Îndemn la fair-play înainte de meciul ACS Steagu Roșu – AS SR Brașov. Antrenorii Adrian Hîrlab și Petre Lucian prefațează noul derby al Brașovului

Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 11:37 Ligi județene
Îndemn la fair-play înainte de meciul ACS Steagu Roșu - AS SR Brașov.** Antrenorii Adrian Hîrlab și Petre Lucian prefațează noul derby al Brașovului

ACS Steagu Roșu Brașov – AS SR Brașov este un derby brașovean așteptat cu mult interes. Duelul dintre cele două echipe va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ICIM. Cu siguranță va fi un duel al orgoliilor, după tot ce s-a întâmplat în vară, când cei de la LSS au purtat negocieri cu oficialii ACS Steagu pentru un proiect comun. Cum nu s-a ajuns la un acord, suporterii brașoveni și-au făcut propria echipa, AS SR Brașov, în timp ce ACS Steagu își continuă proiectul la seniori demarat în urmă cu an.

Interesant este că ambele echipe au în stafful tehnic foști jucători ai Brașovului, Adrian Hîrlab (ACS Steagu), respectiv Petre Lucian și Andrei Șanta (AS SR). Adrian Hîrlab a preluat în vară funcția de antrenor principal la ACS Steagu și, după un început ezitant, pe parcurs a redresat situația, iar echipa se află pe locul 6 cu șase victorii și patru înfrângeri.

Adrian Hîrlab: „Sper să fie spectacol atât pe teren, cât și în tribune”

Cum era de așteptat, Adrian Hîrlab, cunoscut ca un antrenor cu mult bun simț, îndeamnă la fair-play înaintea derby-ului de sâmbătă. „Este un joc obișnuit de campionat, un joc între două echipe bune, însă cu obiective diferite. Noi avem în plan să construim o echipă cu mulți jucători tineri, suntem încă în formare, în timp ce echipa suporterilor are ca obiectiv promovarea. Cu siguranță vom avea un meci foarte greu, dar eu sper să fie spectacol atât în teren cât și în tribune. Îl cunosc foarte bine pe Petre Lucian, a jucat la FC Brașov, este un antrenor bun, care are rezultate bune și în acest sezon. Cei de la AS SR Brașov au o echipă mai bună și cred că tărie că vor promova. Nu cred că vom avea parte de un meci tensionat, întotdeauna am fost împotriva violențelor de orice fel și îmi doresc doar ca și la acest meci între două echipe brașovene să ne bucurăm de fotbal”, a precizat, pentru Monitorul Expres, Adrian Hîrlab, antrenorul echipei ACS Steagu Roșu Brașov.

Petre Lucian: „Să readucem suporterii pe stadioane”

De cealaltă parte, Petre Lucian, antrenorul celor de la AS SR Brașov, îndeamnă la calm înaintea acestui derby brașovean. „Văd că meciul de sâmbătă naște pasiuni, pe undeva este normal ținând cont că este un duel între două echipe brașovene. Eu sunt un tip echilibrat și chiar nu-mi plac derapajele de orice natură. Sunt foarte bun prieten cu Neluțu Mandoca, ne întâlnim des, discutăm, lucruri normale. Îi cunosc bine și pe Edi Gherghe, Ciprian Anghel și Nicu Văduva, sunt antrenori tineri la echipele de juniori cu care m-am intersectat de multe ori în ultimii ani. De Adrian Hîrlab ce să mai spun, este un fost mare jucător al Brașovului, un antrenor cu rezultate și la echipa de seniori. Îi port un respect deosebit. Toate aceste discuții despre prețul biletelor nu își au rostul. Fotbalul este pentru spectatori și putem contribui și noi, prin jocul prestat, să readucem suporterii pe stadioane. Sper ca meciul de sâmbătă să se ridice la nivelul așteptărilor, iar cei care vor veni pe la stadion să vadă un spectacol agreabil, iar cele două echipe să facă o bună propagandă fotbalului. Cu toții trebuie să ne bucurăm de fotbal”, a declarat Petre Lucian.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan Bălaș

Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 11:37 Ligi județene
Pe aceeași temă