Dumbrăvița i-a suflat CFR-ului ultimul trofeu din 2011!

19 Dec. 2011, 07:10 Ligi județene

Devenită tradiție, Cupa de Iarnă la minifotbal rezervată echipelor din Liga a IV-a Timiș a oferit dueluri crâncene pe parchetul Sălii „Constantin Jude” din capitala Banatului. CFR 1933 Timișoara a pierdut finala în care era favorită cu surpriza CS Dumbrăvița după ce a fost egalată la ultima fază a timpului regulamentar.

Dumbrăvițenii au ajuns în ultimul act după un meci strâns cu Timișul Șag (1-1 și 5-3 d.p.) în timp ce feroviarii i-au întrecut pe „lubenițari” (2-0 cu Spartak Gottlob). Toate indiciile îi dădeau pe aceștia din urmă ca mari favoriți. Jocul părea să confirme auspiciile, „leoparzii” având 2-0 după reușitele lui Pătrașcu și Popa. Bârsanu însă a redus din diferență iar portarul Arpad Miklos a făcut minuni pentru a-și ține echipa în meci. Când nici banca lor nu mai credea, „verzii” au dat lovitura. Precum Fulham în Europa League, feroviarii au ratat o mare ocazie în ultimele secunde iar pe contră nu au fost iertați de Dani Moraru.

Timișorenii au devenit foarte nervoși în prelungiri după ce au rămas și fără C. Nicolae – eliminat. Partida a ajuns astfel să fie decisă de la șapte metri. Cu calmul pierdut, feroviarii au cedat cu 3-1 și au pierdut a doua finală în 2011. Precedenta a fost vara pe teren mare în Cupa României (faza județeană). Supărarea a fost atât de mare în tabăra celor de la Gara Mare încât doar doi jucători au rămas la premiere.

În cocheta comună din nordul Timișoarei e mare sărbătoare în schimb. Dumbrăvița încheiase turul doar pe locul 6 în Liga a IV-a și tânjea după o performanță.

„Am luat foarte în serios competiția, sunt foarte fericit pentru ce am realizat la Dumbrăvița. Ne-am concentrat precum în campionat. Am fost erou?! Toți din echipă au fost eroi!”, Arpad Miklos, CS Dumbrăvița

„A fost un turneu excelent, speram, dar ne-am întrecut oarecum așteptările. Am avut determinare. Le-am spus jucătorilor că e o șansă pentru fiecare, e un trofeu!”, Florin Macavei, antrenor CS Dumbrăvița

Finala mică a fost câștigată de Timișul Șag, care a bătut pe Spartak Gottlob cu 8-2.

Spectacol și în sferturi: Stoianov – Ceni de Banat!

Al doilea sfert de finală a adus față în față CS Dumbrăvița și Pobeda Dudeștii Vechi, scor 3-2. „Alb-verzii” au condus cu 3-0 dar goalkeeperul veteran Gyuri Stoianov a dat semnalul revenirii pentru „bulgari”. A făcut faza turneului degajând din voleu direct în vinclul porții adverse. Mai mult, a încheiat partida în atac, căutând să marcheze golul egalizator. Probabil celebrul Rogerio Ceni ar fi fost invidios dacă și-ar fi văzut omologul.

Primul meci al zilei a fost practic reeditarea finalei de anul trecut, Unirea Cerneteaz, deținătoarea trofeului, a fost însă învinsă de această dată de Timișul Șag cu 4-1. Antrenorul uniriștilor, Romeo Malac, a contestat un jucător al învingătorilor, pe motiv că acesta ar juca și în Austria, dar nu a avut succes în acțiunea sa.

Partida vedetă a fazei a fost între Chișoda și CFR, adică urmăritoarele Lugojului în campionat. Un joc ce putea să fie la fel de bine și finala competiției. S-a încheiat 2-2 după 40 de minute încinse și s-a trecut la penalty-uri. S-a mers cap la cap până la a zecea serie, când feroviarii s-au impus cu 9-8. În ultimul „sfert” Spartak Gottlob a bătut clar Arsenal Bucovăț, scor 6-2.

Regulament ciudat

Cupa se joacă în sistem „5+1” cu două reprize a câte douăzeci de minute. La egal în sferturi se trece direct la lovituri de departajare dar în ultimele două faze se joacă încă două reprize suplimentare a câte cinci minute fiecare. Ciudată e decizia de a disputa partidele pe un teren practic asimetric. Asta deoarece pe o lungime a terenului s-a acceptat jocul cu matinela, în timp ce pe cealaltă parte e out normal.

15 formații au onorat a XVII-a ediție a Cupei de Iarnă, a lipsit însă chiar liderul la zi al „D-Timiș”, CSM Lugoj. Echipele au fost împărțite în cinci grupe a câte trei formații, câștigătoarele plus a doua clasată cu cel mai bun punctaj au mers mai departe. Această fază a avut loc pe 4 decembrie. Sferturile, semifinalele, finala mică și finala mare, s-au disputat ieri.

Golgheterul competiției a fost Dan Roman (Spartak Gottlob), fostul jucător al Fortunei Covaci marcând șapte goluri.

Cel mai bun portar al competiției a fost declarat Daniel Rus (CFR Timișoara).

articol și foto de Cornel BIHOLARI

19 Dec. 2011, 07:10 Ligi județene
Pe aceeași temă