Dacă nu e Roti, e Titi! Varga a debutat pentru ASU Poli la 48 de ani: „L-am scos de la naftalină”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 17:09 Ligi județene

ASU Politehnica s-a impus în deplasare, cu 1-0, la Racovița, în cel mai important meci disputat în acest an de echipa susținută de galeria alb-violetă.

Paul Codrea nu a putut fi legitimat, Rotariu a plecat ca antrenor secund la FC Vaslui, astfel că în centrul liniei de mijloc a intrat Titi Varga, fotbalistul de legendă al lui Poli, care are acum 48 de ani.

Varga s-a achitat bine de sarcini, chiar dacă nu mai e la prima tinerețe, iar în celelalte meciuri din acest retur a stat pe tușă din cauza unei accidentări. „Cred că sunt mai bine de 15 ani de când nu am mai trăit o asemenea victorie, cu o asemenea atmosferă. Chiar 18 ani, aș putea să zic. Sunt foarte bucuros că m-am întors la culorile pe care le-a avut Politehnica Timișoara odată, alb-violetul. Sunt bucuros că a venit și Paul la noi, vrem să facem o echipă mare și să mergem în continuare, în fiecare an să promovăm tot mai sus. Noi sperăm că Racovița se va mai încurca. A fost puțin greu, pe motiv că am fost accidentat, am avut anul trecut o operație de menisc, mi-am revenit, apoi m-am dus să joc în campionatul de fotbal în sală, unde am făcut o contuzie și de aceea am stat deoparte în ultima lună și ceva. Am fost doar la trei antrenamente, dar nu a fost o problemă pentru mine să joc 90 de minute la Racovița. Sincer, eu sunt cam sătul de fotbal, nu m-aș mai vedea antrenând undeva, am venit aici ca să joc pentru galeria asta extraordinară”, a spus Varga după meci.

Paul Codrea: „L-am scos de la naftalină”

Paul Codrea este cu 16 ani mai tânăr decât Varga, dar acum a ajuns să-I fie antrenor. „L-am scos pe Titi de la naftalină, l-am ținut la odihnă o lună, a jucat fantastic, îi mulțumesc că joacă pentru noi și e onoare pentru băieți să îl aibă în echipă”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Paul Codrea, la finalul meciului.

În opinia fostului internațional roman, ASU Poli este câștigătoarea morală a seriei, chiar dacă Progresul Racovița nu se va mai încurca până la finalul sezonului. Ar mai fi nevoie de o înfrângere a Racoviței, pentru ca alb-violeții să încheie pe primul loc acest sezon din seria a III-a a ligi a cincea din Timiș. „E prima mea victorie importantă în cariera de antrenor. Momentan sunt aici și nu îmi doream nimic altceva decât să câștig meciul ăsta. Nouă ne trebuia o victorie la trei goluri ca să fim peste ei în caz de egalitate de puncte, dar le-am zis și la băieți că mai importantă e Victoria, nu contează la ce scor. Să demonstrăm lumii și orașului, poate, cine e liderul moral al seriei. Și cred că am reușit astăzi, printr-un joc excelent și prin dăruirea totală a băieților, să câștigăm meritat. Nu știu dacă se va mai încurca Racovița și nu mă interesează acum. Pentru mine, să bat liderul, care era neînvins până la ora asta, e o mare realizare. Eu zic că puteam să câștigăm și la o diferență mai mare. Au fost câteva decizii dubioase ale arbitrilor pe final, dar nu ne plângem. Nu a fost un meci ușor, dar mă așteptam ca Racovița să fie mai valoroasă. Nu vreau să-i vorbesc de rău, se vede că e o echipă bună, care muncește mult, dar azi am fost superiori”, a declarat Codrea.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 17:09 Ligi județene
Pe aceeași temă