Cupa României Brașov a ajuns la Zărnești: „De 30 de ani așteptăm acest trofeu”. În finală au zdrobit echipa orașului Victoria

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 15:40 Ligi județene

Circa 300 de spectatori, mulți veniți de la Zărnești și Victoria, au asistat la Ghimbav, miercuri seara, la finala județeană Brașov a Cupei României dintre ASF Zărnești și Chimia Orașul Victoria. Zărneștenii și-au adjudecat trofeul, după o victorie zdrobitoare, scor 6-0 (2-0), prin golurile marcate de Somandru, Micliș, Purcăroiu, Dascălu, Rogojinaru și Albu.

Nervi, petarde, fumigene

Pe un teren bun, dar fără marcaje vizibile, jucătorii celor două echipe au oferit un fotbal încrâncenat, cel puțin în prima repriză, atunci când nervii fotbaliștilor au cedat în câteva rânduri. Tensiunea a fost întreținută și de cele două galerii, astfel că nu au lipsit câteva petarde și fumigene. Zărneștenii, antrenați de Sorin Corâiu, au deschis scorul în minutul 19 prin Somandru, servit ideal de Dascălu. Până la pauză și-au mărit avantajul prin Miclis, cu Dascălu în rol de servant. În partea secundă, cei de la Victoria au cedat, iar zărneștenii au înscris la foc automat prin Purcăroiu 61′, Dascălu 67′, Rogojinaru 79′ și Albu 87′. La final, jucătorii celor două echipe au primit medalii, dar și câte o minge din partea AJF Brașov.

Trofeu așteptat de 30 de ani la Zărnești

Președintele AJF Brașov, Octavian Goga, a fost cel care a decernat trofeul echipei câștigătoare, iar Dascălu și compania au sărbătorit pe teren cu o baie de șampanie câștigarea Cupei. La finală au asistat și Romeo Surdu, Mihai Stere, Daniel Bona, Valer Șulea, dar și primarul Ghimbavului, Dorel Toma.

La Chimia Orașul Victoria președinte este Vasile Popa, tatăl lui Iulian Popa, mijlocașul lui FC Brașov. Iulian Popa a ținut să fie prezent la finală, dar la final a plecat dezamăgit de înfrângerea la scor a echipei din orașul său natal.

„De 30 de ani așteptăm acest trofeu la Zărnești. În 1987, Celuloza Zărnești câștiga finala județeană a Cupei României, iar de atunci nicio echipă din Zărnești nu a mai reușit să câștige trofeul. Va fi un sezon perfect dacă vom reuși să mergem și la barajul de promovare”, a spus Bogdan Chirițescu, președintele echipei ASF Zărnești.

În ultima etapă a campionatului județean, programată sâmbătă, ASF Zărnești va juca la Hălchiu, iar Viitorul Ghimbav la Voila. ASF Zărnești și Viitorul Ghimbav se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, dar ghimbășenii au avantajul meciurilor directe.

ASF Zărnești – Chimia Orașul Victoria 6-0 (2-0)
Somandru 19′, Micliș 40′, Purcăroiu 61′, Dascălu 67′, Rogojinaru 79′, Albu 87′

Băncilă – Stanislav, Somandru, Saragea, Rogojinaru, Lazăr, Căldărea, Rotariu, Micliș – Dascălu, M. Purcăroiu
Au mai jucat: C. Albu, Botorea, Hageanu, Lăutar
Antrenor: Sorin Corâiu

Arganesciuc – Bădăloi, Colarez, Fl. Cristian, Croitoru, Al. David, Joian, Lie, Maxim, Onciu, Stoica
Au mai jucat: Zamacău, Tudorache, Mureșan
Antrenor: Florin Nechifor

Arbitri: Robert Mormeci – Marian Tunsoiu, Daniel Bortan

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ioan Scorția

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 15:40 Ligi județene
Pe aceeași temă