Aproape perfecți: ASU Politehnica încheie turul fără înfrângere

Mihai Andries 17 Nov. 2013, 22:00 Ligi județene

Alb-violeții a primit în ultima etapă a turului Ligii a IV-a poate cea mai dârză replică de când joacă în acest eșalon. Echipa lui Paul Codrea avea înaintea meciului cu Sânnicolau Mare victorii pe linie și un singur egal, însă echipa de pe locul șase le-a pus mari probleme timișorenilor.

Unirea a început excelent meciul și, profitând de o amorțeală a jucătorilor gazdă, au avut trei ocazii immense în startul partidei. Una dintre acestea s-a și concretizat pe tabelă: Nagy a marcat pentru 0-1 în minutul 6, însă jucătorii Politehnicii s-au trezit și au întors repede rezultatul (goluri Gălan ”10 și Tulcan ”15). Cu cinci minute înainte de pauză, un corner al oaspeților s-a încheiat cu voleul lui Galea, care a dus scorul la 2-2.

În repriza a doua, având în față o echipă oaspete ceva mai prudentă, alb-violeții s-au chinuit mult până la marcarea golului izbăvitor. S-a făcut, totuși, 3-2, în minutul 75, când Tulcan a transformat penalty-ul obținut de Vișan, în urma căruia fundașul Miron a fost eliminat pentru încasarea celui de-al doilea cartonaș galben.

După 3-2 cu Sânnicolau Mare, ASU Politehnica încheie turul pe primul loc în Liga a IV-a Timiș, cu 15 victorii și un singurb egal, având trei puncte avans față de principala contracandidată, CS Ghiroda.

Codrea: „Am făcut doar jumătate de drum”

Antrenorul Politehnicii a vorbit frumos după meci despre adversarii de astăzi. „A fost o victorie grea, împotriva unei echipe bune. Le-am spus băieților încă înainte de meci că Sânnicolaul formează o echipă bună, cu jucători tineri, talentați, s-a văzut că au venit să joace fotbal, ne-au pus probleme. Noi am început foarte bine jocul, după care am avut un moment bun, în care am reușit să revenim, dar o fază fixă a dus golul doi al lor. După pauză, jocul a fost încâlcit, poate a mai scăzut din calitate, dar una peste alta am câștigat meritat”, a spus Paul Codrea.

Fostul internațional român spune că nu se aștepta ca echipa lui să aibă un parcurs aproape perfect în prima jumătate a campionatului, din postura de nou promovată. „Sunt foarte mulțumit că am reușit atâtea victorii, dar sunt nemulțumit că avem doar trei puncte avantaj. Înseamnă că și Ghiroda formează  echipă puternică și vor fi în coasta noastră până la finalul campionatului. Nu mă așteptam să avem doar un singur egal, la începutul sezonului mă așteptam să vină și prima înfrângere, credeam că nivelul e mai ridicat decât la județ, dar e bine așa, înseamnă că noi ne-am făcut treaba bine, am muncit și am meritat aceste rezultate”, a spus antrenorul lui ASU Politehnica.

Întrebat cu câți jucători vrea să întărească lotul în această iarnă, Codrea a răspuns astfel: „Totdeauna e loc pentru jucători buni sau mai buni decât cei care sunt acum. Dar cu o echipă cu care nu pierzi niciun meci și ai un asemenea parcurs nu poți decât să fii mulțumit de toți jucătorii și de tot lotul. Îi felicit dar îi și avertizez că am făcut doar jumătate de drum, mai avem cealaltă jumătate”.

ASU Politehnica – Unirea Sânnicolau Mare 3-2

Au marcat: Gălan ”10, Tulcan ”15, ”75 (pen.) / Nagy ”6, Galea ”40.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ilie (”80 Brânzan), Popoviciu (cpt.), Opriș (”64 D. Popa), Vucea (”77 Ionuț) – F. Tulcan, Făgețan (”58 Vișan).
Antrenor: Paul Codrea.

Unirea Sânnicolau Mare: M. Sitaru – C. Crișan, Miron, Florescu, Galea – Nagy, T. Stoianov (cpt.) – Manoliu, Ș. Crișan, Ghinescu – D. Tulcan. Au mai jucat: Șerban, A. Stoianov și Sîrbu.
Antrenor: Nae Căprărescu

 

Articol de Radu FAUR
Foto Răzvan CHELBEA

Mihai Andries 17 Nov. 2013, 22:00 Ligi județene
Pe aceeași temă