Jucător al unei echipe din Liga 4 s-a ales cu dosar penal după ce i-a făcut galerie unui club din Liga 3. A ajuns la Poliție și a dat vina pe eșecul favoriților!

Marius ANGHEL 27 Mar. 2023, 16:30 Liga 4
Jucător al unei echipe din Liga 4 s-a ales cu dosar penal după ce i-a făcut galerie unui club din Liga 3. A ajuns la Poliție și a dat vina pe eșecul favoriților!

Jucător de fotbal al unei echipe din Liga a 4-a, fan al altei echipe dintr-o ligă superioară, a 3-a, a ajuns sâmbăta trecută, 25 martie 2023, la sediul Poliției Municipale Vaslui, unde s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat înspre terenul de joc, în calitatea sa de membru al galeriei, cu două petarde.

Vlăduț Sârbu, jucător în Liga 4, s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat cu petarde la un meci din Liga 3

Vlăduț Sârbu (foto, în text), mijlocașul echipei Sporting Club Comstar Vaslui, a doua clasată în Liga a 4-a Vaslui în acest sezon, s-a ales cu dosar penal după ce, sâmbătă, i-a făcut galerie formației din Liga 3 Rapid Brodoc și, spune el, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui, de supărare în urma înfrângerii cu Ceahlăul Piatra Neamț a aruncat cu două petarde înspre terenul de joc.

Sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 3, într-un meci desfășurat pe stadionul Municipal din Vaslui, între Rapid Brodoc și Ceahlăul Piatra Neamț, în care miza a fost locul final ocupat în clasamentul Seriei 1 de cele două echipe, care determina programul acestora în play-out, respectiv play-off, Sârbu a aruncat înspre teren cu două petarde. A fost imediat identificat și dus la poliție, unde a fost amendat și s-a ales și cu dosar penal.

Informația a fost prezentată pe site-ul vasluian ”Vremea nouă”: ”Deși evoluează în liga a IV-a, Sârbu a rămas un susținător înfocat al Rapidului din Brodoc, iar la meciul de sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamț, chiar a încropit o micuță galerie cu care i-a susținut neîncetat pe băieții antrenați de Romică Dorin. Numai că, așa cum îi stă bine oricărui lider de galerie, Sârbu a vrut să asigure și un mic spectacol pirotehnic, încercând să introducă pe stadionul Municipal mai multe petarde. Câteva petarde au fost ascunse în tobele galeriei, însă au fost găsite de agenții de securitate de la intrare și confiscate. Până la urmă, galeria condusă de „văru” Vlăduț a reușit să introducă două petarde pe stadion, pe care liderul lor le-a aprins, de supărare, după ce Rapid Brodoc a luat gol pe final de meci. După fluierul de final, Sârbu a fost interceptat de jandarmi, chiar în momentul în care se ducea spre vestiare, ulterior fiind condus la sediul Poliției Municipale Vaslui, pentru întocmirea dosarului penal.”

”În data de 25 martie a.c. jandarmii aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii publice la Stadionul Municipal din Vaslui la un meci de fotbal din cadrul ligii a-III-a, s-au sesizat cu privire la faptul că un susținător al echipei gazdă a folosit două materiale pirotehnice. Persoana în cauză a fost interceptată de jandarmi și condusă la sediul Poliției municipiului Vaslui unde i-au fost întocmite actele de constatare pentru infracțiunea de folosire a materialelor pirotehnice fără drept. Întrebat cu privire la motivul folosirii petardelor acesta le-a spus jandarmilor că le-a aprins și aruncat din cauza faptului că echipa favorită a fost învinsă”, a declarat, citat de sursa amintită mai sus, Alexandru Vătafu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

Rapid Brodoc este penultima în play-out-ul Seriei 1 a Ligii 3 și luptă pentru evitarea retrogradării

Altfel, Rapid Brodoc, echipă din județul Vaslui care își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Vaslui, al cărei fan este jucătorul din Liga 4 Vlăduț Sârbu, a pierdut meciul cu Ceahlăul cu scorul de 0-1 cu gol încasat în minutul 85.

Bradocul, aflat la prima prezență în Liga 3, a încheiat sezonul regular pe locul 8 din 10 în Seria 1, cu 14 puncte acumulate în 18 etape.

Va evolua în play-out cu Ştiinţa Miroslava (29 puncte), Şomuz Fălticeni (27), Viitorul Darabani (16) și FK Miercurea Ciuc 2 (10) și va încerca în cele opt meciuri pe care le mai are de disputat să evite ultimul loc, retrogradabil. În prima etapă, Rapid Brodoc joacă în deplasare la Viitorul Darabani, în runda a doua va sta, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe exclusa Dante Botoșani, iar în etapa a 3-a joacă acasă, la Vaslui, cu FK Miercurea Ciuc 2, când Sârbu îi poate face din nou galerie.

În schimb, Sporting Club Comstar Vaslui, echipă pentru care joacă Sârbu, are șanse mici să participe la barajul de promovare în Liga 3, deoarece liderul Ligii a 4-a Vaslui, CSM Vaslui, are 13 puncte avans.

Potrivit Religia Sportului, care a transmis în direct pe YouTube meciul de la Vaslui, Rapid Brodoc a fost încurajată la meciul cu Ceahlăul de o galerie formată din aproximativ 20 de persoane.

Rezumatul meciului Rapid Brodoc – Ceahlăul Piatra Neamț 0-1:

Foto: Rapid Brodoc și Vremea nouă
Video: Religia Sportului

Marius ANGHEL 27 Mar. 2023, 16:30 Liga 4
Pe aceeași temă