FC Delta Dobrogea Tulcea și-a adjudecat titlul de campioană

Liga2.ro 04 Jun. 2014, 16:40 Ligi județene

După rezultate prognozate în semifinalele Turneului final al Ligii a IV-a Tulcea, FC Delta Dobrogea – Noua Generație Măcin 5-1 și Granitul Babadag – Șoimii Topolog 2-0, finala disputată duminică după-amiază pe stadionul Cozma Zaiț din Tulcea a adus față în față echipele momentului din fotbalul tulcean, echipe care au demonstrat în meciul oferit celor circa 1.000 de spectatori că ar fi meritat să joace în Liga a III-a și fără baraj.

Din cauza vremii și terenului greu, organizatoarea finalei, Asociația Județeană de Fotbal Tulcea, a hotărât să amâne meciul contând pentru locurile 3-4 dintre Șoimii Topolog și Noua Generație Măcin pentru sfârșitul acestei săptămâni. Cu galerii foarte vocale, atât Delta Dobrogea cât și Granitul Babadag au oferit spectatorilor un regal fotbalistic atât pe teren cât și în tribune.

Debutul meciului a fost unul fulminant pentru echipa optimizată în ultima lună de Constantin Gache, iar după primul sfert de oră tulcenii aveau un avantaj de două goluri, Cazacu în minutul 11, cu o reluare cu latul din careu, și Chelaru în minutul 15, cu o lovitură de cap imparabilă pe colțul scurt, reușind să scuture plasa porții apărate de David. Se părea că va fi un scor fluviu pentru Delta Dobrogea Tulcea însă dintr-un corner, Crecan a reușit să readucă în joc Granitul Babadag cu golul său din minutul 22.

Accidentarea lui Cazacu din minutul 33, avertismentele pentru Bîrlădeanu și Butoi din minutele 27 și respectiv 36 precum și eliminarea antrenorului Alempe Pantelie au fost evenimentele importante ale unei prime reprize echilibrate jucată la nivel de Liga a III-a. Partea a doua a jocului a fost una în care tulcenii au jucat la conservarea rezultatului, fazele de poartă și ocaziile importante aparținând băbăienilor, cea mai mare dintre ele în minutul 54, când șutul expediat din afara careului de Zaharia a nimerit bara transversală.

Introducerea elementului-surpriză Ionuț Lupu, unul dintre cei mai buni jucători ai Granitului lăsat pe bancă intenționat pentru forcing-ul de final, nu a adus niciun plus în ofensivă, singura schimbare inspirată fiind cea a lui Sandu în locul mijlocașului Banoti, care s-a aflat la un pas de eliminare. Eliminare în tabăra celor de la Granitul care s-a produs pentru Șicu, cu cinci minute înainte de final, deși acesta se afla pe banca rezervelor schimbat fiind de Caraman, primarul-jucător de la Babadag.

Cu un scor la limită, 2-1, FC Delta Dobrogea și-a adjudecat titlul de campioană în fața Granitului Babadag cu prețul eliminării lui Bîrlădeanu pe final de meci, când a simulat un fault în careu.Învinșii au refuzat să participe la festivitatea de premiere astfel încât președintele AJF Tulcea, Petre Badea, a acordat cupa, diploma și medaliile de campioni direct celor de la FC Delta Dobrogea, echipă care va reprezenta județul în barajul de promovare în Liga a III-a, programat pe 21 iunie 2014, contra unei echipe ce va fi stabilită de FRF. Jucătorul finalei a fost desemnat Radu Chelaru (foto), autorul golului doi și jucătorul care a făcut diferența în această finală.

Prezent la finalul festivității de premiere alături de campionii de la FC Delta Dobrogea Tulcea, echipă finanțată de Consiliul Județean Tulcea, președintele Horia Teodorescu a declarat: „Așa cum am promis încă de anul trecut, Tulcea are susținerea Consliului Județean pentru un proiect fotbalistic de viitor care să ne readucă în Liga a II-a. Urmează barajul de promovare, un meci cu adevărat important și dacă echipa va demonstra și atunci că își merită locul în Liga a III-a, sigur va trebui să aducem o serie de sponsori la club. Cât privește meciul de azi (duminică – n.n.) am fost cu sufletul împărțit pentru ambele echipe, dar pe teren a câștigat echipa în care cred că va face o figură frumoasă în continuare.”

FC Delta Dobrogea Tulcea: Olaru – Judeanu, Lisandru, Nițor, Măciucă – Cazacu (33 Nane), Bîrlădeanu, Ghenciu, Butucel (83 Paraschivoiu) – Chelaru, Butoi. Director tehnic: Constantin Gache, Antrenor: Daniel Iftodi

FC Granitul Babadag: David – Ciobanu, C. Petre, Bangheorghe, Șuta – R. Oprea, Crecan (68 I. Lupu) – Șicu (86 Caraman), Banioti (65 St. Sandu), Dogaru (82 Kisoceanu) – Zaharia. Director tehnic: Mihai Guliu, Antrenor: Alempe Pantelie.

Articol scris de Irinel CĂLIN

Liga2.ro 04 Jun. 2014, 16:40 Ligi județene
Pe aceeași temă