Galeria alb-violetă revine în peluza stadionului „Dan Păltinișanu”. Derby-ul Ripensia – ASU Poli se joacă pe „marele oval”

Veste bună pentru iubitorii fotbalului din Timișoara. Fără un duel local în ligile superioare, aceștia vor putea urmări derby-ul inedit al Ligii a IV-a dintre Ripensia și ASU Poli chiar pe principala arenă a orașului. Pentru ultrașii alb-violeți momentul va fi unul cu totul special. Galeria va fi plasată după mai bine de doi ani și jumătate din nou în Peluza sud a stadionului „Dan Păltinișanu”.

Runda 19 din Liga a IV-a Timiș, a doua a returului, programează derby-ul dintre „Ripi” și ASU Poli. Gazdele roș-galbene au cerut ca partida să se dispute pe „Dan Păltinișanu” și până la urmă acest lucru a devenit realitate. Mai ales că ACS Poli va juca în aceeași zi în deplasare, la FC Bihor, iar terenul de antrenament cu o singură tribună din cadrul complexului sportiv timișorean, pe care joacă ripensiștii, nu ar fi făcut față asistenței numeroase care se preconizează. În tur, la Gara Mare, ASU s-a impus cu 2-1 pe final în fața Ripensiei, alb-violeții aveau arena proprie suspendată.

„E un moment important pentru noi”

Vestea că meciul dintre cele două se dispută pe „Marele oval” a fost anunțată ieri la conferința de presă dinaintea restartului de campionat organizată de ASU Poli. „Azi am aflat oficial că va fi sâmbătă, 7 martie, nu știu ora exactă, probabil 16 sau 17, pe Dan Păltinișanu. Ne-am tot gândit, am vorbit, în ultimele săptămâni. Are și părți bune și rele. Nu ne-am dorit să ne întoarcem pentru un singur meci și ăla din postura de oaspeți. Dar e clar un moment important, e o reîntoarcere acasă, după aproape trei ani. Și e clar că trebuie să o onorăm cum se cuvine. Cu atât mai mult cu cât e un derby din postura clasamentului. O să vină lumea, undeva la 4-5 mii de oameni, nu știu dacă mai mulți pentru Ripensia sau pentru noi. Probabil și în funcție de starea vremii, vedem”, a declarat Sebastian „Mihalcea” Novovic, reprezentantul druckerilor.

Înainte de derby-ul cu Ripensia, ASU Poli are un alt meci greu sâmbăta aceasta, când dă piept pe teren prorpiu cu Ghiroda.

O promovare tristă sărbătorită ultima dată

Conform liderului suporterilor alb-violeți galeria va fi plasată în locul tradițional de sub tabelă, în timp ce gazdele vor avea la dispoziție tribuna I. Pentru galeria mutată pe „Știința” ultima partidă în care au fost în mod organizat pe „Dan Păltinișanu” a fost un ciudat Poli Timișoara – CSM Rm. Vâlcea din ultima etapă a Ligii a II-a, ediția 2011-2012. Atunci, alb-violeții promovau cu un 2-2 de pe prima poziție, și sărbătoreau promovarea, dar avea să fie ultimul meci al primei echipe FC Politehnica. Era 2 iunie 2012 și galeria prezenta un mesaj dur pentru Marian Iancu, considerat groparul clubului (foto mic). Pe stadion erau doar câteva sute de spectatori.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă