CS Iernut a câștigat Supercupa județului Mureș la fotbal

Mihai Andries 09 Aug. 2014, 13:48 Ligi județene

Asociația Județeană de Fotbal Mureș a organizat în deschiderea ediției de campionat 2014/2015, Supercupa județului Mureș, eveniment fotbalistic aflat la a doua ediție. Astfel, vineri 8 august, pe stadionul Central din Luduș, echipele CS Iernut, câștigătoarea campionatului Liga 4, și AS Înfrățirea Valea Izvoarelor, câștigătoarea Cupei României pe județul Mureș, s-au luptat pentru cucerirea Supercupei.

După o primă repriză echilibrată, scor alb 0-0, în repriza secundă s-a călcat pe orgolii. În minutul 55, Sergiu Șanta a înscris unicul gol al partidei pentru CS Iernut. Două minute mai târziu jucătorul echipei Valea Izvoarelor, Molnar Zsolt, părăsește intenționat terenul de joc, pentru ca apoi în minutul 79, Pereș Levente este eliminat primind cartonaș roșu, la o intrare nesportivă în duelul cu Marian Bilcă. Decimată, formația Înfrățirea Valea Izvoarelor nu mai reușește egalarea și CS Iernut își adjudecă prin victoria cu 1-0, Supercupa județului Mureș.

„Această victorie contează în primul rând pentru imaginea noastră, a orașului. Am realizat în acest sezon competițional ce nu au realizat alții în 25 de ani. Odată cu câștigarea acestei Supercupe, jucătorii vor prinde încredere pentru Liga 3, care ne așteaptă și va fi foarte grea. Cu siguranță vom aborda sezonul competițional 2014/2015 în Liga 3, cu un alt lot de jucători. Din echipa care a evoluat în meciul de Supercupă, vor rămâne doar 60%. Deocamdată noutăți semnificative nu sunt, deoarece avem încă două săptămâni la dispoziție, în care se va stabili concret ce jucători pleacă și ce achiziții vom avea, astfel spus încă nu s-a semnat cu nimeni nici un contract. Avem în probe jucători de la ASA Târgu-Mureș și de la U Cluj, însă momentan nu pot să dau nici un nume”, a afirmat Horațiu Moldovan, antrenorul echipei CS Iernut.

Iernutenii au intrat în programul de pregătire, urmând să dispute și câteva amicale cu Arieșul Turda și Avântul Reghin.

„Suntem pe drumul cel bun, și țin să mulțumesc Primăriei și Consiliului Local pentru sprijinul acordat. Vom întări echipa cu jucători noi, având în probe până în prezent un număr de 12 jucători. În ce privește câștigarea Supercupei, este de bun augur pentru palmaresul echipei”, a spus Sorin Dumbrăvean, președintele echipei CS Iernut.

Iată și loturile celor două echipe care au evoluat în meciul de Supercupă:

CS Iernut: Ștef, Trenchea, Chețan, Bilcă, Groza, Hălmaciu, Stoica, Dicher, Roman, Meruțiu, Șanta – Farcaș, Roca, Fekete, Fodor, Laszlo, Lungu, Teban. Antrenor: Horațiu Moldovan.

AS Înfrățirea Valea Izvoarelor: Florea, Soțan, Miclea, Vidani, Mureșan, Szanto, Molnar, Muscă, Boitoș, Zsigmond, Pereș – Kovacs, Suciu. Antrenor: Kovacs Sandor.

Partida dintre CS Iernut și AS Înfrățirea Valea Izvoarelor a fost arbitrată la centru de Rotar Gabriel, asistat la cele două margini de Rațiu Teodor și Orosfăian Ioan, rezervă Geczi Lorand. Observator: Cseh Gavrilă.

Articol și foto de Sorin CRĂ‚CIUN

Mihai Andries 09 Aug. 2014, 13:48 Ligi județene
Pe aceeași temă