circa 300. Au marcat: Cr. Vasile (79) / Nichifor (72)

CS Păulești: Ad. Banu – M. Ioniță, Toporan, L. Tănase (cpt), B. Stoica – Gh. Matei – Neacșu, Mărgărit (90 Popa), Ioniță, Jercălău – Cr. Vasile. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Unirea: B. Șandru – A. Stoica, Neagu (cpt), B. Șandru, Zecheru – Cernea (83 Ungureanu), Lambă, Bărăgan, Filip – Bica (91 Fl. Stoica), Nichifor (89 Ciobotaru). Antrenor: Costin Plăvache.

Avertismente: Jercălău (18), Matei (27), Mărgărit (80) / Neagu (23), A. Stoica (31 și 45), B. Șandru (45), D. Șandru (60), Zecheru (76)
Eliminare: A. Stoica (45).

Au arbitrat: Viorel Căunei (Plopeni) – Adrian Stoenoiu (Boldești), Andrei Sotir (Ploiești).

Observator AJF: Marian Deaconu (Ploiești)

Jucătorul meciului: Bogdan Stoica (CS Păulești)

articol scris de Marian Dima

23 Nov. 2011, 10:53 Ligi județene
Pe aceeași temă