CS Șirineasa, la primul titlu în județul Vâlcea. „90 la sută cred că vom promova”

Cu o etapă înaintea finalului Superligii Vâlcea, CS Șirineasa a câștigat titlul județean, fiind lider, cu patru puncte avans față de a doua clasată, Flacăra Horezu. Astfel, Șirineasa își adjudecă primul titlu județean din istoria clubului și va merge pentru prima dată la „barajul” de promovare în Liga a III-a.

Managerul clubului, Mădălin Dobre, explică succesul echipei CS Șirineasa, o formație care a avut un parcurs constant în acest sezon. „Avem în lot numai vâlceni. Doar patru jucători, Melcea, Chiripuș, Mușuroia și Leo Săraru au trecut pe la Liga a II-a, în rest majoritatea au jucat în Liga a III-a la Oltchim sau Ghecon, precum Marinescu, Ceapă, Tomescu, Despoiu, I.Săraru, Fistogeanu, Mocioacă, Ciocotoiu, Preda. Antrenorul Octavian Iordache este la primul său sezon ca principal la Șirineasa, după ce, timp de două sezoane, a fost secund. Pe lângă faptul că avem un lot bun, secretul nostru este organizarea, buna gestionare, toți am tras la aceeași căruță Nu am cheltuit sume mari pe salarii, am avut un buget normal pentru Superligă”, a spus Dobre.

„90 la sută cred că vom promova”

Pentru că județul Vâlcea nu are nicio reprezentantă în Liga a III-a, managerul Mădălin Dobre speră ca, din vară, situația să se schimbe. „Ne dorim foarte mult promovarea, 90 la sută cred că vom promova, am încredere mare. Anul acesta, trebuie să aibă și Vâlcea o echipă în Liga a III-a. În ultimii 12 ani, sunt doar două echipe promovate din județul Vâlcea, Ghecon și Damila, care aveau în spate coloși industriali. Noi suntem finanțați de Primărie, dar avem și sponsori. Baza noastră este construită în 2013 și cuprinde un teren cu gazon excelent, probabil cel mai mare din județ, de 105-70 metri,  vestiare, o tribună cu 300 scaune, dar intră 1500 spectatori. Avem o bază de liga a III-a foarte bine pusă la punct”, a mai anunțat Mădălin Dobre.

Antrenorul de la Șirineasa, Octavian Iordache a fost junior la CSM, unde evolua ca portar, însă, după terminarea junioratului, a abandonat fotbalul în favoarea facultății. Ulterior, a absolvit cursurile de antrenor, având licența UEFA B, dar și pe cele de preparator fizic. „A contat mult unitatea grupului,  meritul este al băieților, care au muncit un an, e o performanță foarte frumoasă. Vreau să mulțumesc sponsorului Mirel Vasilichia, a fost mereu lângă noi, a adus stabilitatea financiară, inițiatorului acestui proiect, domnul Săraru, actualul primar, domnul Străinu și tutoror celor care au crezut în noi. Principalul obiectiv este să promovăm, mergem cu încredere, ne dorim enorm, am făcut un mic pas prin câștigarea titlului, dar cel mai importat este barajul. Noi suntem pregătiți, indiferent de adversar, suntem o echipă puternică și vom face tot ce depinde de noi să câștigăm. Am primit toate asigurările la Șirineasa, de la Primărie și sponsori, că se vor face toate eforturile ca echipa să fie susținută în Liga a III-a. Întâi să ajungem acolo, apoi vom găsi soluții să ne menținem. E primul an în care antrenez, le mulțumesc băieților, promovarea ar fi foarte importantă  pentru Vâlcea, merită o echipă de Liga a III-a”, a explicat Octavian Iordache. Echipa a jucat tot campionatul în sistemul 4-4-2.

Șirineasa este o comună situată la 27 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, pe valea râului Luncavăț, și numără puțin peste 2.000 locuitori. Cea mai cunoscută personalitate dată de Șirineasa este poetul George Tărnea (1945-2003).

Familia Săraru, sufletul echipei

Fostul primar din Șirineasa, Dan Săraru, a inițiat acest proiect, a făcut un lot solid și reușit să găsească fondurile pentru baza sportivă, construită în urmă cu trei ani. După ce a condus timp de 15 ani primăria locală, Dan Săraru visează să vadă echipa în Liga a III-a. Găsit incompatibil anul trecut de către ANI, acesta a fost obligat să renunțe la funcție și a preluat un post în conducerea clubului de Liga a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea. Acum, însă, Dan Săraru candidează pentru un nou mandat, iar în programul său se stipulează construcția unui acoperiș la tribuna Stadionului Comunal Șirineasa și dotarea stadionului cu tabelă de marcaj electronică. În echipa pregătită de Octavian Iordache joacă și cei doi copii ai lui Dan Săraru, Ionuț și Leo.

Lot CS Șirineasa:

portari:
Barbuș Florin
Cârstoiu Radu
Peșterău Cristian

fundași:
Chiripuș Marian
Despoiu Ștefan
Fistogeanu Andrei
Mușuroia Ilie
Nicolaescu Laurențiu
Săraru Ioan
Mocioacă Bogdan

mijlocaș:
Ceapă Grigore
Ciocotoiu Marinel
Marinescu Octavian
Melcea Iosif
Pătularu Lucian
Săraru Leonard
Tomescu Narcis

atacant:
Dumitru Bogdan
Filipoiu Marian
Pușcatu Eduard
Preda Bogdan

Antrenor principal: Octavian Iordache
Antrenor secund: Bogdan Mocioacă
Manager: Mădălin Dobre

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă