Încă o zi până la Ripensia – ASU Poli. Brîndescu face analiza rivalilor: „Au o serie de jucatori mult peste media campionatului”

Încă o zi până la Ripensia - ASU Poli.** Brîndescu face analiza rivalilor:

Partida de sâmbătă dintre Ripensia și ASU Poli a generat deja un interes mare în Timișoara. Suporterii liderului au început să achiziționeze din timp bilete pentru a umple Peluza sud a arenei „Dan Păltinișanu”. La nivelul terenului, tehnicianul jucătorilor echipați în alb-violet e concentrat pe duelul direct cu Ripensia. Totuși, există și mici lovituri „pe la spate” între cele două rivale la câștigarea luptei din Liga a IV-a Timiș.

ASU Politehnica vine după un succes clar cu Ghiroda, scor 3-1, care i-a dat trupei pregătite de Sorin Brîndescu un bun avânt pentru derby. „Atmosfera la echipă e foarte bună. Ne pregătim, e un meci de campionat ca oricare altul. E problema suporterilor cum văd jocul, noi îl abordăm ca un meci important și dificil împotriva unui adversar bine pregătit. Așa am calculat programul de pregătire, să fim în formă în primele două etape. În prima am jucat destul de bine, rezultatul a fost pozitiv, dar mai e loc de îmbunătățiri la joc. Sper să reglăm lucrurile pentru a evolua mai bine sâmbătă. Ei au jucători valoroși pe mai multe posturi și au un joc ofensiv combinativ și eficient, acesta e atuul lor, noi încercăm să-i contracarăm”, a declarat Sorin Brîndescu pentru sport9.ro.

„Principalul” lui ASU Poli nu crede că stadionul „Dan Păltinișanu” va avea rolul de a avantaja o echipă sau alta în acest duel. „Nu știu pe cine va avantaja. Am văzut în competițiile importante ale Europei, unde ambele echipe joacă pe același teren, nu știu dacă e un avantaj sau dezavantaj pentru una dintre echipe. O să vină mai mulți suporteri, dar noi la fiecare meci avem imboldul galeriei. Ne-au susținut întotdeauna și sper să o facă în continuare, indiferent de rezultat”, a precizat Brîndescu. Acesta va putea miza la marele duel pe toți jucătorii săi, inclusiv pe Mădălin Stancu, nerefăcut după o răceală în prima rundă din retur.

Druckerii vând bilete în patru locații

Pentru suporteri duelul e cu siguranță unul mult anticipat. Tabăra alb-violetă nu s-a arătat prea încântată de prețul și nici de modul de distribuire a tichetelor, puse în vânzare mai întâi la Hotel Casa de la Rosa, sediul Ripensiei. Liderii susținătorilor lui ASU Poli au preluat însă bilete pentru a le vinde în propriile locații. Astfel, de ieri, acestea au început să fie date rapid la Club D”arc, Bierhaus, Restaurant Yugoslavia și Banat Souvenir. Din start druckerii aveau asigurate 200 de bilete. La prețul de 10 lei tichetele vor fi vândute și în ziua partidei, la stadion. După cum se știe ultrașii au promovat masiv duelul cu Ripensia pe „Păltinișanu”. O parte din afișele „fan-made” au fost însă și îndepărtate deja de prin oraș, cum e cazul celui ce putea fi văzut la intrarea de la vestiarele Sălii „Constantin Jude”.

Nu au primit nici jumătate de lojă

Ieri după masă cei de la ASU Poli au avut un nou motiv de nemulțumire. De această dată la nivelul managementului. Deși au încercat să obțină măcar o lojă, din cele opt de la „Marele oval”, pentru conducere și apropați, oaspeții au primit doar 11 locuri la „oficială” pentru partida de sâmbătă.

Sorin Boiangiu, analiză pe Facebook: „Au un antrenor foarte bun în persoana lui Cosmin Stan!”

Noul manager sportiv al lui ASU Poli a postat o adevărată analiză a echipei Ripensia pe pagina sa de Facebook. Interesant e că la final, pe lângă aprecierile pentru diverși jucători roș-galbeni, Sorin Boiangiu i-a adus laude antrenorului Cosmin Stan, deși oficial de prima echipă a lui „Ripi” se ocupă managerul Radu Suciu și antrenorul Ovidiu Olariu. Stan activează la echipa Ripensia Primavera. Iată mai jos postarea lui „Soca”: „Ripensia Tm este o echipă foarte organizată, atât la nivel de conducere cât și ca joc! Este o echipa scurta, tehnica, preocupata de jocul combinativ cu pase scurte si medii! Este o echipa agresiva in faza de recuperare (non-posesie), recupereaza mingea sus dupa care urmeaza verticalizari, lansari pt. jucatorii din banda care au viteza foarte buna sau actiuni individuale! În faza de constructie (tranzitie pozitiva): incep de la fundasi; mijlocasii centrali schimba permanent locurile intre ei si vin la primit. Dupa cateva pase (cu rabdare la constructie) cauta spatiile libere atat pe zona centrala a fundasilor centrali adversi cat si pe zona laterala unde vine tot timpul fundasul lateral care urca si ofera solutii mijlocasilor de banda sa intre in interior unu contra unu sau doi contra unu in lateral + centrare! Atacantii nu sunt statici sau pozitionati tot timpul intre fundasii centrali, ei se misca permanent si chiar uneori ajung sa centreze pentru mijlocasul din banda sau mijlocasul central ofensiv (Briciu ..care are un apetit pt gol foarte dezvoltat)… Au o serie de jucatori mult peste media campionatului: Carlaont, Nohai, Francescu, Ciobai, Ungureanu, Ratiu si un antrenor foarte bun in persoana lui Cosmin Stan!”.

Partida Ripensia – ASU Poli se dispută mâine, de la ora 16.00, pe „Dan Păltinișanu”. Site-ul roș-galbenilor oferă, în premieră pentru un joc de Liga a IV-a, transmisia video în direct a partidei.

7.000 e numărul aproximativ de bilete tipărite pentru Ripensia – ASU Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă