Un nou început către zări nemărginite, victorie mare cu una dintre favorite! CSM Reșița a dat startul noului sezon al Ligii 2 cu o victorie cu „U” Cluj

  • David a bătut pe Goliat în primul joc din Liga a 2-a în acest sezon. Cel puțin dacă e să ne luăm după calculele hârtiei.
  • Nou-promovata CSM Reșița a câștigat cu „U” Cluj (2-0), considerată, la fel ca anul trecut, o forță a ligii secunde. În fața legiunii portugheze a lui Cristi Dulca, entuziasmul și încrederea în sine a unei echipe dintr-un oraș parcă uitat de propria țară a stat mai bine în ghete și a reușit să câștige, spre bucuria miilor de reșițeni veniți în tribunele din Valea Domanului.

 

Peste 4.000 de spectatori au venit să vadă noua echipă a orașului ajunsă în liga secundă, eșalon în care Reșița a lipsit în ultimele sezoane. Iar foamea de fotbal s-a simțit cu adevărat, inclusiv la echipă și la antrenorul Leo Doană. Gazdele de pe „Mircea Chivu” au demonstrat că își merită pe deplin locul și nu le-au tremurat picioarele în fața mult mai cotatei, poate și nemeritat de la un anumit punct, „U” Cluj. Rosso-nerii și-au savurat debutul televizat și au marcat, cu siguranță, la fazele fixe. Ajutați din poartă de un Zimmermann în zi optimă, CSM Reșița nu s-a clătinat în fața echipei lui Dulca.

Bineînțeles, nu a lipsit nici galeria reșițeană, ca de fiecare dată, așezată la tribuna a doua. Mesajul afișat de fanii cărășeni, „Un nou început spre zări nemărginite”, a reflectat pe cât de simplu și concis, pe atât de poetic, un îndemn la visare, al unor oameni într-un oraș cu un prezent prea nedrept, într-un județ devalizat și ajuns să trăiască în condiții economice dificile. Din cifrele sufocante și statisticile despre șomaj, Reșiței nu îi este teamă să viseze. De altfel, în fața tribunei superbe de pe pantă, la început de meci au căzut „râuri” întregi de role de hârtie, mai ceva ca în Argentina sau Brazilia.

„U” a avut și ea galerie, însă una destul de redusă numeric, și căreia i-a fost greu să se audă în mare de localnici veniți la meci. De altfel, ca pe vremuri, când viața era mai frumoasă și mai simplă, la stadion au venit și microbiști din satele alăturate. Toți s-au bucurat frumos la goluri și toți au strigat „hoții, hoții”, când arbitrul de centru a întors decizia de a da penalty, la sugestia tușierului. La final, Leo Doană a recunoscut că în prima etapă e ușor să câștigi așa, și a precizat că s-a simțit ca în 1997, 1998 sau 1999, când Reșița juca în prima ligă.

Din negura finalului de mileniu trecut, revenind în prezent, următoarea zarea unde va juca Reșița, de data aceasta, una mărginită, este Mioveni, în runda viitoare din liga secundă. Deocamdată, orașul locomotivelor a demonstrat că „toți suntem în șanț, dar unii dintre noi privim către stele”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: CSM Reșița și Zoli Bagosi

Pe aceeași temă