Ziua și noutatea la UTA: golgheterul Zlatnei dă probe la echipa lui Falub

04 Jul. 2012, 20:33 Pregătiri, amicale

Ziua și noutatea în Calea Aurel Vlaicu. Dacă, luni, în ziua reunirii, Alin Pavel și-a început aventura în „alb-roșu”, iar, marți, a sosit fundașul Dumitru Muscă, miercuri seara, Sergiu Pop s-a alăturat și el echipei lui Adrian Falub. Vorbim despre golgheterul celor de CS Zlatna, echipă pentru care a marcat 12 goluri în 25 de meciuri în seria a V-a a Ligii a III-a, dar, care, până la urmă, a retrogradat în Liga a IV-a Alba. Pop a făcut junioratul la CFR Cluj, iar acum este liber de contract.

Și miercuri, Falub, Suller și Stupar au condus două antrenamente, dintre care, primul, desfășurat pe terenul ICRTI a avut doar caracter fizic. Între timp, UTA a legat și primul amical al verii, ce va avea loc miercuri, 11 iulie, de la ora 19, la Chișineu Criș, împotriva echipei locale.

De asemenea, conducerea clubului este pe cale de a perfecta un cantonament de zece zile în Ungaria, începând cu data de 16 iulie.

UTA vrea întinerire, dar nu se grăbește cu reînnoirea contractelor

Miercuri dimineață, patru dintre tinerii fotbaliști convocați de Adrian Falub de la echipa a doua au lipsit de la antrenament pentru a susține proba de istorie la examenul de Bacalaureat. Ewald Wild, Alexandru Gornic, Florin Lazea și Alexandru Miron (ambii, foto) mai au emoții doar vineri, când susțin ultima probă în „examenul vieții”. Apoi, teoretic, cei patru ar trebui să-și vadă de treaba lor la UTA, însă cu odată încheierea junioratului au devenit jucători liberi. Deocamdată, conducerea clubului „textilist” nu le-a propus reînnoirea contractelor, deși Giovanni Catanzariti spunea că – probabil – va opta pentru o întinerire masivă a lotului pentru noul sezon.

Dintre cei menționați, doar Alexandru Miron a apucat să debuteze în Liga a 2-a și a și marcat trei goluri în ediția treecută de campionat. „Mi-aș dori să joace să prindă un loc la prima echipă cât mai mulți jucători de la UTA II. Când am înființat satelitul acesta a fost principalul nostru scop”, a precizat Florin Voinea, șeful Centrului de Copii și Juniori al „Bătrânei Doamne”.

Vereș și Gabor sunt alți doi „textiliști”, care au terminat de un an junioratul și nu au semnate înțelegeri cu echipa arădeană.

Sursa: Sport Arad

04 Jul. 2012, 20:33 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă