CS Vulcan, campioană de toamnă

06 Dec. 2011, 14:38 Ligi județene
CS Vulcan,** campioană de toamnă

Lidera CS Vulcan a egalat în ultimul minut din penalty în meciul din deplasare cu Minerul Aninoasa. „Lanterna roșie” Victoria Călan a plătit un nou tribut sărăciei și a suferit a 16-a ne-victorie consecutivă, rămânând singura echipă cu zero puncte la finalul turului. „Farmecul” ultimei etapei a venit de la Uricani, unde antrenorul Vasile Scurtu (40 de ani) a reintrat în teren ca simplu jucător, după o pauză competițională de doi ani.

Vasile Scurtu, antrenorul echipei Minerul Uricani, ultima din „careul de ași” al Ligii a IV-a Hunedoara, este eroul ultimei etape a turului de campionat. La 40 de ani, Scurtu a revenit în teren ca jucător la un meci oficial și a marcat un gol spectaculos, după o acțiune personală, în partida de pe teren propriu cu Minerul Teliuc, scor 4-0.

„Mă simt excelent și din teren comunic mult mai bine cu jucătorii mei. Poate voi mai juca și în alte partide”, a spus Vasile Scurtu. Tehnicianul echipei din Uricani a jucat fotbal vreme de 25 de ani, și-a făcut junioratul la Sportul Studențesc și Gloria Bistrița, a activat ca senior la aproape toate echipele din Valea Jiului și s-a retras din activitatea competițională în urmă cu doi ani.

Vulcan cu „scânteie” întârziată

Campioana de toamnă, CS Vulcan, și-a etalat fața „urâtă” în meciul din ultima etapă a turului,1-1, în deplasare, cu Minerul Aninoasa, și a scăpat de al doilea eșec stagional printr-un … penalty. Cei mai buni jucători ai Aninoasei, Ciocoiu și Moldovan, ambii veniți de la Minerul Uricani, au încântat publicul cu combinațiile lor, iar Moldovan (min. 70) a făcut mat defensiva liderei și a marcat golul de 1-0.

Partida se îndrepta spre o victorie meritată a gazdelor, însă centralul hunedorean Denis Heidiner a văzut un fault asupra lui Roșianu și a acordat un penalty salvator pentru lideră, întrucât Andrei Vajda a egalat, scor 1-1.

Cu această remiză smulsă pe final de meci, CS Vulcan mai are doar șapte puncte avans față de următoarea clasată, Aurul Brad, care a făcut scorul etapei, acasă, 4-0 cu Gloria Geoagiu.

La polul opus, ultima clasată, Victoria Călan, și-a terfelit din nou numele și a înregistrat a 16-a ne-victorie consecutivă, fiind învinsă acasă, scor 0-2, de revelația turului, Retezatul Râul de Mori. În urma acestei înfrângeri, echipa din Călan a rămas singura din Liga a IV-a fără nici un punct la finalul turului.

Rezultatele complete ale etapei a 17-a (ultima a turului):

Aurul Certej – „U” Petroșani 1-2
Zarandul Crișcior – Retezatul Hațeg 1-0
Minerul Uricani – Minerul Teliuc 4-0
Jiul II Petroșani – Metalul Crișcior 3-0
Aurul Brad – Gloria Geoagiu 4-0
Dacia Orăștie 2010 – Șoimul Băița 3-1
Victoria Călan – Retezatul Râul de Mori 0-2
Minerul Aninoasa – CS Vulcan 1-1
Inter Petrila – a stat.

Clasamentul: 1. CS Vulcan – 43 puncte, Aurul Brad – 36 puncte, Jiul II Petroșani – 35 d epuncte, 4. Minerul Uricani – 31 de puncte …..17. Victoria Călan – 0 puncte.

Articol scris de Loredana Juglea

06 Dec. 2011, 14:38 Ligi județene
Pe aceeași temă