„Inflație” de golgheteri

08 Dec. 2011, 12:02 Ligi județene

La finalul primei părți a campionatului Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal – seniori, sezonul 2011-2012, patru jucători împart prima poziție în clasamentul golgheterilor!
Potrivit statisticii întocmite de oficialii Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara, vârful liderului CS Vulcan, Ioan Roșianu, Mihai Leaha (Aurul Brad), Adrian Dolha (Inter Petrila) și juniorul de doar 16 ani al Universității Petroșani, Sebastian Bobină, sunt cei mai prolifici jucători din județ, toți cu câte 9 goluri marcate în cele 16 jocuri din tur.

Dolha a punctat în cele mai multe meciuri

În încercarea de a-i departaja între ei pe cei patru „ași” ai golului am căutat fel de fel de criterii și ne-am oprit asupra frecvenței cu care aceștia au punctat. La acest capitol s-a evidențiat petrileanul Dolha, care a dat gol în 8 jocuri din campionat (în etapa a II-a a marcat o „dublă”), plus încă alte două goluri în Cupă, dar necontabilizate. El este urmat de Leaha și Roșianu, care au înscris în șapte jocuri, și „studentul” Bobină, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în 5 meciuri diferite. Dintre cei patru goleadori, puștiul Universității Petroșani este primul în ceea ce privește numărul mare de goluri marcate în același joc cu două „duble” și un hattrick – trei gouri!

În cursa pentru titlul de golgheter al Ligii a IV-a Hunedoara care se va relua anul viitor sunt și alți șase jucători, toți cu câte 8 goluri marcate: Codruț Mihăilă (Aurul Brad), Raul Noja (Dacia Orăștie), Alin Miculescu (CS Vulcan), Adrian Duma (Jiul II Petroșani), Silviu Boloș (Gloria Geoagiu) și Raul Petrișor (Metalul Crișcior).

Toamnă bogată în goluri

Altfel, cu un joc mai puțin disputat – restanța din etapa a XIV-a dintre Metalul Crișcior și Aurul Certej, reprogramată pentru sâmbătă, 10 decembrie – în tur seniorii au marcat în total 456 de goluri. Adică o medie de 3,5 goluri pe meci, respectiv 28 goluri per etapă.

În etapa a XI-a s-au marcat cele mai multe goluri, 35, iar cele mai puține în runda a XIV-a, doar 17 goluri. Cele mai multe goluri într-un singur meci, 12!, s-au marcat în jocul din etapa a XI-a dintre Dacia Orăștie și Victoria Călan, scor 10-2!

Viitor asigurat județul are

Și în campionatul juniorilor, primul loc în clasamentul golgheterilor este împărțit între mai mulți jucători. Laurențiu Plic (Univeritatea Petroșani) și Petre Bărcan (CS Vulcan) au marcat fiecare câte 20 de goluri. Demn de evidențiat este faptul că Bărcan care a dat primele goluri – 5 la număr, abia în etapa a X-a, este și juniorul cu cele mai multe reușite într-un singur joc – 6! Locul 2 este ocupat de Ovidiu Handrache – 19 goluri, urmat de Alin Stamatin – 18 goluri (ambii de la ocupanta primului loc, CNS Cetate Deva).

Articol și foto de Sami Tamaș

08 Dec. 2011, 12:02 Ligi județene
Pe aceeași temă