Fostul „stegar” Șerban Moraru își începe cariera de antrenor la 31 de ani. Mijlocașul a preluat un club brașovean

Marius ANGHEL 29 Jul. 2017, 23:24 Ligi județene
Fostul

Colțea 1920 Brașov are un nou antrenor la echipa de seniori. Șerban Moraru (31 de ani – foto, în stânga), fostul jucător al FC Bihor sau FC Brașov, a acceptat provocarea primită din partea conducătorilor echipei Colțea și sâmbătă seară a condus primul antrenament al formației brașovene.

„Mi-am dorit foarte mult să antrenez. Am fost contactat de cei de la Colțea 1920 Brașov la recomandarea lui Mugurel Buga și vreau să-i mulțumesc pe această cale. Am făcut cursurile de antrenor, am o vârstă și nu voi mai juca foarte mult timp și cred că era momentul să fac pasul. Aici este un club care este foarte bine pus la punct la nivel de copii și juniori și voi încerca să promovez cât mai mulți tineri în echipa de seniori. Îmi doresc să fac lucrurile foarte bine și să îmi încep cariera de antrenor cu dreptul”, a declarat noul antrenor al celor de la Colțea 1920 Brașov, Șerban Moraru. În sezonul trecut, Moraru a jucat pentru AFC Hărman, ratând promovarea în Liga 2 în ultima etapă.

„Am ales să dăm credit unui antrenor tânăr. Dacă cei de la Hoffenheim au avut curajul să pună pe banca tehnică, în Budesliga, un antrenor de 30 de ani, noi de ce să nu avem curaj să scoatem pe piață un antrenor de 30 de ani la liga a patra. Am mare încredere în Șerban Moraru, se va putea baza pe tot sprijinul clubului nostru și sunt convins că va face o treabă bună. Serban își dorește să antreneze, își dorește să progreseze și asta ne dorim și noi. Vom merge în continuare pe un nucleu de 14-15 jucători cu experiență, cărora li se vor adăuga juniorii clubului nostru. Avem ca obiectiv să jucăm un fotbal frumos și să atragem lumea din nou pe stadioanele din Brașov”, a spus președintele clubului Colțea 1920 Brașov, Ciprian Jurubescu (foto, în dreapta).

Oficialii de la Colțea sunt dezamăgiți de modul în care s-a încheiat colaborarea cu Petre Lucian, antrenor care a ales să se alăture proiectului suporterilor stegari, AS „SR” Brașov. „Sunt profund dezamăgit de Petre Lucian. A venit, a condus primul antrenament și a plecat. Le doresc mult succes băieților de la Liga Suporterilor Stegari și lui Vasile Dochița, dar Petre Lucian ne-a lăsat un gust amar. Nu ar fi fost niciun fel de problemă dacă ar fi venit și ar fi vorbit cu noi. Nu ne-am fi opus plecării lui la AS „SR” Brașov, noi avem proiectul nostru și vom continua pe drumul pe care l-am început. Modul în care s-a comportat, ne-a afectat foarte mult imaginea”, a declarat Jurubescu.

Șerban Moraru va fi ajutat de Marius Babeiu, căpitanul celor de la Colțea, și de Marius Nicodim, proaspăta achiziție a formației brașovene. Pe lângă funcțiile de antrenori secunzi, Babeiu și Nicodim vor și juca pentru Colțea 1920.

„Mi s-a părut un proiect extrem de interesant încă de la început. Am mai avut și alte oferte dar am ales să vin aici. Este un proiect nou pentru mine, este și o postură nouă, cea de antrenor secund și sper să facem lucruri frumoase aici. Îmi doresc să terminăm între primele patru echipe ale seriei și vreau să jucăm un fotbal frumos. Sper ca prin experiența noastră să-i ajutăm pe tinerii de aici din club, care sunt foarte talentați. Suntem aici să-l ajutăm pe „Șeri” (n.r. – Șerban Moraru) și acest club. Dacă vom fi și noi și AS „SR” Brașov și Steagu Roșu în liga a patra, cred că vor fi niște meciuri extrem de tari și sunt convins că fanii din Brașov au nevoie de astfel de jocuri”, a declarat Marius Nicodim.

„Suntem la un nou început. Ne dorim un pas înainte și vrem să jucăm în liga a patra. Sunt convins că împreună cu Șerban Moraru și cu Nico vom face o treabă bună”, a spus și Marius Babeiu.

Șerban Moraru va debuta pe banca tehnică a celor de la Colțea 1920, marți, 1 august, când brașovenii se vor duela cu Petrolul Ploiești. Amicalul se va disputa de la orele 17:00 pe stadionul Carpați din Brașov.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 29 Jul. 2017, 23:24 Ligi județene
Pe aceeași temă