Ambiții mari la Dumbrăvița pentru barajul de promovare! Cea mai bogată comună a județului vrea să fie a șasea echipă din Timiș care să joace în Liga 3

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 13:01 Ligi județene
  • Pentru ACS Dumbrăvița, echipă ce a dominat autoritar Liga a 4-a Timiș în acest sezon, vine și momentul adevărului. „Verzii” antrenați de Sorin Bălu se vor lupta pentru un loc în Liga a 3-a cu campioana județului Mehedinți, Viitorul Simian, formație ce a avut de luptat până în ultima etapă.
  • Dumbrăvița are un antrenor ce a fost principal și în Liga a 2-a, Sorin Bălu, în timp ce oltenii au doar un antrenor-jucător, pe Marius Schintee.

 

La Dumbrăvița, antrenorul este Sorin Bălu, fostul secund al lui Ionuț Popa la ACS Poli. Săptămâna aceasta, timișenii fac câte un antrenament pe zi, iar de joi seara intră în cantonament. Sunt indisponibili atacantul Deian Pecarov, accidentat de la început de retur, dar și mijlocașul stânga Florin Nanu, și el fost jucător la ACS Poli, care resimte dureri la adductori.

Fără gol primit pe teren propriu

Bălu a studiat adversarul și „pe viu” la câteva meciuri. Șimianul l-a avut ca antrenor pe Dorel Stoica, dar acesta a demisionat în timpul play-off-ului. Acum, oltenii primesc indicații de la jucătorul Marius Schintee.

Pentru Bălu, echipa Șimianului nu mai are multe secrete. Tehnicianul nu vrea să aibă dezavantajul unui gol primit pe teren propriu, important într-o dublă-manșă. „Cred că o victorie la două-trei goluri, fără gol primit, ne-ar asigura liniștea. Plecarea lui Dorel Stoica poate fi un avantaj sau un dezavantaj, rămâne de văzut. Ei au o echipă bună de la mijloc în sus, cu mijlocașii Stanciu și Schintee, antrenor-jucător, au trei atacanți buni, Zamfir, Mătăsăreanu și Enea, care a dat peste 45 de goluri. Este și fundașul Andrei Dicu, pe care l-am avut la Caransebeș în Liga a 2-a elev”, spune Sorin Bălu.

Portarul are 46 de ani e și viceprimar în Dumbrăvița

Dumbrăvița are un portar „veteran”, Arpad Mikloș, care este și viceprimar al comunei Dumbrăvița, una dintre cele mai bogate din România. Faptul că portarul a depășit „borna” 40 (este născut în 1971) nu prezintă un dezavantaj la baraj, în opinia lui Sorin Bălu. „Și ei au un portar cu experiență. Cred că pentru niciuna dintre echipe nu va fi acest lucru un dezavantaj, din contră”, consideră tehnicianul.

Săptămâna aceasta au căzut deja ploi abundente în Timișoara și în localitățile din jur, iar prognoza anunță furtuni. Bălu e însă de părere că terenul va fi în stare bună sâmbătă. „Săptămâna aceasta am adus utilaje la Dumbrăvița pentru a mai aerisi terenul, am adus nisip”, a adăugat antrenorul.

Meciul-tur are loc sâmbătă la Dumbrăvița, la ora 18:00. Returul se va juca la Șimian, în 23 iunie, de la 17:30. Dacă Dumbrăvița promovează, Timișul poate avea șase echipe în Liga a 3-a: CSM Lugoj, ACS Ghiroda, Millenium Giarmata, Nuova Mama Mia, Dumbrăvița, dar și echipa Centrului Național de Pregătire.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb FC Dumbrăvița

Marius ANGHEL 14 Jun. 2018, 13:01 Ligi județene
Pe aceeași temă