Bucovina Frătăuții Noi a promovat în premieră!

21 Jun. 2012, 16:58 Ligi județene
Bucovina Frătăuții Noi** a promovat în premieră!

Campioana județului Suceava, Bucovina Frătăuții Noi a obținut ieri un succes istoric, izbutind să promoveze în premieră în eșalonul al treilea al fotbalului românesc, după ce a dispus cu scorul de 3-1 de formația bistrițeană Pro Someș Feldru în meciul de baraj disputat la Porumbeni, în județul Harghita.

Partida a fost la discreția formației sucevene, care în afara celor trei goluri a mai trimis de alte trei ori balonul în barele porții adverse. Încurajați frenetic de o galerie formată din aproximativ 100 de suporteri, fotbaliștii din Frătăuții Noi au început tare partida și au fost foarte aproape de deschiderea scorului încă din minutul 5 prin Apostol, care a trimis mingea în bară, din lovitură liberă. Huțanu n-a mai greșit însă ținta peste alte 5 minute, când a punctat cu o lovitură precisă de cap, după un corner. Sucevenii continuă să forțeze și la acest scor, numai că Ionesi îl imită pe Apostol, reluând și el balonul în bară. Era abia minutul 20. Bucovinenii aveau însă să-și dubleze avantajul până la pauză prin eurogolul lui Stoian, șut cu stângul, în diagonală, de la 25 de metri, imparabil.

Repriza secundă s-a jucat după aceleași coordonate, cu Bucovina la conducerea ostilităților din teren. Pe fondul jocului ofensiv practicat jucătorii lui Lucian Burlacu, Păsăilă a dus scorul la 3-0 în urma unei acțiuni individuale de toată frumusețea, inițiată de la centrul terenului. Ultima mare ocazie de gol a sucevenilor i-a aparținut ghinionistului zilei, Ionesi, care și-a trecut în cont încă o bară.

Confruntarea de la Porumbeni s-a încheiat cu golul de onoare marcat în minutul 90 de bistrițeanul Lari, într-un moment în care sucevenii savurau deja promovarea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc.

Gruparea din Frătăuții Noi merită toate felicitările pentru parcursul din sezonul 2011-2012 al Ligii a IV-a și pentru modul în care s-au prezentat barajul pentru promovarea în Liga a III-a. În continuare, nu ne rămâne decât să sperăm că oficialii clubului vor găsi soluțiile financiare necesare pentru ca Bucovina să se regăsească la toamnă pe tabloul Ligii a III-a.

În partida cu Pro Someș Feldru, Bucovina Frătăuții Noi a evoluat în formula Prutean – Huțanu, Tătar, Ungureanu, Ilisoi – Doroftei, Zaremba, Păsăilă, Stoian – Apostol, Ionesi. Pe parcursul jocului au mai intrat Buraciuc, Pleșca, Enea și Hrehorciuc. Antrenor: Lucian Burlacu. Președinte: Costache Manuel. Delegat: Vichente Popescu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Foto: gazetasv.ro

21 Jun. 2012, 16:58 Ligi județene
Pe aceeași temă