Flacăra Horezu, din nou campioana Vâlcii

  • Flacăra Horezu a câștigat miercuri Liga a IV-a Vâlcea după ce a învins în finala play-off-ului, pe stadionul Municipal din Zăvoi, pe CS Șirineasa, scor 3-2 (1-0).
  • Orașul renunit pentru târgul de ceramică populară, Horezu va juca, pentru al doilea an consecutiv, barajul de promovare în Liga a III-a.
  • Flacăra a avut un sezon excelent, cu victorii pe linie, în toate meciurile oficiale de campionat, incluzând 30 jocuri în sezonul regulat, două în semifinale și finala!

 

Horezu și Șirineasa au oferit o finală frumoasă celor 1.500 de spectatori veniți în Zăvoi. Spectator de lux, Ion Crăciunescu și-a adus nepoțelul la oficială, în timp ce cunoscutul arbitru, Alexandru Tudor a condus pentru a doua oară finala județeană a Vâlcii.

Prima repriză a fost echilibrată, dar, chiar înainte de pauză, Marinescu a pasat decisiv, cu călcâiul, iar Milosteanu a deschis scorul pentru Flacăra. La doar două minute de la reluare, Stănică a driblat scurt un adversar în careu și a făcut 2-0, iar meciul părea jucat. Intrarea lui Preda a resuscitat însă pe Șirineasa. În minutul 63, fostul jucător de la Oltchim a prins un șut frumos, care, ușor deviat, a prins boltă peste portar și s-a făcut 2-1.

În minutul 70, tot Stănică a făcut 3-1 cu un șut superb, de la 20 de metri. Cei de la Șirineasa au acuzat faptul că horezenii au continuat jocul și nu au dat mingea afară, deși Mocioacă era căzut, iar spiritele s-au încins. Șirineasa nu a dezarmat și Preda a marcat din nou, în minutul 87. Alexandru Tudor a arătat șase minute de prelungiri, iar Preda și apoi, Mocioacă au ratat două ocazii uriașe de a duce meciul în prelungiri.

Flacăra a tremurat pe final, dar s-a impus cu 3-2 și a sărbătorit al doilea titlu județean consecutiv. AJF Vâlcea l-a desemnat pe Bogdan Preda (Șirineasa) ca fiind jucătorul meciului, în timp ce Leo Săraru (Șirineasa) a primit premiul pentru golgeterul campionatului.

Vasile Ilinca: „Nu mai putem rata promovarea”

Antrenorul Flacărei, Vasile Ilinca, a realizat un nou event, cu Flacăra, dar toate gândurile se îndreaptă spre meciul de baraj. „Sper ca anul acesta să nu mai ratăm promovarea, avem șanse mai mari în două jocuri, dacă greșim în primul, putem repara în al doilea. Avem o echipă mai bună decât sezonul trecut, avem 33 de victorii din tot atâtea meciuri. Așteptăm adversarul din baraj, să vedem ce ne repartizează Federația. Vom găsi bani și pentru Liga a III-a” a anunțat antrenorul horezenilor, Vasile Ilinca. Județul Vâlcea nu are nicio echipă în Liga a III-a.

Joi dimineață, Flacăra Horezu și-a aflat adversara de la meciul de baraj ce o poate duce în Liga 3. Campioana vâlceană va juca cu reprezentanta sibiului, Măgura Cisnădie. Primul meci îl vor desfășura în deplasare, pe 20 iunie, iar returul are loc pe 27 iunie.

Flacăra Horezu – CS Șirineasa 3-2 (1-0)
Milosteanu 44, Stănică 47, 70 / Preda 63, 87

Flacăra: D. Popescu – C. Nistor (Tănase 90), Vladu, M. Popescu, Onofrei – Stănică (Zamfirescu 79), R. Nistor, Marinescu, Roncea – G. Georgescu (Ciortan 81), Milosteanu (Nica 49)
Antrenor Vasile Ilinca

CS Șirineasa: Peșterău – Stanciu, Mușuroia, Nicolaescu, Fistogeanu – L. Săraru, Bucei, Mocioacă (I. Săraru 60) – Pașoi, Pușcatu (Dumitru 75)
Antrenor Lucian Giurcă

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă