ASU Politehnica remizează incredibil de la 4-0 la Chizătău, dar pierde șefia în „Județ”

Marius ANGHEL 20 May. 2013, 11:33 Ligi județene

Formația susținută de suporterii alb-violeți are șanse mici de a promova pe teren în Liga a IV-a după primul pas greșit cu Paul Codrea la timonă. ASU Poli a revenit duminică de la 0-4 cu ocupanta locului 3, Avântul Chizătău, egalând la ultima fază. Rezultatul nu-i ajută însă pe timișoreni, care au căzut pe locul 2 în Liga a V-a Timiș.

Vedeta oaspeților, Alin Stoica a ratat oportunitatea de a deschide scorul și de a marca primul său gol pentru ASU Poli, trimițând pe lângă poartă la o fază singur cu portarul. Imediat, gazdele au deschis scorul prin Dragoș (min. 19) dintr-o lovitură liberă. Gluma s-a îngroșat după o nouă reușită a Avântului, semnată de Dragomir (33). La 2-0, timișorenii au rămas și fără fundașul Gălan, eliminat ușor pentru proteste. Iar Blaga (41) avea să stabilească scorul la pauză: un 3-0 total neașteptat.

Final incandescent

În partea a doua Dragomir (53) a recidivat pentru 4-0, moment după care fumigenele fanilor lui Poli au întrerupt jocul câteva minute. Dacă ASU Poli s-a întrecut în ratări, gazdele, cu doi foști jucători din fotbalul mare pe teren (M. Rotaru și C. Mihalache) s-au întrecut în trageri de timp. Florea (62) a redus în fine din handicap, dar reușita s-a nu a nutrit mari speranțe într-o revenire a băieților lui Paul Codrea. Aceasta avea să prindă contur cu zece minute înainte de final, odată cu golul lui Marchiș. Peste alte patru minute Maranescu i-a apropiat pe oaspeți la doar o lungime. Golgheterul Marchiș avea să ofere și ratarea partidei în minutul 86 – bară cu poarta goală din câțiva metri. Golul izbăvitor de 4-4 a venit la practic ultima minge aruncată în careul advers. Marcator a fost tot un fundaș: Obrejan.

Remiza nu-i ajută însă pe timișoreni, care au pierdut primul loc în seria III a Campionatului Județean în dauna Progresului Racovița, formație care are și un joc în minus față de ASU Poli.

Avântul Chizătău (antrenor Ioan Copaci): Drăguți – Loch, Dragoș, Anghel, Petrescu, Rotaru, Mârza, Dragomir, Mihalache, Blaga, Marincu. Au mai intrat: Anghel II, Mândruț, Rădneanțu și Marincu II.

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Radovancovici, Gălan, Obrejan, Maranescu – Florea, Varga, Popoviciu, Ilie – Stoica, Marchiș. Au mai intrat: Panc, Făgețan, Mărăndescu și Vișan.

Articol și foto de Cornel Biholari

Marius ANGHEL 20 May. 2013, 11:33 Ligi județene
Pe aceeași temă